Bilgisayarım Vpn Bağlanmıyor.

Alpacino06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce driver booster adlı programlı kullanarak sürücleri güncelledim tabi o arada ağ tarzı ayarlarda güncellendi sanırım. Programı kullanmadan önce tüm vpn programlarını kullanabiliyordum sorun yoktu. Taa ki program güncelledikten sonra artık vpnler bağlı gözüküyor ancak hiçbir internet sitesine vesaire giremiyorum yani internet yok. Bunu nasıl çözerim? eski haline nasıl getiririm?

CraYen

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,003
Sorun driver booster yüzünden büyük ihtimalle. Yanlış sürücüleri yüklüyor. Onun yüklediklerini kaldırın kendiniz kurun. Nasıl kurarsınız onu bilemiyorum. @Sıradan Kullanıcı anlattığı kadarıyla bu konuları biliyormuş.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Aygıt Yöneticisine girip hatalı driverlara sağ tıklayıp kaldır seçeneğine tıklayın ve hatalı driverları kaldırın. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatıp anakart üreticisinin sitesinden modelinizi aratıp en güncel driverlarınızı manuel olarak indirin.

Aklınızda olsun , Driver Booster , DriverPackSolution gibi toplu güncelleme uygulamalarını kullanmayın. Hatalı driver kuruyorlar ve sizin yaşadığınız sorunlar ve nicelerini yaşatıyor kullanıcılara.

Alpacino06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Aygıt Yöneticisine girip hatalı driverlara sağ tıklayıp kaldır seçeneğine tıklayın ve hatalı driverları kaldırın. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatıp anakart üreticisinin sitesinden modelinizi aratıp en güncel driverlarınızı manuel olarak indirin.

Aklınızda olsun , Driver Booster , DriverPackSolution gibi toplu güncelleme uygulamalarını kullanmayın. Hatalı driver kuruyorlar ve sizin yaşadığınız sorunlar ve nicelerini yaşatıyor kullanıcılara.
teşekkür ederim deniyorum

Alpacino06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
1619477534599.png
pek anlamıyorumda hatalı hangisi yada nerde yardımcı olabilirmisiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran kartı sürücüsünü de mi driver booster ile yüklediniz?
hepsini ordan güncelledim salak gibi

CraYen

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,003
ekran kartımın günceli yok inmiyor gt 730 şuan şu ağ sorununu bi çözeyim ona ayrı bakıcam
Driver booster farklı bir kartının driverini yüklüyor ama. Güncelini değil de orijinal ama eski olanı yüklemenizi tavsiye ederim.

Reaksiyon puanı
84
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce driver booster adlı programlı kullanarak sürücleri güncelledim tabi o arada ağ tarzı ayarlarda güncellendi sanırım. Programı kullanmadan önce tüm vpn programlarını kullanabiliyordum sorun yoktu. Taa ki program güncelledikten sonra artık vpnler bağlı gözüküyor ancak hiçbir internet sitesine vesaire giremiyorum yani internet yok. Bunu nasıl çözerim? eski haline nasıl getiririm?

Kardeşim (nazik bir ses tonuyla) hizmetlere girip ''Güvenli yuva tünel protokolü hizmeti'' ni açıp dener misin? Sorunun ondan kaynaklanıyor olabilir. Bu hizmet den bahsedeyim biraz, kısaca bu hizmet bilgisayarın VPN e bağlanmasını sağlar.

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
Bu tür programlarla driver güncellemesi yapma eski sürüm driver'ları yüklediği oluyor sonra sistemde problemler oluşuyor..

CraYen

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,003
Anakart modelinizini driver olarak aratarak
ÖRN : B450M-S2H Driver

Bu tarzda aratarak LAN driveri indirin. Muhtemelen Realtek'dir. İndikten sonra burda olan Realteki kaldırıp indirdiğinizi kurun.
Hocam o NET Framework değil mi? Yanlış mı duymuşum?

Alpacino06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Kardeşim (nazik bir ses tonuyla) hizmetlere girip ''Güvenli yuva tünel protokolü hizmeti'' ni açıp dener misin? Sorunun ondan kaynaklanıyor olabilir. Bu hizmet den bahsedeyim biraz, kısaca bu hizmet bilgisayarın VPN e bağlanmasını sağlar.
açık ve çalışıyor yazıyo

Reaksiyon puanı
84
NET Framework başta Microsoft uygulamaları olmak üzere uygulamaların sorunsuzca çalışması için gereken program. Realtek ise Audio , LAN vs. donanımların üreticisi , driverların yayımcısı.

Dostum sanırım çözeceğiz sorunu, bir yol daha düşündüm ''güvenli yuva tünel protokolü hizmeti'' ni aç ''otomatik'' olarak ayarla başlatma seçeneğini ve bu hizmete bağımlı olan hizmetleri de aç, yine ''otomatik'' olarak ayarla ve bilgisayarı yeniden başlat umarım olur. Bilgisayarını yeniden başlatmadığın için aktif olmamış olabilir hizmet.

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Driver Booster ile yüklediğiniz tüm sürücüleri silin, hepsini el ile kurun.

Reaksiyon puanı
84
İOBİT programlarından sadece uninstaller indirmeni öneririm eğer indirecekseniz.

Alpacino06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar sorunu çözemedimde tam olarak ne sileceğim ne indireceğim yardımcı olurmsunuz

Reaksiyon puanı
84
Arkadaşlar sorunu çözemedimde tam olarak ne sileceğim ne indireceğim yardımcı olurmsunuz
Dostum en temizi windows kaç kullanıyorsan o kurulumu indir (kurulumu tamamla) ondan sonra kurmak istediğin sürücü var ise (uyumlu) sürücülerini el ile kur hem bu sayede öbür sorunlarının da düzelmesi gerek çünkü kurulumda herhangi bir sıkıntı barındığını zannetmiyorum barınmadığı için de sorunsuz bir şekilde bilgisayarını kullanabilirsin.