Bilgisayarımda ne bozuk?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mr. Doge
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mr. Doge

Doçent
Reaksiyon puanı
380
Bilgisayarımın ekranı bazen kapanıyor ama bilgisayar kapanmıyor.
Sizce sorun neden? Bilgisayarım şu:
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 AF
Anakart: GIGABYTE B450M S2H
RAM: Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) 3000MHz
Ekran Kartı: MSI RX 570 GAMING X 4GB
SSD: SanDisk SSD PLUS 120GB
İşletim Sistemi: Windows 7 Professional 64bit
Sakın "Windows 10'a geç" demeyin çünkü Windows 10 ile de aynı sıkıntıları yaşadım.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Monitör uyku moduna gifiyor herhalde. Güç ayarlarından monitörün uyku modunu kapat.

Mr. Doge

Doçent
Reaksiyon puanı
380
Monitör uyku moduna gifiyor herhalde. Güç ayarlarından monitörün uyku modunu kapat.
Bu öyle değil işte uyku modunda ekran yavaşça kararıyor yaşadığım sorunda direkt görüntü gidiyor.

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Ekran kapandığında mouse hareket ettirdiğinde açılıyorsa ekran uyku moduyla alakalı olabilir.

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Mouse'u hareket ettirince görüntü gelmiyor ve bilgisayarı kapatıp açmadan görüntü gelmiyor.
Arkadaşımda buna benzer bir sorun yaşamıştı.Bilgisayarı açtığında çözünürlük sorunundan ekranı açılmıyordu ekran kartını çıkartıp takmasını söylemiştim galiba sorunu çözülmüştü.Ekran kartınızı çıkartıp bir daha takın ve sürücülerin güncel olup olmadığına bakın.

Mr. Doge

Doçent
Reaksiyon puanı
380
Arkadaşımda buna benzer bir sorun yaşamıştı.Bilgisayarı açtığında çözünürlük sorunundan ekranı açılmıyordu ekran kartını çıkartıp takmasını söylemiştim galiba sorunu çözülmüştü.Ekran kartınızı çıkartıp bir daha takın ve sürücülerin güncel olup olmadığına bakın.
Ekran kartının slotunda oksitlenme olmuş olabilir diyorsunuz ayrıca sürücüler güncel.

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Ekran kartının slotunda oksitlenme olmuş olabilir diyorsunuz ayrıca sürücüler (en azından win 7 için) güncel.
Hocam fazla anlamıyorum bu ekran kartı çıkartıp takma işlerinden ama dediğiniz şey olmuş olabilir.Kasanın içi tozluysa içini temizleyin ekran kartını çıkartıp birdaha sağlam bir şekilde takın benim önerebileceklerim bu kadar.

Mr. Doge

Doçent
Reaksiyon puanı
380
Hocam fazla anlamıyorum bu ekran kartı çıkartıp takma işlerinden ama dediğiniz şey olmuş olabilir.Kasanın içi tozluysa içini temizleyin ekran kartını çıkartıp birdaha sağlam bir şekilde takın benim önerebileceklerim bu kadar.
Kasa biraz tozlu ve chipset sürücülerini yüklemedim. Kasayı temizleyip chipset sürücülerini yükleyeceğim.

Son düzenleme:

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
amd ekran kartlarında zaman zaman yaşanan bir problem. Monitörü kapatıp açtığınızda sorun çözülüyor mu?

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Kasa biraz tozlu ve chipset sürücülerini yüklemedim. Kasayı temizleyip chipset sürücülerini yükleyeceğim.
Eski 512mb ekran kartımda bende de mavi ekran veriyordu kapatıp açınca düzeliyordu.1gb ekran takıp sürücülerini yüklettirdim ve içini de tertemiz yaptım şuan ekranla ilgili bir sorun yaşamadım.

Mr. Doge

Doçent
Reaksiyon puanı
380
Eski 512mb ekran kartımda bende de mavi ekran veriyordu kapatıp açınca düzeliyordu.1gb ekran takıp sürücülerini yüklettirdim ve içini de tertemiz yaptım şuan ekranla ilgili bir sorun yaşamadım.
Ekran kartı bozuk diyorsun galiba.

635883

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,503
Uyku moduyla alakalı bir problem gibi gözüküyor.

Mr. Doge

Doçent
Reaksiyon puanı
380
Uyku moduyla alakalı bir problem gibi gözüküyor.

Sen anlamadın. Uyku modunda ekran yavaşça kararıyor yaşadığım sorunda direkt görüntü gidiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sorununuz mavi ekran demedim,bende buna benzer bir olay yaşadığımı ve ekran kartını çıkarıp takarak güncelleştirerek çözdüğümü söyledim.
Galiba ekran kartı bozuk diyorsun.

Son düzenleme: