Yardım bilgisayarım iyi ama fps im düşük?

astraldede

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
biglisayarım:asus rog g752vy oyuncu notebooku
1628183386734.png

bilgisayar özellikleri:
32gb ram
nvidia geforce 980m (8gb)
intel i7 işlemci
2 adet 256gb ssd ve bir adet 1tb harddisk.

neredeyse oynadığım her oyunda maksimum orta grafiklerde oynayabiliyorum ultraya falan alınca biglisayar çöpe dönüyor.böyle bir bilgisayarda bu yanlış değilmi? çok para verdim bilgisayara ve hiçbirşey yapmayırom gerçekten.benden daha kötğ bilgisayra sahip arkadaşım bile ultrada 144 fps alıyor. bilgisayarda bişeymi var yoksa normalmi?

Rootsyl

Profesör
Reaksiyon puanı
514
Hocam ısı değerleri nasıl? Eğer pc çok ısınıyorsa bilgisayar otomatik limit koyuyor olabilir performansa.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,827
biglisayarım:asus rog g752vy oyuncu notebooku
Ekli dosyayı görüntüle 160765

bilgisayar özellikleri:
32gb ram
nvidia geforce 980m (8gb)
intel i7 işlemci
2 adet 256gb ssd ve bir adet 1tb harddisk.

neredeyse oynadığım her oyunda maksimum orta grafiklerde oynayabiliyorum ultraya falan alınca biglisayar çöpe dönüyor.böyle bir bilgisayarda bu yanlış değilmi? çok para verdim bilgisayara ve hiçbirşey yapmayırom gerçekten.benden daha kötğ bilgisayra sahip arkadaşım bile ultrada 144 fps alıyor. bilgisayarda bişeymi var yoksa normalmi?
9xx ailesindeki kartlar ısındığında performans düşüklüğü yaratıyor, mimarisi gereği de fazla ısınan bir kart olduğu için sorun çıkarıyor olabilir. Sıcaklıkları kontrol etmenizde fayda var. Ayrıca gereken termal bakımları da yapmanız gerekiyor.

astraldede

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Hocam ısı değerleri nasıl? Eğer pc çok ısınıyorsa bilgisayar otomatik limit koyuyor olabilir performansa.
arada bir fps 10 fps e falan düşüyor 30 saniyeliğine falan ısındığı için fan açıyorum bişey kalmıyor ama
Mesaj otomatik birleştirildi:

9xx ailesindeki kartlar ısındığında performans düşüklüğü yaratıyor, mimarisi gereği de fazla ısınan bir kart olduğu için sorun çıkarıyor olabilir. Sıcaklıkları kontrol etmenizde fayda var. Ayrıca gereken termal bakımları da yapmanız gerekiyor.
termal bakımlar yapıldı zaten,sırf bilgisayar için gittim 200tl fan aldım bide nasıl yetmezki?