Bilgisayarımda lisanslı bir tane bile program yok :D

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Başlık yeterince açıklıyor durumu sanırım :D Kullandığım Windows XP bile sahte :D

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,161
Forumumuzu hangi kurumların takip ettiğini söylesem böyle bir başlık açmazdın bence :D

Deffall

Doçent
Reaksiyon puanı
42
Çok ayıp .. yapıyorsun bare söyleme :)

lukande

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Kim takip ediyormuş ve etse n'olur etmese n'olur?

Bu malumun ilamından başka birşey olmamış zaten.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bende hiçbir ürünüm lisansız değil diye başlık mı açsam :)
pişkin pişkin başlık açmışın birde :D heuehuee

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Bende bir zamanlar öyleydim. Sonra düşündüm ve dedim ki;

Ben günlük hayatta kimsenin parasını çalmam, yolda birisi cüzdanını düşürse gider sahibini bulamaya çalışırım ama parayla satılan bu programları yasa dışı yollardan kullanarak aslında çalmış oluyorum.

Birden bire olmuyor tabi ki ama yavaş yavaş kırıp kullandığım programları bırakmaya başladım. Taa ki bilgisayarımda sahibi olmadığım sadece windows yazılımı kalana kadar.

Sadece windows kaldığı güne kadar zaten çoktan Linux dünyasına girmiştim. Yıllar önce "Gelecek Linux" ile başlayan Linux tecrübemde kendimi Pardus kullanırken buldum.

Şu anda iki bilgisayarımda da sadece Pardus yüklü.

Bu arada belirteyim, bilgisayarımda ki MP3 leri de bir şekilde albümünü (kaset,cd vb.) aldıklarım ve almadıklarım diye ayırıyorum. Yakında onlardan da kurtulacağım.

Tabi Zardanadam gibi şarkılarını ücretsiz dağıtanlar da kalacak.

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Ben bununla övünmüyorum.Sadece itiraf etmek istedim.Zaten bizim buralarda lisanslı program bir tek devlet kurumlarında kullanılıyor.Başka işyerlerinde de sahte Windows var.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,161
ben battım bari yanımda birilerini de götüreyim mi diyosun yani :D

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Bak Bende Bu Arkadaşın Tam Tersiyim. :D Windows XP Bi Kere Rahatça Lisanslı Programlar Free Kullanırım :D Mp3lerim Lisanslıdır 3 Tane Lisanssız Var Olarıda Zamanla Satın Alacağım :D Hehehehe Yasal Çocuk

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Almış olanların albümlerinden aldıklarım var, onlarda illegal'e girmez inşallah :) 1.elden yani :D

uAi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bnde windows 7 kaçak kaspersky 2010 lisansız ve ıdm 5.16 lisansız kullanıyorum gayet mutluyum huzurluyum:thumbup:

agkorkmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bence sen yanılıyorsun free sürüm hiçmi program yok eğer free sürüm bi program varsa buda lisanslı anlamına gelir.

eskibirkullanici

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ben her zaman öncelikle free programlara yönelirim mecbur kalırsam adobe cs4 serisi gibi programları mecburen korsan olarak kullanırım tamamen mecburiyet.

ayrıca bu nasıl oldu analmadım ama benim sahip olduğum lisens koduyla laptopumu casper servisine yolladığımda kurdukları vistanın lisans kodu farklı :D
elimde 2 tane lisanslı vista home premium var :D

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Yanlız değilsin arkadaşım..:D

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bende de hiç lisanslı yazılım yok..Hepisi ücretsiz ;)..
Ubuntu
kullanıyorum keyfim yerinde :)

yeni gördüm Ubuntu'nun bir de Muslim Edition'ı varmış..Adı da Sabily

btm02.png

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
bende de yok lisanslı :D ama crack da kullanmam..bütün programların keyini mutlaka bulurum..windows7 yi bile key ile aktifleştirdim. :)

Slokr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
sakin ol arkadaşım yalnız değilsin :dirol:

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bilgisayarında mutlaka freeware (ücretsiz) veya Açık kaynak lisanslı (GPL) program vardır. Bu sebeple bu programlar zaten ücretsiz lisanslıdır.

Bilgisayarlarda lisanssız en az bir program bile bulunmaması imkansızdır.

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Ubuntu

btm02.png

Arkadaşım şöyle bir hata yapıyorsun. Ücretsiz programlar lisanssız diye söyleyemeyiz.
Çünkü onlar genelde GNU/GPL lisansına sahipler. Bak General Public Lisence, Genel Kamu Lisansı diyoruz.

Bizim kullandığımız yazılımların hepsi lisanslı ama lisansları ücretsiz. :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ubuntu

btm02.png

O Sabily de neymiş öyle yahu? :huh:

Bu arada konuyu açan arkadaşımız, sana bu yaptığının doğru olmadığını söylemek istiyorum ama sen bunu zaten biliyorsun ve bununla övünüyorsun bir şekilde. O yüzden ki çenemi yormak istemiyorum.

Sana "Git Ubuntu kullan!" filan da demeyeceğim. Ama en azından sürekli kullandığın programları satın almaya çalış. Bak şu olur mesela bende. Bir program yüklerim. Alternatifi olmayan bir program. Bir kere kullanıp atmam gerekir, durum acildir. O zaman yasal olmayan bir anahtar bulur ve onu kullanırım. İşim bitince de zaten silerim, sevmem bilgisayarımda kullanmadığım programları tutmayı. Ha bu ne kadar doğru? Doğru değil, ama mecbursam ve bir daha kullanmayacaksam ve programın asıl işlevi kısıtlanmışsa yapmam gerekir. Mesela BulletProf 2009 diye bir FTP programı kullandım. 15 günlük deneme sürümüydü ve o süre boyunca her şeyi kullanabiliyordun. 15 gün kullandım. Gerçekten de çok hoş bir program ve programı çoğunlukla bilgisayarımdaki lanet amvo virüsünü temizlemek için kullandım. Ancak 15 gün sonra program tüm işlevlerini kapattı. Öyle ki açtığım anda bana satın almam gerektiğini söylüyordu. Ben de bunun üzerine alternatife yöneldim ve FileZilla yükledim. Bir gün gerçekten uzun süreli kullanacak olursam -mesela kendi sitemle sürekli ilgileneceğim zaman, yani sınavdan sonra- bu programı satın alacağım. Elbet vardır onun da korsanı, ama kullanmak doğru değil. Yukarıda bir arkadaş da demiş, "Birinin parasını çalmam ama korsan kullanınca bunu yapmış gibi hissediyorum." diye. İşte ben de öyle hissediyorum. Sen de öyle hissetmelisin. O insanların programı yazarken harcadıkları zamanlarını düşün. Belki ailelerinden, çocuklarından, eşlerinden sakladılar ve sakındılar bu zamanı. 10-20 dolar bir şey için belki de bir daha asla sahip olamayacakları anlardan vazgeçtiler. Sen bu anların bedelini zaten ödeyemezsin. Ama en azından niyet olarak bu çizgide olursan ve en azından o programın evine ulaşana kadar izlediği yoldaki insanlara bir katkın olsun istiyorsan, her zaman için lisanslı yazılım kullan ve kullandır.

Bak ama ille para ver de demiyorum sana. Piyasada artık birçok yazılımın bedava olan alternatifi var. Bunları da seçebilirsin. Alışkanlıklarımız var, biliyorum. Mesela ben sabahtan beri Ubuntu'ya Windows Live Messenger yüklemeye çalışıyorum. Saatlerce uğraştım. Her şeyi yaptım ama bir adımda patlak verdi. Şimdi sistemi tekrar kurup o saatlerce yaptığım şeyleri baştan almayı düşünüyorum. Şu ana kadar ana sistemime kurmamıştım Ubuntu'yu. Sürekli sanal makine üzerinde kullanıyordum. Sebebi ise sadece Windows Live Messenger'dı. Ve uzun zamandır da Wine ile yüklenip yüklenemeyeceğini araştırıyordum ama tüm sonuçlar olumsuzdu -ta ki bu sabaha kadar. Ve ben yöntemini bulduğum halde yapamadım. aMSN, Pidgin gibi yazılımları da kullanamayacağımı biliyorum. Sebebi benim Windows Live Messenger'a alışık olmam. Bu sadece bir programda bile bu kadar sorun yaratıyorken, sen ve senin gibileri anlıyorum. Kocaman işletim sistemi değiştirmek? Ne nerede bilmiyorsun. Bir de yapı olarak daha çok karışık olan Linux'a, kendini bildiğinden beri Windows kullanan insanların alışması çok uzun zamanlarını alıyor. Kendimden biliyorum. Windows 95'ten beri başka işletim sistemi görmemiştim. Uzun süredir de Linux dağıtımlarını kurcukluyorum. Alışmak zor, bazılarına imkansız geliyor. Ve yine dönüp korsana başvuruluyor.

Ama diyorum ya, bir şekilde olayın arka planını düşünürsen kullandığın her korsan yazılımda aslında kendine ihanet ettiğini göreceksin.

Bu sebeple, bir daha böyle başlıklar açmaman dileği ile...