Bilgisayarım Kasma Sorunu

ahmttn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
2 yıllık ASUS K555LB laptop sahibiyim. Bilgisayarım son aylarda çok fazla kasmaya başladı. Açılırken, kapanırken bir oyun açıkken alt+tab yapınca çok fazla kasma yaşıyorum. Defalarca formatladım, en sonunda 1 ay önce garantiye gönderdim oradada bilgisayarı sıfırlayıp göndermişler. Ne yaptıysam çözüm bulamadım. Sorun nerede olabilir?
Bilgisayar Özellikleri;
İntel Core i5
GeForce 940m
8 GB ram
2.20 işlemci hızı
Windows 10

Frosa

Profesör
Reaksiyon puanı
1,416
HDD'nde bir sorun olabilir... HDTune ile taratır mısın?

ahmttn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
HDD'nde bir sorun olabilir... HDTune ile taratır mısın?
Program hakkında hiçbir bilgim yok. Şuan indirip taratmaya başladım daha detaylı bilgi verebilir misin ?
Tarama sonucu:
lbN5GX
lbN5GX.png

lbN5GX

Son düzenleme:

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Random access kısmınıda atarsan yardımcı olabilirim

FideLity

Doçent
Reaksiyon puanı
418
Öncelikle forum kuralları gereği sorunu SDN Forum arama kısmından araştırmanız gerekmekte.Aynı sorunları farklı konular ile açmıyoruz.Verilecek cevapların hepsi zaten bu ve buna benzer konular altında yorum olarak mevcut.

Sorununa gelecek olursak;
Format attım demişsiniz.Harddiskinizde donanımsal problem yok ise;
Fan temizliği ve termal macun yenileme işlemini yapmanız gerekmekte.Her zaman söylerim göremedikten sonra problemi çözemeyiz.Bilmiyorsan kesinlikle tek başına deneme, bilen bir kişi veya bilgisayar temircisi ile bu işlemi yap.Laptopu aç iyice bak.Temizliğinide yap.

Problem devam ediyorsa artık bir SSD almanın vakti gelmiş demektir.
SSD, Harddiske oranla çağ atlatacak kadar yeni ve hızlı bir teknolojidir.Format attıktan sonra;
İşletim sistemini SSD üzerine temiz kurulum yapıp her şeyi hazır edince farkı bizzat anlayacaksın.

Frosa

Profesör
Reaksiyon puanı
1,416
Program hakkında hiçbir bilgim yok. Şuan indirip taratmaya başladım daha detaylı bilgi verebilir misin ?
Tarama sonucu:
lbN5GX
lbN5GX.png

lbN5GX
HDD'deki badsectörler bozulduysa böyle yapabilir. Ayrıca okuma değerleri de çok düşük. HDD'niz ölüyor demek.