Bilgisayarım Son Zamanlarda Afallamaya Başladı

Bu konuyu okuyanlar

realdgnc

Doçent
Katılım
1 Mart 2013
Mesajlar
720
Reaksiyon puanı
7
Puanları
18
Yaş
27
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarım son zamanlarda resmen afallamaya başladı. Sorunların ardı arkası kesilmiyor.

Önceden PC'yi açınca monitöre görüntü erken geliyodu ama şimdi o siyah rakamların olduğu ekrana gelene kadar baya bir süre geçiyor. Atıyorum önceden Power tuşuna bastıktan 5 saniye sonra görüntü geliyosa şimdi 15 saniyede geliyor.

PC'ye res atınca Windows ekranı geleceği sıra ekran siyah bir şekilde kalıyor ve Windows ekranı gelmiyor. Mecburen Power tuşuna uzun basıp kapatmak zorunda kalıyorum. Ondan sonrada diğer sorunlar baş gösteriyor.

PC'yi kapatıp açtıktan sonra o rakamların olduğu siyah ekranlar geliyor yine tam Windows ekranına geleceği sıra başlangıç onarma yada Windows'u normal olarak başlatmayı soruyor. Normal başlat diyince açılıyor. Fakat sorunlar bunlarla da sınırlı değil.PC'de ani donmalar, farede ani takılmalar, Pait'de resimleri geç açma vs... vs... vs... Sizce bu sorunların nedeni ne olabilir?

Bu arada şunlarıda söyliyim. Belki yardımcı olur. Geçenlerde kasanın içini açıp temizlemek istemiştim. Baya kirlenmişti. Temizlik sırasında ekran kartını ve Power'ın altında anakarta bakan tarafta fan var. Onun önündeki peteği söküp fanını ve içindeki petekleri temizledim. Ama takarken orjinali gibi takamadım galiba. İşlemcinin peteklerini temizlemek istemim ama o petek ile fanın bir bütün olduğunu unuttum. Kenarındaki 4 tane vidayı gevşettim çok hafif çıkarmak için zorladım. Sonrasına petek ile fanın bütün olduğu aklıma geldi ve daha zorlamadan vidalarını sıktım. Kasayı topladım çalıştırdım sorun çıkmadı. PC açıldı o sıra parçalar ısınıyor mu falan diye HDD'nin altını elledim. Ben elleyince PC'nin tam kapanma anında çıkardığı sese benzer bir ses çıkardı ama kapanmadı. Ekrana baktığımda PC donmuş komutlara tepki vermiyordu. Res attım ondan sonra zaten ne olduysa oldu. Yardımcı olabilecek yada önerisi olan var mı?
 

realdgnc

Doçent
Katılım
1 Mart 2013
Mesajlar
720
Reaksiyon puanı
7
Puanları
18
Yaş
27
Konu Up! Yardım Lütfen :(
 
Üst