Bilgisayarım Kapanmıyor

Muhammedkasim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhabalar arkadaşlar,
Bilgisayarıma format attıktan sonra kapanmama sorunu ile karşılaştım. Bilgisayarım gayet düzgün ve hızlı çalışıyor fakat kapattığım zaman "Kapatılıyor" yazısı çıktıktan sonra öylece kalıyor. Konuyu açmadan önce biraz araştırma yapıp, birkaç yöntem denesem de maalesef problem çözülmedi. Sorunun yüklediğim sistem ile mi ilgili olduğundan emin değilim lakin format attıktan sonra bu problem ortaya çıktı. Değerli vaktinizi ayırıp yardımcı olmanızı rica ediyorum.
Sevgiler.

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

bilgisayarınızı sorunlu kapattıktan sonra takrar açınız. Başlat => Çalıştır'ı açınız. Ardından evenvwr yazarak Enter'a basınız. Çıkan ekrandaki sol menüden Windows Logları/Olayları ardından "Sistem" 'i seçiniz. Karşınıza bir liste gelecek. O listede kapatma zamanınızda bir hata var ise o listeye eklemiş olmalıdır sisteminiz. Ardından O hataya ilişkin çözüm bakınız.

İkinci olarak eğer orada bir hata yoksa, bilgisayarınızda virüs/malware taraması yaptırını. Eğer herhangi bir virüs programınız yok ise Windows Defender kullanabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Eğer bu şekilde de bir sonuca ulaşamıyorsanız;
1) Başlat => Çalıştır => gpedit.msc
2) Yerel grup politikası editörü (Local Group Policy Editor) => Bilgisayar Konfigurasyonu (Computer Configuration) => Yönetimsel Şablonlar (Administrative Templates) => Sistem (System) => Kapatma Seçenekleri (Shutdown Options) 'ni işaretleyiniz.
3) Sağ tarafta beliren seçeneğe çift tıklayınız. Çıkan ekranda "Not Configured" / Ayarlanmadı seçeneği işaretliyse "Enabled" yaparak "OK" tuşuna basıp çıkınız. Gerekli ekranları kapatınız ve bilgisayarı yeniden başlatnız.

Saygılarımla

Muhammedkasim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhaba sevgili errno,
İlk olarak ; "eventvwr" kısmında hata yoktu sadece olağan işlemler için bilgiler vardı.
İkinci olarak bilgisayarda zararlı bir yazılım bulunmadı.
Son olarak da ayarlanmadı seçeneğini etkinleştirdim fakat yine de bilgisayarım kapanmadı maalesef. Power tuşundan kapatmak zorunda kaldım. Yinede yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür eder iyi geceler dilerim.

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

ayarlanmadı seçeneğini derken anlattığım ayar yerini "Enabled" yaptınız değil mi ?

Saygılarımla

Muhammedkasim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Ayarlanmadı seçeneğini etkinleştir seçeneği ile değiştirdim. Şuan bilgisayarım kapanırken ekran kapanıyor fakat yine de güç kesilmiyor. Bir ilerleme mi katettik acaba ? :)
Sevgiler.

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

sorunun teknik olabilir mi diye düşünüyorum, çünkü işletim sistemin kapanıp güç sarfediyorsa.. Düşünelim ve biraz araştıralım.

Saygılarımla

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Win+R yada başlattan çalıştıra girin ve cmd yazın.Daha sonra shutdown yazın ve enterlayın.Bu şekilde belki kapanır.

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

biraz teknik detaya ihtiyacım var bilgisayarınızla ilgili.

1) İşletim sisteminiz,
2) Notebook / Desktop ? (Notebook ise marka ve model lütfen.)
3) Bu sorun ne zamandan beri var ? Yani siz formatladınız bilgisayarınızı ancak bilgisayarınız muhtemelen kendi kendini update etmiş olabilir veya siz program yüklemeye başlamışsınızdır, ardından farklı bir sorun ortaya çıkmış olabilir.

bu bilgileri verebilirseniz sevinirim. Marka ve model sormamın sebebi Asus Gaming Notebook'larda son olarak ölümcül hatalar (Grafik kartı + kernel hataları) görmemin sebebi.

Edit : Ayrıca sık sık olmamakla birlikte benim bilgisayarımda aynı tepkiyi vermektedir. Bekliyorum bir süre ve kendi kendini düzeltiyor. Otomatik Update açık ve Windows 10 / Notebook kullanıcısıyım.

Saygılarımla

Son düzenleme:

Muhammedkasim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhaba sevgili errno,
Öncelikle değerli vaktinizi ayırdığınız için ve konuya göstermiş olduğunuz alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Sorularınızın cevapları ise sırasıyla şöyle;
1-)Kullandığım İşletim sistemi Windows 7 Ultimate
2-)Casper Nirvana Notebook
3-)Problem bilgisayarıma format attıktan sonra başladı. Birkaç yöntem denesem de problem çözülmediği için tekrar format atarsam düzelir ümidi ile birdaha format attım fakat problem aynen devam etti. Problem sıklığı ise sürekli yani % 100 her defa aynı sıkıntıyı vermeye devam ediyor.

@HalktanBiri Çözüm önerinizi deneyip en kısa süre içerisinde sonucu yazacağım. Alakanız için çok teşekkürler.

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

@HalktanBiri adlı arkadaşımızın dediği oluyor ise aşağıdaki adımları yapmanıza gerek yok.
(isterseniz komut satırından shutdown /s /f /t 0 komutunu kullanabilirsiniz. Muhtemelen isteğinizden hızlı kapanacaktır.)

Çözüm 1 :
Başlat=>Çalıştır ve gelen ufak ekrana gpedit.msc yazarak Enter'a basınız. Ardından gelen ekrandan;
Bilgisayar Konfigurasyonu (Computer Configuration)=>Windows Ayarları (Windows Settings)=>Güvenlik Ayarları(Security Settings)=>Yerel İlkeler(Local Policies)=> Güvenlik Ayarları(Security Options) seçeneğini işaretleyiniz ve sağ tarafta çıkan listeden "Kapanma (Shutdown) : Sanal hafıza sayfalamayı temizle (Clear virtual memory pagefile)" seçeneğine çift tıklayarak gelecek ekrandan (Yerel güvenlik Seçenekleri (Local Security Settings)) sekmesinindeki seçeneği "Enable" haline getirip bilgisayarınıı kapatınız. Ardından yine açınız. Ve denemek için bilgisayarınızı tekrar kapatınız.

Çözüm 2 :
1) notepad'i açınız,
2) aşağıdaki kodları yapıştırıp dosyanın uzantısını bat yapınız (Örnek : kapat.bat). Kapatmak istediğinizde bu dosyaya çift tıklayınız. Çift tıklama sonucu hata alırsanız, üzerinde sağ tuş ve "Yönetici olarak çalıştır" (Run as Administrator) seçeneğine sol tuş ile basarak çalıştırınız.
@echo off
shutdown -s -t 0

Saygılarımla

Muhammedkasim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
@HalktanBiri önerdiğiniz çözümü denedim ama maalesef olumlu bir sonuç alamadım.

@errno sunduğunuz iki çözüm yolunu da denedim ama maalesef problem çözülmedi. Sadece oturumun kapanma süresi çok az uzadı.

Sevgiler :)

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

bilgisayarınızın Görev Yöneticisini açın ve Memory kolonuna göre en yüksek harcama yapan işlemleri sıralayın ve resmini çekip gönderin. (Görev Yöneticisi'nin başlık çubuğuna bir kez tıklayın yani pencereyi aktif edin ve ALT + Print tuş bileşimine basın ve hemen ardından Paint programınızı açın, CTRL + V tuş bileşimi ile hafızadaki resmi kaydedin. Ve bizimle paylaşın lütfen.

Ayrıca masaüstünde sağ tuş yapınız. Çıkan menüden Yeni=>Kısayol'u seçiniz. Gelen ekranın "Type the location of the item" yazan yerin karşısına %windir%\system32\shutdown.exe -s -t 0 yazıp Next' basınız. Sonraki ekranda bu kısayol için kullanmak istediğiniz bir isim belirleyin (Örnek : Kapat). Bu işlemden sonra bilgisayarınızı bir kez açıp kaptınız ve ardından deneme yapınız lütfen.

Saygılarımla

Muhammedkasim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhaba dostlar,
Öncelikle hepinize ilginizden dolayı tekrardan teşekkür ediyor, geç geri dönüş yaptığım için de özür diliyorum.
Kişisel bilgisayarım evimde ve işimden dolayı kaç gündür eve gitmedim diyebilirim. En kısa zamanda sonucu bildireceğim.
Sevgiyle kalın.

[Fi]Lounge

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Merhaba dostlar,
Öncelikle hepinize ilginizden dolayı tekrardan teşekkür ediyor, geç geri dönüş yaptığım için de özür diliyorum.
Kişisel bilgisayarım evimde ve işimden dolayı kaç gündür eve gitmedim diyebilirim. En kısa zamanda sonucu bildireceğim.
Sevgiyle kalın.
Windows 10 da arama tusuna basiyordum gelmiyordu. Yeni kullanici actim. Actigim kullaniciyi yonetici yapip oturumh kapatip yeni actigima gectim. Sonra eskisini sildim duzeldi. Bi dene istersen. 2 si farkli seyler ama belki cozulur, denemekte fayda var...

Muhammedkasim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhabalar,

Sevgili @errno söylemiş olduğunuz kısayolu oluşturdum fakat sadece oturum kapandı yine.
Söylemiş olduğunuz bellek kısmını doğru buldum mu emin değilim fakat fotoğrafları ekledim.
Not: Yeniden başlat seçeneğini tıkladığım zaman oturum kapandıktan bir süre sonra güç kesiliyor ve bilgisayar birdaha açılmıyor.
Not2: Sorun acaba yüklemiş olduğum işletim sisteminden kaynaklanıyor olabilir mi?

@claus05 söylemiş olduğunuz dosyalardan 1 tanesini yükliyebildim.Öneriniz için teşekkür ediyorum.

@Burhan Berkay
Yeni kullanıcı açıp yönetici olarak ayarladım. Eski kullanıcı hesabını sildim fakat sonuç değişmedi.

İyi akşamlar.

Ekli dosyalar

• memory.png
    memory.png
    51.5 KB · Görüntüleme: 381
  • memory2.png
    memory2.png
    47.3 KB · Görüntüleme: 614
  • cpu.png
    cpu.png
    11.1 KB · Görüntüleme: 414

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

resimler doğru ama sıralamayı "Ayrılan (KB)" yazan kolonda en yüksek KB'ı en üstte olacak şekilde sıralayıp tekrar atarsanız iyi olur. svchost'un bu kadar yüklü çalışması bence pek normal değil.

Saygılarımla

Muhammedkasim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhaba, istediğiniz şekilde sıraladım.

Saygılar :)

Ekli dosyalar

• memory.png
    memory.png
    49.4 KB · Görüntüleme: 383
  • memory2.png
    memory2.png
    23.5 KB · Görüntüleme: 408

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

Windows 7 kullanıcıları içindir. Her adımda bilgisayarınızı yeniden başlatınız ve ardından kapatıp denemenizi yapınız.

Öneri 1 :
Başlangıç => Çalıştır'a regedit yazarak Enter'a basınız. Gelen ekrandan HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control adresine gidiniz. Sağ taraftaki listede WaitToKillServiceTimeout çift tıklayarak oradaki değeri (Value Data) 3000 (üç saniye) yapınız.

Öneri 2 :
Başlangıç => Çalıştır'a regedit yazarak Enter'a basınız. Gelen ekrandan HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop adresine gidiniz. Sağ taraftaki listede WaitToKillAppTimeout çift tıklayarak oradaki değeri (Value Data) 6000 (altı saniye) yapınız.

Saygılarımla

Muhammedkasim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhaba,

Birinci önerdiğiniz yolu aynen izleyip bilgisayarı kapatıp açtım değişen birşey olmadı ve ikinci adımı uygulamak için desktop kısmına geldim fakat "WaitToKillAppTimeout" seçeneğini bulamadım.

Sevgiler.

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

sizin için bir exe hazırladım. Visual Studio 2013, C++ ile yazılıp test edilmiştir. Programın kodları Microsoft sitesinden temin edilmiştir.

Kaynak : How to Shut Down the System (Windows)

Aşağıdak bağlantı adresine de sizin için sitemiz aracılığıyla yükledim. (@eSa ya ayrıca teşekkürler)

Program : C++ Shutdown Computer

Zip dosyasıdır ve açınca sadece bir exe dosyası olarak göreceksinizdir. Çift tıklayarak çalıştırabilirsiniz. Lütfen sonuçları bizimle paylaşınız.

Saygılarımla.

Muhammedkasim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhabalar sevgili errno,
Öncelikle çok geç geri dönüş sağladığım için sizden özür diliyor , konuyla alakanız için teşekkür ediyorum.
Geç cevap vermenin asıl sebeplerinden biri bilgisayarımın çökmesi,işletim sistemini yükseltmem ve sonuç değişmediği için eski sürümü tekrar yüklemem diyebilirim. Bu süreçte birçok farklı çözüm yolu denesem de tek farklı sonuç bilgisayarımın çökmesi oldu diyebilirim :) Bunun dışında hazırlamış olduğunuz exe dosyasınıda açtıktan sonra sonuç maalesef aynıydı.
Lakin gözüme çarpan en net detay işletim sistemini yeniden yüklediğim zaman bilgisayar yeniden başlatma işlemi sırasında güç kesiliyordu ( normal şartlarda güç kesilmeden sistem yeniden başlıyordu). Yani en belirgin detay bu diyebilirim. Bu detayda ve denediğim o kadar yoldan sonra bu sorunun yazılımsal değil de donanımsal olduğunu düşünmeye başladım, tabii ki sizlerin bu konuda bilgisi daha fazla olduğu için çok değerli fikrinizi merakla bekliyorum.
İyi geceler diliyorum,
Sevgiler.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Shutdown -s -120 idi yanlış hatırlamıyorsam tabi süreyi kişisel tercih olarak ayarlayıp dene bir de,aynı zamanda virüs şakasıdır,bu arada geçmiş olsun.:D:(

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

bunun bir çok anlamı olabilir. Hatta ilk aşamada güç uniteleriniz veya işlemciniz de olabilir. Ancak Bios ayarlarınızı da gözden geçirmekte fayda var. İlk olarak Bios ayarlarınızın resimlerini çekin. Her sayfanın tek tek ve okunabilecek şekilde lütfen. Eğer özel olduğunu düşünmüyosanız tabii ki. Ardından oradaki ayarları inceleyelim. Üzerine yine konuşuruz.

Bu arada; herkesin işi olabilir geç dönüş yapmanızda bir sorun yok. Bende çalışıyorum ve çoğu zaman vakit sorunu yaşayabiliyorum.

Saygılarımla