Bilgisayarım USB Bellekleri Çalıştırmıyor..

Özür

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar eski bir bilgisayarım var. Özellikleri Intel Pentium II 334 Mhz, işletim sistemi Windows XP Professional SP2. Her şeyi gayet rahat çalıştırabildiğim bu bilgisayarda 1-2 ay öncesine kadar Kingston 4 GB Flash Belleği çalıştırabiliyordum. Bundan 1 hafta öncesine kadar ise bilgisayarım belleği tanıyamamaya başladı. Taktığım anda "Bilinmeyen Aygıt" olarak uyarı veriyor. Bugün Verbatim 4 GB Flash Belleği satın aldım. Getirip taktığımda gene aynı sorunu aldım. BIOS'taki USB Function özelliği açık. USB Keyboard Legacy Support kapalıydı ama onu da açtım. (Pek alakası olmasa da.) Bilgisayarımı birkaç kere yeniden başlattım ancak nafile... 2 tane Minton MMP 3077 model 1 GBlık MP4üm var. Bir tanesinin sistemi bozuk (Dosyaları silemiyorum veya dosya ekleyemiyorum.) ancak onu bile çalıştırıyor. İki USB girişinde 2 MP4'ü de denedim. Hiçbir sorun yok. Anakart chipset'i, güncelleştirmeler vb. şeylerde sorun olduğunu sanmıyorum. Zaten USB belleğimi sorunsuz çalıştırabilmem için gereken şey SP2. En son Intelin sitesinden USB 2.0.exe'yi indirdim. Belki de MP4ün USB 1.1 ile de çalışabileceğini ve bu yüzden sorunsuz çalıştırabildiğimi düşündüm. Ancak bunu kurduğumda hiçbir değişiklik göremedim. İki USB belleğim de hala çalışmıyor.

USB bellekleri dizüstü bilgisayarımda denediğimde gayet sorunsuz çalıştırıyor. Bu bilgisayara taktığımda ise, belleğin dizüstü bilgisayarda takılı iken art arda yanan mavi ışığı sadece bir kere yanıp sönüyor. Sonra bir kere daha yanıp tamamen sönüyor.

Çok uzattım. Anlayacağınız çaresizim. Soruna anlam veremiyorum. Bu konuda yardım alabilirsem çok memnun olacağım.

gaydurugubbak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarına bağlarken, hangi usb portlarına takıyorsun arada kablo kullanıyor musun?

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
aygıt yöneticisinden / disk sürücüleri aç ve usb belleği tak ve oraya birtane daha ekleniyormu ona bak ekleniyorsa sag tıkla devre dışı bırak de ve sonra kaldır de usb belleği çıkar pc yeniden başlat ve tak
aygıt yöneticisinden / disk sürücüleri gözükmüyorsa
aygıt yöneticisinden / depolama birimlerine aynı yöntemi uygula

gaydurugubbak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
USB denetleyicileri zarar görmüş olabilir, chipsetini yeniden kurmayı denedinmi?