Bilgisayarımda keylogger mi var ?

Reaksiyon puanı
0
Merhaba, bilgisayarımı 2013 yılında almıştım. Asus - i5 işlemci ve 4gb ramli. nvidia gt630 ekran kartına sahibim. cmd (komut istemi) bölümüne net user yazınca bir problem görünmüyor. ctrl + shift + x+ alta basınca ekrana birşey gelmiyor. diğer kontrolleri yaptım birşey bulamadım. fakat netstat -an | **** ":25" bu kodu yazınca karşıma 5 tane yazı geliyor. normalde birşey yazmaması gerekiyormuş , bende keylogger olduğunu düşünüp korktum. Şimdi bilgisyarımda keylogger var mı ? varsa nasıl temizleyebilirim , yardım edebilirmisiniz ?

not: konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum , henüz yeni kayıt oldum. eğer yanlış yere açtıysam özür dilerim.

Ekli dosyalar

• upload_2017-8-5_17-8-24.png
    upload_2017-8-5_17-8-24.png
    120.4 KB · Görüntüleme: 662

Axe42

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Norton indir bir tarat piyasanın en güçlü ve hafif virüs programı şuanda bu :)

kunkami

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
net user ASPNET /delete
net user HelpAssistant /delete
net user SUPPORT_388945a0 /delete
net share Uzak IPC /delete
net share A$ /delete
net share C$ /delete
net share D$ /delete
net share E$ /delete
net share F$ /delete
net share G$ /delete
net share ADMIN$ /delete
net share C$ /delete
net share IP$ /delete
net share IPC$ /delete

bu kodları cmd den yönetici olarak çalıştır sorun çözülmesi lazım
--- Gönderi Güncellendi ---
keylogger olduğuna konusunda çok takılma bendede 2 tane var diye gösteriyodu araştırp pıd den ne olduğuna baktım nvidia uptader olduğunu gördüm
bence en temizi c, d format at derim ama karar senin

Axe42

Asistan
Reaksiyon puanı
55
net user ASPNET /delete
net user HelpAssistant /delete
net user SUPPORT_388945a0 /delete
net share Uzak IPC /delete
net share A$ /delete
net share C$ /delete
net share D$ /delete
net share E$ /delete
net share F$ /delete
net share G$ /delete
net share ADMIN$ /delete
net share C$ /delete
net share IP$ /delete
net share IPC$ /delete

bu kodları cmd den yönetici olarak çalıştır sorun çözülmesi lazım
--- Gönderi Güncellendi ---
keylogger olduğuna konusunda çok takılma bendede 2 tane var diye gösteriyodu araştırp pıd den ne olduğuna baktım nvidia uptader olduğunu gördüm
bence en temizi c, d format at derim ama karar senin

Güçlü ve profesyönel bir keylogger ise cmd kurtarmaz.

bence norton ile bi tarama yap bence piyasanın en güçlü virüs programı şuanda norton.
format dediğin işi biraz uzatır format atcak 30 tane oyunu programı yeniden indirecek vs. bir virüs için format işine asla girişmem.

en temizi norton u indir tarat keylogger istediği kadar gizlenmiş olsun %95 bulup temizleyecektir.

bilgisayarında keylogger olduğunu anlaman cmd ile pek basit deil :D Varsada çıkar virüs çünkü o cmd ekranındaki sayıyı arttırmanın birsürü yolu var birtane program indirirsin steamdan onu açınca bile artabilir orası. ama bi deneyebilirsin :)

kunkami

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
notron vardı bende notron pişmanlıktır cpuyu sürekli %100 çalıştırıyodu avasta geçtim şimdi %20 den yukarı çıkmıyo ve yine notronla gördüğüm işin aynısını yapıyo ;);)

Axe42

Asistan
Reaksiyon puanı
55
notron vardı bende notron pişmanlıktır cpuyu sürekli %100 çalıştırıyodu avasta geçtim şimdi %20 den yukarı çıkmıyo ve yine notronla gördüğüm işin aynısını yapıyo ;);)
knk hiçte öyle birşey yok
norton yüklüyken işelmcimin genel olarak %5 lik bir kısmı çalışıyor.

şimdi i7 işlemcim falan yok i3 4000m 4x işelmcim var
avast dediğin trojan,virüslerlerin dostu :)

3 aydır norton kullanıyorum ve avast yüklü bir bilgisayara virüs bulaşmıştı. avast virüse öylece bakıyor ve onda virüs bulmuyor. norton u yükledim norton temizlerken öylece izledi avast :)

hiç olmazsa yükle norton u trojanı temizle geri sil

kunkami

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
avast kullanıyorum şu anda dull versiyonun 2 sinide kullandım notronun 2 eksiği var benim için pc yi yavaşlatıyo ve
lol, paladins falan oynamama izin vermiyodu ve serverdan atıyo bazen site saldırılarınada engel olamıyodu
ama avast fişek gibi anında müdahale diyo video edit programından dosya biçimini değiştiricektim program dosya değişikliği yapıyor diye engel oldu

Axe42

Asistan
Reaksiyon puanı
55
avast kullanıyorum şu anda dull versiyonun 2 sinide kullandım notronun 2 eksiği var benim için pc yi yavaşlatıyo ve
lol, paladins falan oynamama izin vermiyodu ve serverdan atıyo bazen site saldırılarınada engel olamıyodu
ama avast fişek gibi anında müdahale diyo video edit programından dosya biçimini değiştiricektim program dosya değişikliği yapıyor diye engel oldu
lol,paladins hepsini zamanında oynadım ve video edit render ini haftada 5 defa yapan biriyim norton'un hiçbir engeli olmadı hatta yararı bile oldu

Kaspersky zaten i7 7700k, 1tbhdd, 16gbddr4 Ram, bu sistemi dahi kullanılmayacak şekilde kastırıyorsa birşey demiycem onun hakkında :)

Norton un kastırdığını hiçbir bilgisayarımda görmedim şahsen.
ahh 50gb veri kaybettiren avast senide unutmadık Zamanında 50GB Verimi virüs diye sildi mükemmel Program avast :)

avast saçma saçma virüs siliyor ve alt derecede koruyor bilgisayarına cidden tehlikeli örneğin fidye virüsü, solucan virüsü bulaşmışsa sadece bakıyor. Ki özellikle solucan virüsleri sürekli bulaşmaya başladı pc lere flash ı takıyon flashıda başka pc ye takıyorsun bu şekilde yayılıyor ve bu tarz bir virüsü engellemiyecekse eset i tercih etmen daha mantıklı :)

norton da gördüğüm tek eksik crack ve katılımsızları virüs olarak algılaması. crackleri direk siliyor ama ayarlardan virüs deil diye işaretleyerek silinmemesini sağlayabiliyorsun, katılımsızlarda kurarken kurmak için norton izin istiyor bu program tehlikeli çalıştırayımmı diye. e tabi katılımsızlarda bilgisayarımıza bizden izinsiz program indiriyor algılasın bir zahmet :)

eğer full steam da vs. takılan yabancı hiçbirşey yapmayan hiçbirsiteye girmeyen biri isen windows defender bile sana yeter :)
eğer crack hile vs. bunlarla ilgiliysen yabancı bi siteden mesela bi virüs indirdin virüs te crrypte işleminden geçmiş avast bu konuda sadece bakar.
ama norton crypte işleminin vs. önüne geçiyor.

internette milletin avasttan ne kadar şikayetçi olduğuna bakarsan anlayabilirsin :)
bi ara avast yüzünden hdd m çöp oldu diye bi mağdur bile gördüm.

kullanım alanına göre avast sana yeter hileden uzak işlemlerin steam gibi yasal şeylerden yabancı bilmediğin sitelere girmyior veri indirmiyorsan avast sana çok rahat yeter.