Yardım Bilgisayarıma neler alıp upgrade edebilirim?

RellanLoL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
başlıktaki gibi öneriniz nelerdir?
örn: ram yükseltmesi v.b

? Ömer.dyn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Hdd varsa kesinlikle ssd tak sonra sata to usb kablosu kullanarak o hddi veri depolama amaçlı kullan dediğin gibi ram takviyesi ekran kartı işlemci değişimi masaüstü ise monitor değişebilirsin masaüstü ise dediklerimi rahat yaparsın dizüstü ise uğraşırsın ona göre

RellanLoL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Hdd varsa kesinlikle ssd tak sonra sata to usb kablosu kullanarak o hddi veri depolama amaçlı kullan dediğin gibi ram takviyesi ekran kartı işlemci değişimi masaüstü ise monitor değişebilirsin masaüstü ise dediklerimi rahat yaparsın dizüstü ise uğraşırsın ona göre
laptop kullanıyorum hdd var ssd yapcam cok gecikmeli maalesef. laptobuma max ne kadar ram takılcanı nerdden görebilirim?

RellanLoL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
4 gb ram
i5-4210u (herhalde dinazorlar tarihinden kalma ama iş yapıyor)
64 bit
onboard intel ekran kartı
ana kartı bilmiyorum.
İşlemciniz nedir? Daha doğrusu laptobunuzun özelliklerini yazar mısınız?

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
evet öneriniz nelerdir? galiba baska konulara bakarken unuttunuz ondan yazma gereksinimi duydum.
16 GB destekliyor en son. Tabii bu laptop için 16 GB RAM gereksiz fazla. Gücü 16 GB RAM gerektiren işlere yetmiyor zaten. Laptobunuzun modeli nedir peki? SATA SSD alabilirsiniz yok ise. Birde RAM'i 8 GB yapın. Termal macun yenilemesi ve fan temizliği de şart tabii.

RellanLoL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
16 GB destekliyor en son. Tabii bu laptop için 16 GB RAM gereksiz fazla. Gücü 16 GB RAM gerektiren işlere yetmiyor zaten. Laptobunuzun modeli nedir peki? SATA SSD alabilirsiniz yok ise. Birde RAM'i 8 GB yapın. Termal macun yenilemesi ve fan temizliği de şart tabii.
marka: lenovo g50-70
8 gb*a yükseltmeyi düsündüm. önerdiğiniz bir 4 gb ram varmı? (zaten pcde 4 gb ram var)
bide 8 gb ram alsam pcnin kendi 4 gb ramiyle birlesse 12 gb ram yapsak cokmu fark olur 8 gb ram ile arasında?

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
8 gb*a yükseltmeyi düsündüm. önerdiğiniz bir 4 gb ram varmı? (zaten pcde 4 gb ram var)
bide 8 gb ram alsam pcnin kendi 4 gb ramiyle birlesse 12 gb ram yapsak cokmu fark olur 8 gb ram ile arasında?
Öncelikle CPU-Z indirip SPD sekmesinden ekran görüntüsü atabilir misiniz? Birde 8 GB DDR3 SODIMM RAM'ler kazık diye biliyorum.

QueinS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19

Kendi ram'ından 4 gb daha al aynısından daha iyi olur.

Ram markası öğrebme;
Arama çubuğuna gelerek CMD yazıp, aratın. Daha sonra komut istemini “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğine tıklayın. Buradan RAM markasını öğrenmek için “wmic memorychip get devicelocator, manufacturer” komutunu yazarak enter tuşuna basıp markasını görün.

RellanLoL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    18.1 KB · Görüntüleme: 53
Reaksiyon puanı
8,191
O laptopa en fazla 4GB Ram takviyesi ve SSD takviyesi yapılır. Ek olarak içini açıp termal macun ve güzel bir temizlik yapılıp kullanıma devam edilir. Zaten üstte EFI Shell'de söylemiş hiç boşuna 16GB yapmaya para harcamayın. Başta işlemciniz o tarz yüksek gereksinimlere sahip programları kaldırmayacaktır.

RellanLoL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
O laptopa en fazla 4GB Ram takviyesi ve SSD takviyesi yapılır. Ek olarak içini açıp termal macun ve güzel bir temizlik yapılıp kullanıma devam edilir. Zaten üstte EFI Shell'de söylemiş hiç boşuna 16GB yapmaya para harcamayın. Başta işlemciniz o tarz yüksek gereksinimlere sahip programları kaldırmayacaktır.
ssd ve ram önerisi atabilirmisiniz?

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
DDR3L SODIMM 1600 MHZ 1.35V RAM'lere bakmalısınız. 4 GB daha alıp 8 yapabilirsiniz. SSD olarak ise WD Blue ya da Samsung 870 EVO/QVO önerebilirim.

RellanLoL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
ram olarak al dediklerinden hicbirini anlayamadım :D o kadar bilgim maalesef yok ondan link atarmısın harddisklere işe ben bakarım. yardım icin sağol.

Hasan_Yilmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Anakartınız neleri destekliyor? İlk önce bunu Google marka model numarasını girerek öğrenin. Ona göre RAM vb. yükseltmeler yapabilirsiniz.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
ram olarak al dediklerinden hicbirini anlayamadım :D o kadar bilgim maalesef yok ondan link atarmısın harddisklere işe ben bakarım. yardım icin sağol.
Samsung M471B5273DH0-YK0 4 GB DDR3L 1600 MHz CL11 Notebook Ram 319,00 TL yerine 259,00 TL