Bilgisayarıma birisi teamviewer kurmuş

Reaksiyon puanı
6,396
Bilgisayarımda normalce kullanıyordum ve indirilenler bölümünde teamwiever gördüm kasperky kurdum bilgisayarıma birisi sızmış .
Mesaj otomatik birleştirildi:

ip adresimi değiştiriceğim heralde :(

Kadir ARSLANn

Asistan
Reaksiyon puanı
288
Ooo tehlikeli durum. Bence ilk bir format atın sonra ip adresini değiştirin.

yusufYAZICI155

Asistan
Reaksiyon puanı
90
Bilgisayarımda normalce kullanıyordum ve indirilenler bölümünde teamwiever gördüm kasperky kurdum bilgisayarıma birisi sızmış .
Mesaj otomatik birleştirildi:

ip adresimi değiştiriceğim heralde :(
Belki bilgisayarcınız yada tanıdığınız birileri kurmuş olabilir.
Benim bildiğim kadarıyla teamviewer ile erişim sağlayabilmesi için ID ve şifre gerekiyor diye biliyorum ve şifre her seferinde değişiyor diye hatırlıyorum.
Ben olsam teamviweri kaldırırdım.

CheriouR

Doçent
Reaksiyon puanı
213
Teamwiever yasal bir uzaktan bağlantı programıdır. Ve kullanıcının bilgisi ve onayı olmadan herhangi bir X kişisi bilgisayarınıza bağlanamaz. Ancak; Teamwiever'i kurup, kendi hesabında oturum açıp sizin bilgisayarınızı kendi hesabına ekleyip ve o bilgisayara özel bir şifre belirlerse anca siz online oldukça bağlanabilir. Fakat, böyle bir bağlantı söz konusu olduğunda yani kendi bilgisayarınıza bile bağlanmış olsanız uzaktan, aktif bağlantı varken, sağ en altta aşağıdaki panel gelecektir.

tw1.PNG

O paneli kapatsanız bile aşağıda ki görsel de olduğu gibi sağ en altta bir bildirim olacak ve uzaktan bağlantı aktif olduğu sürece orada kalacaktır.

tw2.PNG

Altını çiziyorum "Uzaktan bağlantı aktifken ve aktif kaldığı süre boyunca orada olacaktır". Böyle bir durumu da zaten farkedersiniz. Daha önce belki böyle bir bağlantı kurulmuş olabilir fakat, bilgisayarınıza erişimi varsa neden Teamviewer kursun?

Bazı durumlarda müşterilerin bilgisayarlarına teamviewer kurulabiliyor. Sebebi de formattan sonra meydana gelen bir sorun, unutulan program yada ayar olursa müşteri bilgisayarı tekrar geri getirmesin bir telefonla uzaktan yardımcı olunabilmesi amacıyla. Teamviewer yasaldır. Endişeniz olmasın. Kötü amaçlı yaklaşım yapacak olsalar başka yazılımlar kurarlar ve siz bunları göremezsiniz bile.
Yine de rahatsız olduysanız programın kurulumunu kaldırınız. (Denetim Masası/Programlar ve Özellikler/TeamViever/Sağ tık/ Kaldır)

Ekli dosyalar

• 1616618552973.png
    1616618552973.png
    6 KB · Görüntüleme: 74
Reaksiyon puanı
6,396
Yeri değiştirilmiş vede yüklenmiş vede masaüstünden silinmiş nasıl sileceğim bilmiyorum :(