Bilgisayarım mavi ekran veriyor

erensnmz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar. Elimde format atılmış bir bilgisayar var. 32 bitti şimdi 64 bit olmuş. Ekran kartı yerinde 'Standart VGA Grafik Bağdaştırıcısı' yazıyor. Bilgisayarın çözünürlüğü 1024x768 den yukarı çıkmıyor. Ekran kartı driver yüklemeye çalıştım, mavi ekran hatası veriyor. Her güncellemeye çalıştığımda sürekli mavi ekran atikmdag hatası veriyor.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
sistem özelliklerini tam olarak yazabilirsen iyi olur.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
acer aspire 5560 ekran kartı sürücüsünü amd nin kendi sitesinden indirdim
1586618148323.png

Bir de bunu yükle, bu orjinal sürücüsü.

erensnmz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
ddu ile eski sürücüyü silip tekrar temiz olarak bu dediğim sürücüyü kurmalısın. bilgisayar temiz olmalı kurmadan önce yoksa hata verir. yine yapamaz isen temiz format atmak gerekir.

erensnmz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ddu ile eski sürücüyü silip tekrar temiz olarak bu dediğim sürücüyü kurmalısın. bilgisayar temiz olmalı kurmadan önce yoksa hata verir. yine yapamaz isen temiz format atmak gerekir.
ekran kartı yerinde standart vga grafik bağdaştırıcı yazıyor yine de ddu ile temizlenebiliyor mu?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
ekran kartı yerinde standart vga grafik bağdaştırıcı yazıyor yine de ddu ile temizlenebiliyor mu?
ddu sana kalıntı dosyaları da gösterir, merak etme silsen de windows standart sürücüleri kurar... ddu ile ikincil ekran kartı kalıntı dosyaları var ise silmen kolaylaşır.

erensnmz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ddu sana kalıntı dosyaları da gösterir, merak etme silsen de windows standart sürücüleri kurar... ddu ile ikincil ekran kartı kalıntı dosyaları var ise silmen kolaylaşır.
Ben daha önce denedim ddu ile silmeyi güvenli modda açmıştım ekran kartını seçtim ve oradaki yeniden başlata bastım ancak bir hata verdi. Yardımcı olabilirmisiniz?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Ben daha önce denedim ddu ile silmeyi güvenli modda açmıştım ekran kartını seçtim ve oradaki yeniden başlata bastım ancak bir hata verdi. Yardımcı olabilirmisiniz?
hata nedir, yazmamışsın ki... hata kodu ve açıklaması önemli...

KillerFear

Asistan
Reaksiyon puanı
223
Ekran kartı 6520G aynı bilgisayarı kullanıyorum. Ben böyle bir hata almadım.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Ekran kartı 6520G aynı bilgisayarı kullanıyorum. Ben böyle bir hata almadım.
muhtemelen kurulan iso orjinal değil hatalı bir çakma windows... o yüzden uyum sorunları yaşanıyor olmalı. Zaten bunlar da işe yaramaz ise tek çare temiz format sonrası sadece ama sadece kendi gösterdiğim sürücüyü yüklemeye çalışmak. ama dediğim şey sadece temiz format ile mümkün.

erensnmz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
hata nedir, yazmamışsın ki... hata kodu ve açıklaması önemli...
Resim gönderemiyorum :(
Mesaj otomatik birleştirildi:

muhtemelen kurulan iso orjinal değil hatalı bir çakma windows... o yüzden uyum sorunları yaşanıyor olmalı. Zaten bunlar da işe yaramaz ise tek çare temiz format sonrası sadece ama sadece kendi gösterdiğim sürücüyü yüklemeye çalışmak. ama dediğim şey sadece temiz format ile mümkün.
O zaman bir de formatı deneyeyim. Çok teşekkürler yardımlarınız için :)

Son düzenleme: