Bilgisayarim oyun video vs açinca reset atiyor

Granikos

Doçent
Reaksiyon puanı
13
arkadaşlar pc me ekran kartı da aldm yoktu elkran kartım 2 ay geçti oyun oynarken video izlerken reset atiyor bilgisayarım. ramlerin yerini değiştirdim.pc nin içini temizledim.işlemciye macun sürdüm ekran kartı driverlarını güncelledim ama sorun hayla aynı değişen bişey yok pc oyun video açarken direk resetliyor yada 3-5 dk sonra.

4 gb ddr 3 ram
zotac gt520 ekran kartı 64 bit
230 max 270 watt psu
e2200 intel pentiumd d 2.20 ghz işlemci var reset attigi oyunlar şuanda pcm de bulunanlar pes 13 ve pointblank video açarkende resetliyor

yardımlarınızı bekliyorum

iyi forumlar

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Oww hocam psu çok yetersiz o sisteme, sorunun %90 psu dan kaynaklı.

Granikos

Doçent
Reaksiyon puanı
13
yok mu yardım edecek

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Bu konuya baktınmı işine yarıyabilir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benimde aynı sorun oldu 3 defa servise yolladım ama bi türlü yapmadılar değişik parçalar takıp değiştiriyorlardı en sonunda yine gönderdim servise durumu izah ettim meğer pc nin Power Supply yani güç kaynağı yanmış değiştirmen lazım dostum...

Granikos

Doçent
Reaksiyon puanı
13
benimde aynı sorun oldu 3 defa servise yolladım ama bi türlü yapmadılar değişik parçalar takıp değiştiriyorlardı en sonunda yine gönderdim servise durumu izah ettim meğer pc nin Power Supply yani güç kaynağı yanmış değiştirmen lazım dostum...

onceden pc nin içini temizlerdim düzelirdi şimdi 30-40 tl power a mı vericem

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu konuya baktınmı işine yarıyabilir.

baktım ama yararı olmadı

Granikos

Doçent
Reaksiyon puanı
13
arkadaşlar bi akıl verin hiç mi ilgilenen bilen yapan başına gelen yok

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Power Supply sorunu gibi geliyor banada.
Belkide mesele Power Supply'ın yetip yetmemesi değildir,Power'ın kendisindede sorun olabilir.
İmkanınız varsa Bir değiştirin Güç Kaynağınızı.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=193510]Granikos[/MENTION]

PSU'nun marka ve modeli ne? Anlattiklarina göre PSU yetersiz kaliyor. Baska güc kaynagi takip deneyebilir misin?

Granikos

Doçent
Reaksiyon puanı
13
@Granikos

PSU'nun marka ve modeli ne? Anlattiklarina göre PSU yetersiz kaliyor. Baska güc kaynagi takip deneyebilir misin?

modelini bilmiyorum ama markası everest

Power Supply sorunu gibi geliyor banada.
Belkide mesele Power Supply'ın yetip yetmemesi değildir,Power'ın kendisindede sorun olabilir.
İmkanınız varsa Bir değiştirin Güç Kaynağınızı.

şuan en kötü dönemdeyim değiştirmem zor ama acaba içi tozlu o yüzden yapabilir mi psu yu temizlemedm

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
modelini bilmiyorum ama markası everest

şuan en kötü dönemdeyim değiştirmem zor ama acaba içi tozlu o yüzden yapabilir mi psu yu temizlemedm
O da İhtimal dahilinde.
Ama Psu yu temizlemek o kadar zor değil.Sonuçta bir tane fan var.
İçinde ısınan bir eleman var ise buna neden oluyor olabilir.

Granikos

Doçent
Reaksiyon puanı
13
O da İhtimal dahilinde.
Ama Psu yu temizlemek o kadar zor değil.Sonuçta bir tane fan var.
İçinde ısınan bir eleman var ise buna neden oluyor olabilir.
deniyeyim bi birde rami silgiyle sil dediler birde onu deniyecegim bugün

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
deniyeyim bi birde rami silgiyle sil dediler birde onu deniyecegim bugün

Arkadaşım sana bir kaç şey söyleceğim onları dene

1 CPU takdığın yeri yani Anakart üzerinde ki bacaklarına bak temizlik sırasında eğilme kırılma varmı cpu iyi yerine oturt ve FAN tam yerine otursun

2 (A). Psu arızalıdır örnek verim calışır gibi görünür ama aslında sisteme gelen akım yani watt cok az dır
veya Power Supply lar Fan ile soğudukları için, fanda oluşan bir arıza Power Supply ın yüksek ısı yüzünden kendini kapatmasına sebep olur. Her Power Supply da ısı koruması olmadığından fanı bozulan güç kaynakları çok kolay yanarak arızalanabilirler. Güç kaynağının fanında bir arıza ihtimali olduğunu düşünerek fanın değişimini sağlayabiliriz vey yeni bir psu almanı tavsiye ederim

2.(b) Power Supply ların içeriğinde trafolar ve kondansatörler bulunur bilgisayarınıza ek donanım taktıysanız ya da donanım yükselttiyseniz güç kaynağınız yeterli gelmiyor demektir ve bu bileşenlerden fazla yüklenme sebebi ile ses gelebilir. Bazen bu sesler zamanla da oluşabilir bunun sebebini de, içeriğinde kullanılan trafo ve kondansatörlerin kalitesiz oluşuna bağlayabiliriz. Ayrıca bu durum nadiren de olsa bilgisayarınızın resetlenip kararsız çalışmasına da sebebiyet verebilir. En kısa zamanda Power Supply ınızı yenisi ile değiştirmekte fayda vardır.

2.(b) de belirtiğim gibi ses ve cızırtı varmı ayrıca yeni ekran kartı takmışsın donanım yükseltmesi bu arızalar varsa güç kaynağın arızadan dolayı yetersiz geliyor

Bak ben burda verdiğin özeliklerle ve aşağı yukarı tahminimce hesapladım senin sistemin şuan 303 watt kulanıyor yani senin en azında 400 watt bir psu alman lazım

sende hesapla

http://tr.msi.com/service/power-supply-calculator/

Buda senin sistemine göre hespladığım

sadsadsay.jpg

Granikos

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Arkadaşım sana bir kaç şey söyleceğim onları dene

1 CPU takdığın yeri yani Anakart üzerinde ki bacaklarına bak temizlik sırasında eğilme kırılma varmı cpu iyi yerine oturt ve FAN tam yerine otursun

2 (A). Psu arızalıdır örnek verim calışır gibi görünür ama aslında sisteme gelen akım yani watt cok az dır
veya Power Supply lar Fan ile soğudukları için, fanda oluşan bir arıza Power Supply ın yüksek ısı yüzünden kendini kapatmasına sebep olur. Her Power Supply da ısı koruması olmadığından fanı bozulan güç kaynakları çok kolay yanarak arızalanabilirler. Güç kaynağının fanında bir arıza ihtimali olduğunu düşünerek fanın değişimini sağlayabiliriz vey yeni bir psu almanı tavsiye ederim

2.(b) Power Supply ların içeriğinde trafolar ve kondansatörler bulunur bilgisayarınıza ek donanım taktıysanız ya da donanım yükselttiyseniz güç kaynağınız yeterli gelmiyor demektir ve bu bileşenlerden fazla yüklenme sebebi ile ses gelebilir. Bazen bu sesler zamanla da oluşabilir bunun sebebini de, içeriğinde kullanılan trafo ve kondansatörlerin kalitesiz oluşuna bağlayabiliriz. Ayrıca bu durum nadiren de olsa bilgisayarınızın resetlenip kararsız çalışmasına da sebebiyet verebilir. En kısa zamanda Power Supply ınızı yenisi ile değiştirmekte fayda vardır.

2.(b) de belirtiğim gibi ses ve cızırtı varmı ayrıca yeni ekran kartı takmışsın donanım yükseltmesi bu arızalar varsa güç kaynağın arızadan dolayı yetersiz geliyor

Bak ben burda verdiğin özeliklerle ve aşağı yukarı tahminimce hesapladım senin sistemin şuan 303 watt kulanıyor yani senin en azında 400 watt bir psu alman lazım

sende hesapla

http://tr.msi.com/service/power-supply-calculator/

Buda senin sistemine göre hespladığım

sadsadsay.jpg

kardeşim bu resetleme sorunu ekrna kartı almadan öncede vardı sorun düzeliyordu 1 hafta sonra tekrar oluşuyordu ve resett atarken bilgisayar açilirken hızlı bir fan döner ya aynen öyle oluyordu

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Senin sorunun donanımsal belirdiğimiz gibi reset atma sorunu ve kapanma sorunu başlıça nedenleri söylersek

DONANIMSAL OLARAK
1 PSU

2 CPU

3 ANAKART

4 RAM

5 HDD

YAZILIMSAL OLARAK

1 İŞLETİM SİSTEMİ

2 SÜRÜCÜLER

3 AZ NADİR DE OLSA YAZILIM PROGRAMLARI VİRUS VS GİBİ

Yukarda yazdığım gibi yapacağın işlem 1 başka bir güç kaynağı (psu) denemen 2.işlemci bacakalrına bak eğik kırık varmı iyice bak gözünden kacırma işlemci iyi oturt yerine fan da dahil 3.anakart kondanstörler kontrol et şişme ve ya catlama varmı 4 bunun yanında ram ları kontrol et mutlaka sonuca varırsın

ama benim ilk şüpe etiğim güç kaynağı

Granikos

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Senin sorunun donanımsal belirdiğimiz gibi reset atma sorunu ve kapanma sorunu başlıça nedenleri söylersek

DONANIMSAL OLARAK
1 PSU

2 CPU

3 ANAKART

4 RAM

5 HDD

YAZILIMSAL OLARAK

1 İŞLETİM SİSTEMİ

2 SÜRÜCÜLER

3 AZ NADİR DE OLSA YAZILIM PROGRAMLARI VİRUS VS GİBİ

Yukarda yazdığım gibi yapacağın işlem 1 başka bir güç kaynağı (psu) denemen 2.işlemci bacakalrına bak eğik kırık varmı iyice bak gözünden kacırma işlemci iyi oturt yerine fan da dahil 3.anakart kondanstörler kontrol et şişme ve ya catlama varmı 4 bunun yanında ram ları kontrol et mutlaka sonuca varırsın

ama benim ilk şüpe etiğim güç kaynağı

şuanlık sorun düzeldi pes dışındaki oyunlarda reset atmıyor pes i açiyorum mesela fan dan hizli donus sesi geliyor takılıyor orda yani görüntü devam ediyor mesela maç başlarkenki ekran ama esc yaptıgımda geçmiyor o yeri 2-3 dk bkliyorm yada kadro listeme bakıyorum oyunda yine o ses geliyor karakter gözükmüyor fulbolcu resimleri ondan sonra2-3 dk sonra düzliyor öyle

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bak sende 303 wat kullandığı içn yetersiz kalyo messela bi oyun vardır wat ı çok yüksek tir pes büyük bir oyunolduğu için ona watt yetersizliğinden kapanıyo bilgisayar kendini kaldırmıyo

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Power Supply falan kaynaklanmıyo gittim bilgisayarcı değiştirdi yine aynıı

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bak sende 303 wat kullandığı içn yetersiz kalyo messela bi oyun vardır wat ı çok yüksek tir pes büyük bir oyunolduğu için ona watt yetersizliğinden kapanıyo bilgisayar kendini kaldırmıyo
:))) kandırmışlar siziii öyle birşey yok. Peri masalı gibi ne öle wattı yüksek oyun.. Donanımla ilgilidir güç kaynağının çektiği güç. (watt)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sorun svchost diye bişi var görev yöneticisinde ondna kaynaklanıyodur

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benmde aynı sorun başıma geliyo arkadaşlar ben olayı çözdüm bilgisayarınıza vürüs girmiştir diye böyle oluyo gidin en kaliteli bilgisayarcıya hard diskinizi değiştirin ve bakın sorun kökünden hallediliyo

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bENDEDE aYNI sORUN vAR mİNECRAFT oYNADIĞIM zAMAN aTIYOR 5-10 dK iÇERİSİNDE TEMP Dosyalarını Falan Silsem İşe Yararmı?

Destrugh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herkez ps den bahsetmiş ama ben sana yeni nesil bi ekran kartı almanı öneririm ekran kartı çok ısınıyor olabilir hele seninki gibi bi ekran kartı gerçekten zorlanıyo olmalı ve ekran kartı yeniliyceksen power suplly de yenile ççünki yeni kartlar çok wat çekiyor