Bilgisayarım iyi ama çok kasıyor

PİXEL BEY

Asistan
Reaksiyon puanı
45
Elimde bir adet monster abra a5 var bilgisayarı alalı 4 ay oldu fakat oyunlarda çok fazla kasıyor forzada birden çöküyor fiveM(gta 5) içinde aynı şey yaşıyorum çoğu oyunda sebepsiz kasması ve bilgisayarı da yeni almış olmam bu durumda beni cidden üzüyor.(GARANTİYE YOLLAMAMA AİLEM İZİN VERMİYOR)
Pc'min özellikleri
16gb ram
samsung evo 500gb ssd
gtx 1650 (son sürüm
i7 10750 2.60ghz
64bit işletim sistemi
win10 son sürüm

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Sürücülerini kontrol eder misin? Birde oyunlarını Intel ile oynuyor olabilirsin.

PİXEL BEY

Asistan
Reaksiyon puanı
45

MuhammeddAkif

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
- Arka planda gereksiz çalışan programları kapat.
- Program kaldıra gir ve kullanmadığın programları kaldır.
- İntel ve nvidia'nın driver güncelleme programları var onları kullan.
- Masaüstüne sağ tıkla nvidia grafik ayalarına gir. Normalde hepsini performans tarafına çek derdim ama ekran kartın zaten iyi. Bu yüzden kalite kısmından dengeliye çekmeyi dene.
- Windows sürümünü kontrol et. Güncel işletim sistemi kullan.
- En son olarak bilgisayarı overclock etmeyi dene. Eğer fabrika çıkışlı aldıysan performans ayarları varsayılan olarak düşükte ayarlanmış olabilir.

PİXEL BEY

Asistan
Reaksiyon puanı
45
- Masaüstüne sağ tıkla nvidia grafik ayalarına gir. Normalde hepsini performans tarafına çek derdim ama ekran kartın zaten iyi. Bu yüzden kalite kısmından dengeliye çekmeyi dene.
- En son olarak bilgisayarı overclock etmeyi dene. Eğer fabrika çıkışlı aldıysan performans ayarları varsayılan olarak düşükte ayarlanmış olabilir.
overlock yaparken bilgisayar patlıyacak gibi oldu hemen yarıda durdurdum diğerlerini yapıyorum

MuhammeddAkif

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
overlock yaparken bilgisayar patlıyacak gibi oldu hemen yarıda durdurdum diğerlerini yapıyorum
Overclock programı kullanabilirsin. MSİ Afterburner kullanabilirsin. Otomatik en dengeli şekilde ayarlıyor güçleri. Ben denedim ve kendi yaptığım overclock'tan daha iyi yaptı. Bir dene derim.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802

herşey tamam da, bu bilgisayara overclock çekilmez. gayet güncel bir sistem.

overclock işine falan girme sakın. sistemin bu haldeyken gereği yok.. team viewer yükleyebilirsen bilgisayarına bağlanıp bi ön ayarlarına bakar, gereksiz şeyleri silebilirim.. bu konuda güvenebilirsin..

MuhammeddAkif

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Overlock önermiyorum.
Neden önermiyorsun ? Bilgisayarların çoğunluğu fabrika çıkışlı olarak düşük performans modunda geliyor. Bazılarında bios kısmında profil 2 olarak en yüksek performans ayarlanmış oluyor. Eğer varsa onu da seçip kullanabilirsin. Eğer overclock yapmazsan düşük güçte çalışmaya devam eder.

PİXEL BEY

Asistan
Reaksiyon puanı
45
overclock yapılmaz.

herşey tamam da, bu bilgisayara overclock çekilmez. gayet güncel bir sistem. zaten ailesi g

overclock işine falan girme sakın. sistemin bu haldeyken gereği yok.. team viewer yükleyebilirsen bilgisayarına bağlanıp bi ön ayarlarına bakar, gereksiz şeyleri silebilirim.. bu konuda güvenebilirsin..
Neden önermiyorsun ? Bilgisayarların çoğunluğu fabrika çıkışlı olarak düşük performans modunda geliyor. Bazılarında bios kısmında profil 2 olarak en yüksek performans ayarlanmış oluyor. Eğer varsa onu da seçip kullanabilirsin. Eğer overclock yapmazsan düşük güçte çalışmaya devam eder.
nvidiadan yüksek performansa çekincede boşta 90 derece oluyor :D

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Overclock nasıl yapacak?

MuhammeddAkif

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
İstersen rtx2080 kullan grafik ayarlarını yapmadığın sürece o kart hiçbir işine yaramaz. Bir yarış arabası alıp onu 30 km/h de kullanmak gibi.

"Melih"

Profesör
Reaksiyon puanı
1,915
Varsa özellikler açiksa yapabilirisin diğer program vardır.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
burdan yardım edebildiğim kadar edeyim o zaman. ben bu videodakileri yapıyorum.

oyunun görüntü ayarlarını düşür.
laptobun hava kanallarını kapatma sakın. yatakta, kanepede veya dizinde oynama.
videoda gereksiz uygulamaları siliyor ve arkaplandakileri de durduruyor, yapabilirsin.. adım adım ilerle.
overclock işi ciddi bir iştir, bir bilgin yoksa bulaşma, parçalarına zarar verebilirsin.

PİXEL BEY

Asistan
Reaksiyon puanı
45
burdan yardım edebildiğim kadar edeyim o zaman. ben bu videodakileri yapıyorum.

oyunun görüntü ayarlarını düşür.
laptobun hava kanallarını kapatma sakın. yatakta, kanepede veya dizinde oynama.
videoda gereksiz uygulamaları siliyor ve arkaplandakileri de durduruyor, yapabilirsin.. adım adım ilerle.
overclock işi ciddi bir iştir, bir bilgin yoksa bulaşma, parçalarına zarar verebilirsin.
laptobun altına legolarla destek yaptım öyle kullanıyorum oyundada arka plandakileri kapatıyorum

MuhammeddAkif

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16

Bu linke giderek de birçok şeyi ayarlayabilirsin. Sistemim iyi olmasına rağmen daha fazla fps için yaptım ve gözle görülür farklar oldu.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
Eğer bios gelişmiş bir arayüze ve detaylı seçeneklere sahip ise bios'tan da yapılabilir. Ama değilse program kullanmak mecburiyetindesin.

overclock için ciddi bilgiye ihtiyaç var. zaten çok fazla bilgi sahibi olsaydı buraya yazmadan çözerdi. overclock önermekten vazgeç artık. az bilgiyle yapılacak birşey değil. anakartı desteklesin yada desteklemesin 1650 ekran kartına şu an için overclock yapılmaz, zaten ısı değerleri boşta 90 dereceymiş.. ne istiyorsun anlamadım ki..

MuhammeddAkif

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
overclock için ciddi bilgiye ihtiyaç var. zaten çok fazla bilgi sahibi olsaydı buraya yazmadan çözerdi. overclock önermekten vazgeç artık. az bilgiyle yapılacak birşey değil. anakartı desteklesin yada desteklemesin 1650 ekran kartına şu an için overclock yapılmaz, zaten ısı değerleri boşta 90 dereceymiş.. ne istiyorsun anlamadım ki..
Sistem güzel ama soğutma problemi yüzünden kasma problemleri yaşıyor. Tavsiyem kaliteli bir soğutucu kullanması ve overclock'u sonra yapması. Overclock için de gerçekten ciddi bir bilgiye ihtiyaç var. Yoksa yanlış voltaj ayarlamalarında bilgisayarı çöp yapabilir. Ama bilgisi yoksa da MSİ Afterburner programını öneriyorum. Cidden çok kolay ve otomatik yapıyor her şeyi. Ben ilk önce kendim overclock yaptım. Her bir değerde 3-4 oyunda deneyerek tekrar tekrar ayarladım. En sonunda iyi olduğunu düşündüğüm bir değerde ayarladım. Ancak başka oyunlarda sorun oldu. Bende uğraşmaktan bıktığım için msi afterburner'i kullandım. 10dk da en iyi değerleri ayarlardı benim için.