Bilgisayarım yandı mı?

UltraFaruk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar size bu satırları yazarken içim kan ağlıyor. Kısaca özetlemek gerekirse;
Bir saat önce eve geldim masaüstü bilgisayarımı açtım . Biraz nette gezindim daha sonra tom raider 2013 oyunnu açtım ve hight detaylarda hiç kasma olmadan oynuyordum.
Yarım saat kadar oynadıktan sonra birden bire bilgisayar kapandı kendi kendine. Elektrikler gitti sandım. Tekrar pc nin açma tuşuna bastım ışık yandı söndü. Şimdi açma tuşuna bastığımda hiçbir tepki vermiyor. Ne olmuş olabilir sizce ? Ne yapmalıyım?
Not: Ekran kartımı yeni aldım daha 2 ay falan oldu.

Sistemim:ASUS GTX650TI BOOST DIRECTCUII O.C GDDR5 2GB 192BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTIamd phenom ii x4 965 black edition am3 8mb 3.4ghzCorsair 4gb KIT dominatör ddr3 1600 mhz ram500 gb seagate sata harddisk gigabyte ga-770ta-ud3 motherboard Cooler Master RC-690-KKP3-GP 600 Watt Siyah K NVIDIA SLI UYUMLU MidT ATX SİYAH KASA

yigott

Asistan
Reaksiyon puanı
0
PSU Bozulmus olabılır (GÜÇ KAYNAGI) Öyle Pc nin bütün parcalarına zarar vericek bir hasar oldugunu sanmıyorum...

Arthassin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PSU bozulsa ilk seferde isik yanmazdi. Ben de benzer bir sey yasamistim yillar once anakart ve ekran karti yanmisti. Voltajdaki dalgalanmalar bu tip problemlere sebep olailiyor. Umarim snin durumun da bu sekilde degildir.

UltraFaruk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Psu yu nasıl test edicem bozulğundan emin olsam gidip yerine hemen yenisini alacağım. Benim aklıma ilk acaba anakart falan mı yandı diye geldi :S

- - - Mesaj Güncellendi - - -

- - - Mesaj Güncellendi - - -

PSU bozulsa ilk seferde isik yanmazdi. Ben de benzer bir sey yasamistim yillar once anakart ve ekran karti yanmisti. Voltajdaki dalgalanmalar bu tip problemlere sebep olailiyor. Umarim snin durumun da bu sekilde degildir.
Ekran kartı olsa sıkıntı yok garantisi var daha iki ay oldu alalı . İşte hangi parçadan kaynaklı sorun onu bilmiyorum

Arthassin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartin yaninda ekran karti da gitmis olabilir demeye calismistim

Bir PSU bulup deneyebilirsin ancak. Veya bilgisayar tamiri yapan bir yere goturmen gerekir. Sadece ekran kartinin yanmis olmasi mumkun degil zaten aciklamalarina gore.

tr_alparslan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Anakartında onboard ekran kartı yokmu sök onu dene

yigott

Asistan
Reaksiyon puanı
0
En iyisi bi bilgisayarcıya götür Ama bence psu dan 2.kez actıgında aniden de kapanması zurnanın zırt dedıgı yer bence...

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
hayır yanabilir muhtemelen psu n veya anakartın bozuldu ama yüksek ihtimal psu

squidword

Doçent
Reaksiyon puanı
68
Fişi psu dan çekip bisüre bekleyip tekrar takın. Ondan sonra çalıştırmayı deneyin.

akinov5

Asistan
Reaksiyon puanı
4
aynı durum olmuştu ama bende kasa içinde patlama gibi bişe olmuştu. Psu gitmişti Allahtan sadece. Tekrar düğmeye bastığınızda ışık gelip gittiyse statik elektrik kullanıp kapandığı anlamına gelir ve cihaz yoksa tek tek parça çıkarıp deneme yanılma yapmak gerektirir.Bu durumdan hemen sonra egzoz fanlardan veya direk anakart üstünden yanık kokusu aldınız mı ?.

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
PSU gitmiş eline sağlık

UltraFaruk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı durum olmuştu ama bende kasa içinde patlama gibi bişe olmuştu. Psu gitmişti Allahtan sadece. Tekrar düğmeye bastığınızda ışık gelip gittiyse statik elektrik kullanıp kapandığı anlamına gelir ve cihaz yoksa tek tek parça çıkarıp deneme yanılma yapmak gerektirir.Bu durumdan hemen sonra egzoz fanlardan veya direk anakart üstünden yanık kokusu aldınız mı ?.
yok herhangi bir koku gelmedi. sadece kapandıktan sonra tekrar bastım ışık yandı cılız bir şeklilde 1-2 saniye sonra söndü. O kadar daha da tepki vermedi yani

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Arkadaşlar size bu satırları yazarken içim kan ağlıyor. Kısaca özetlemek gerekirse;
Bir saat önce eve geldim masaüstü bilgisayarımı açtım . Biraz nette gezindim daha sonra tom raider 2013 oyunnu açtım ve hight detaylarda hiç kasma olmadan oynuyordum.
Yarım saat kadar oynadıktan sonra birden bire bilgisayar kapandı kendi kendine. Elektrikler gitti sandım. Tekrar pc nin açma tuşuna bastım ışık yandı söndü. Şimdi açma tuşuna bastığımda hiçbir tepki vermiyor. Ne olmuş olabilir sizce ? Ne yapmalıyım?
Not: Ekran kartımı yeni aldım daha 2 ay falan oldu.

Sistemim:ASUS GTX650TI BOOST DIRECTCUII O.C GDDR5 2GB 192BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTIamd phenom ii x4 965 black edition am3 8mb 3.4ghzCorsair 4gb KIT dominatör ddr3 1600 mhz ram500 gb seagate sata harddisk gigabyte ga-770ta-ud3 motherboard Cooler Master RC-690-KKP3-GP 600 Watt Siyah K NVIDIA SLI UYUMLU MidT ATX SİYAH KASA

kasanın içini aç olumsuz bir koku filan yanık gibi bir şey varmı iyice kokla kokudan çıkar ortaya....güç kaynagı boulmuş olabilir.. yada ekran kartı yanmış olabilir oyunu yüksek detayda oynadınız ekran kartı ısındı ısındı yandı pc direk kapandı olan olaydardan bir tanesi....

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Kasanın fişini çekip 1 dk sonra tekrar takmayı denedin mi ?

akinov5

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Yedek psunuz varsa eğer parçaları test edebilirsiniz. En azından hangisi çalışıyor bilgi sahibi olursunuz. İlk ekran kartını çıkarıp onboard bağlayın deneyin. Görüntü gelirse ekran kartı bağlayın deneyin. Ekran kartı çalışıyorsa şayet(psu gücü yetmez ise düüt diye sürekli öterek görüntü gelmez çalışıyor varsayın.) sadece psu yanmasından paçayı kurtarmışsınızdır.Sadece elektrik geliyor ve iki türlüde görüntü gelmiyor ise bios pilini çıkartıp elektrik fişini çıkartıp açma tuşuna 10 saniye kadar basınız sonra hepsini takıp açmayı deneyiniz.Gene açılmadıysa ramleri çıkartıp temizleyip yer değiştiriniz.Malesef bazı aletlerle direk tespit edilebiliyor ama olmayınca çare deneme yanılmada. Geçmiş olsun tekrar malum elektrik git gel çok yapıyor benim psunun patladığı aynı gece arkadaşın ekran kartı yanmış ve iş yerindeki konfeksiyon makineside pert olmuştu.:D

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Dediklerin Güç Kaynağını İşaret Ediyor..! Sistemini Yeterli Güçte Besliyemessede Işık Yanar Söner ...

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
benim başıma 2 kere geldi büyük ihtimalle psu'dur... bilgisayarcıya git elinde 2. el bir psu varsa deneyin..