Bilgisayarım harici ekran kartını algılamıyor.

osmy46

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhaba, yardımınıza ihtiyacım var şimdiden herkese teşekkürler. Bilgisayarımda oyun oynarken birden mavi ekran hatası alıp bilgisayarım reset attı. Bilgisayarım açılınca bilgisayarımın aygıt yöneticisine girdiğimde harici ekran kartımın algılanmadığını gördüm. Bunun yerine diğer aygıtlar kısmında 3d video denetleyicisi diye bir aygıt var. Sarı ikonlu bu aygıtı güncelleyemiyorum. Denediğim pek çok metod işe yaramadı. Bilgileri paylaşıyorum sizlerle. Nvidia destek sitesine mesaj attım, biraz uğraştılar sonra da donanımsal bir problem olabileceğini söyleyip bilgisayar üreticisine başvurmamı söylediler. Burdan da sonuç çıkmazsa öyle yapacağım.
Bu 3d video denetleyicisinin hardware id si:
PCI\VEN_10DE&DEV_1141&SUBSYS_21091B0A
Bios resetledim, windows u baştan yükledim, intel ve nvidia ekran kartlarını ddu ile kaldırıp tekrar yükledim, nonpresent_devices:1 şeyini denedim, aygıt yöneticisinde gizli aygıtları göster sekmesi aktif, windows güncel, diğer tüm driverlar güncel, bios sürümü güncel.
Laptop marka ve model: Casper Nirvana CN TKI 4200D
Tekrar teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Screenshot (4).png
    Screenshot (4).png
    172.4 KB · Görüntüleme: 508
  • Screenshot (1).png
    Screenshot (1).png
    396.3 KB · Görüntüleme: 558
  • Screenshot (2).png
    Screenshot (2).png
    305.8 KB · Görüntüleme: 604
  • Screenshot (9).png
    Screenshot (9).png
    591.7 KB · Görüntüleme: 537
Son düzenleme:

californ1a

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Herkese merhaba, yardımınıza ihtiyacım var şimdiden herkese teşekkürler. Bilgisayarımda oyun oynarken birden mavi ekran hatası alıp bilgisayarım reset attı. Bilgisayarım açılınca bilgisayarımın aygıt yöneticisine girdiğimde harici ekran kartımın algılanmadığını gördüm. Bunun yerine diğer aygıtlar kısmında 3d video denetleyicisi diye bir aygıt var. Sarı ikonlu bu aygıtı güncelleyemiyorum. Denediğim pek çok metod işe yaramadı. Bilgileri paylaşıyorum sizlerle. Nvidia destek sitesine mesaj attım, biraz uğraştılar sonra da donanımsal bir problem olabileceğini söyleyip bilgisayar üreticisine başvurmamı söylediler. Burdan da sonç çıkmasa öyle yapacağım.
Bu da 3d video denetleyicisinin hardware id si:
Bios resetledim, windows u baştan yükledim, intel ve nvidia ekran kartlarını ddu ile kaldırıp tekrar yükledim, nonpresent_devices:1 şeyini denedim, aygıt yöneticisinde gizli aygıtları göster sekmesi aktif, windows güncel, diğer tüm driverlar güncel, bios sürümü güncel.
Laptop marka ve model: Casper Nirvana CN TKI 4200D
Tekrar teşekkürler.
hardware id de herhangi bişey bulamadım ben
burayı attığından emin misin?

Ekli dosyalar

• hw id.jpg
    hw id.jpg
    30.6 KB · Görüntüleme: 532

osmy46

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet hocam aynısını kopyaldım

Ekli dosyalar

• Screenshot (10).png
    Screenshot (10).png
    161.2 KB · Görüntüleme: 567
Son düzenleme:

californ1a

Asistan
Reaksiyon puanı
11
doğru yazdığımdan emin olmak için hepsini paylaşıyorum hardware id kısmında yazanların:
PCI\VEN_10DE&DEV_1141&SUBSYS_21091B0A&REV_A2
PCI\VEN_10DE&DEV_1141&CC_030200
PCI\VEN_10DE&DEV_1141&CC_0302

---- Mesajlar birleştirildi ----

evet hocam

evet hocam
Dostum chip arızalanmış gibi görünüyor.
Umarım başka bir sorundur.
bilgisayardan bütün nvidia sürücülerini kaldırmayı dene sonra aygıt yöneticisinden sağ tıkla kaldır varsa sürücüyü sil muhtemel c de nvidia adındaki dosyaları da sil bilgisayarını baştan başlat.

evet hocam aynısını kopyaldım
Genel sekmesinde hata kodu var mı bakar mısın

Son düzenleme:

osmy46

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hata kodu 28 diyor. şimdi donanımı kaldırdım pc yi yeniden başlatıp ss atarım.

osmy46

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
değişiklik yok şuan. İndiriyorum verdiğiniz linkteki programı

Hepsini indireyim mi? birden fazla seçenek var verdiğiniz linkte

Ekli dosyalar

• Screenshot (11).png
    Screenshot (11).png
    466.6 KB · Görüntüleme: 548
Son düzenleme:

californ1a

Asistan
Reaksiyon puanı
11
değişiklik yok şuan. İndiriyorum verdiğiniz linkteki programı

Hepsini indireyim mi? birden fazla seçenek var verdiğiniz linkte
sağ tıklayıp sürücüyü güncelle dediğinizde nasıl tepki veriyor bilgisayar dener misiniz

osmy46

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sağ tıklayıp sürücüyü güncelle dediğinizde nasıl tepki veriyor bilgisayar dener misiniz
2 seçenek çıkıyor, 2 sini de çok denedim olmadı.

diğerini de nvidia driver dosyalarını masaüstüne çıkarıp denedim, başta attığım hatayı verdi

Ekli dosyalar

• Screenshot (12).png
    Screenshot (12).png
    441.2 KB · Görüntüleme: 553
Son düzenleme:

californ1a

Asistan
Reaksiyon puanı
11
2 seçenek çıkıyor, 2 sini de çok denedim olmadı.

diğerini de nvidia driver dosyalarını masaüstüne çıkarıp denedim, başta attığım hatayı verdi
casper dan aratabilir misin sürücüyü ordan indirip yüklesen

osmy46

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
onu da denedim. hem kendi sitesinden indirip denedim hem verdikleri dvd üzerinden. uyumlu grafik donanımı bulunamadı diyor aynı şekilde.
bu arada verdiğiniz linkteki dosyalların hepsini indiriyor şuan. 4gb biraz zaman alacak

californ1a

Asistan
Reaksiyon puanı
11
onu da denedim. hem kendi sitesinden indirip denedim hem verdikleri dvd üzerinden. uyumlu grafik donanımı bulunamadı diyor aynı şekilde.
bu arada verdiğiniz linkteki dosyalların hepsini indiriyor şuan. 4gb biraz zaman alacak
Dostum hardware id si bilinmiyor şuan onların da işe yarayacağını pek sanmıyorum açıkcası

osmy46

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum hardware id si bilinmiyor şuan onların da işe yarayacağını pek sanmıyorum açıkcası

yakmış olabilir miyim acaba :D bir de bir internet sitesinde hardware id yi indirilen driver dosyası içinde .nvi kodlu dosyaları açıp bu kodu orda bazı yerlere yapıştırma ile ilgili bişeyler vardı. onu da denedim de benim id hiçbir nvi dosyası içinde yoktu.

californ1a

Asistan
Reaksiyon puanı
11
yakmış olabilir miyim acaba :D bir de bir internet sitesinde hardware id yi indirilen driver dosyası içinde .nvi kodlu dosyaları açıp bu kodu orda bazı yerlere yapıştırma ile ilgili bişeyler vardı. onu da denedim de benim id hiçbir nvi dosyası içinde yoktu.
hocam casper dan bahsediyoruz bende de eskiden hd 6850 modeli vardı bir gün mavi ekran verip kapanmıştı sürücüyü sildiğimde çalışıyor sürücü yüklediğimde görüntü gelmiyordu güvenli modda başlatın bakalım nasıl tepki verecek.

osmy46

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam casper dan bahsediyoruz bende de eskiden hd 6850 modeli vardı bir gün mavi ekran verip kapanmıştı sürücüyü sildiğimde çalışıyor sürücü yüklediğimde görüntü gelmiyordu güvenli modda başlatın bakalım nasıl tepki verecek.

ddu ile kaldırırken onu da denemiştim ama yine bir deneyeyim. indirmeler tamamlanmak üzere

ağ ile güvenli modu çlıştırdım. aygıt yöneticisi şu anda şöyle:
indirme tamamlandı bu arada. hangisini çalıştırayım?

build 17134 olduğuna göre sanırım anladım. safe modda çalışmıyor ama

Hocam önce surfacebook felan mı idirmem gerek acaba

Son düzenleme: