Bilgisayarım çok fazla donuyor kasıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ahmttn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ahmttn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Merhaba arkadaşlar 2.5 yıllık Asus K555-LB notebook sahibiyim, bilgisayarım son aylarda gereksiz bir şekilde donmaya kasmaya başladı, en büyük sıkıntı bilgisayarın çok yavaş açılması.Oyun içinde de bu sorun göze çarpıyor, gereksiz FPS düşüşleri yaşıyorum. Bilgisayarım hangi parçasında sorun olduğunu öğrenmek ve onu değiştirmek istiyorum. Bu konuyla alakalı pek fazla bilgim yok o yüzden sizden bana yardımcı olmanızı istiyorum.
Ek olarak: Bilgisayarı çoğu kez sıfırladım, garantiye gönderdim, termal bakım yaptırdım ama bir çözümü olmadı.

Bilgisayar Özellikleri;

Intel Core i5 5200U 2.2 GHz
NVIDIA GeForce 940M
8GB RAM

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Merhaba arkadaşlar 2.5 yıllık Asus K555-LB notebook sahibiyim, bilgisayarım son aylarda gereksiz bir şekilde donmaya kasmaya başladı, en büyük sıkıntı bilgisayarın çok yavaş açılması.Oyun içinde de bu sorun göze çarpıyor, gereksiz FPS düşüşleri yaşıyorum. Bilgisayarım hangi parçasında sorun olduğunu öğrenmek ve onu değiştirmek istiyorum. Bu konuyla alakalı pek fazla bilgim yok o yüzden sizden bana yardımcı olmanızı istiyorum.

Bilgisayar Özellikleri;

Intel Core i5 5200U 2.2 GHz
NVIDIA GeForce 940M
8GB RAM

Laptobu formatladınız mı?
Eğer yine devam ediyorsa özellikle oyun dışı kullanımda hdd'nizi değiştirmeniz gerekecektir. Oyun konusunda yapabileceğiniz pek bir şey yok. GTX 940M fazla güçlü bir kart değil.

ahmttn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Laptobu formatladınız mı?
Eğer yine devam ediyorsa özellikle oyun dışı kullanımda hdd'nizi değiştirmeniz gerekecektir. Oyun konusunda yapabileceğiniz pek bir şey yok. GTX 940M fazla güçlü bir kart değil.
Evet çoğu kez sıfırladım bakımını yaptırdım ancak çözüm olmuyor, Sanırım HDD değiştirmenin vakti geldi. Önerebileceğiniz herhangi bir parça var mı ?

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Açıkcası bütcem 200 civarlarında :) Birde çoğu arkadaş HDD yerine SSD kullanmamı öğreniyor daha verimli olacağı görüşündeler
Depolama alanını fazla doldurmayacaksanız önerebiliriz. Ayrıca SSD için bütçeniz nedir?

ahmttn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Depolama alanını fazla doldurmayacaksanız önerebiliriz. Ayrıca SSD için bütçeniz nedir?
Depolamayla alakalı hiç sorunum olmuyor bilgisayarı sadece oyun ve dizi izlemek için kullanıyorum. Bütçem yine aynı şekilde