Herkese merhaba, yardımınıza ihtiyacım var şimdiden herkese teşekkürler. Bilgisayarımda oyun oynarken birden mavi ekran hatası alıp bilgisayarım reset attı. Bilgisayarım açılınca bilgisayarımın aygıt yöneticisine girdiğimde harici ekran kartımın algılanmadığını gördüm. Bunun yerine diğer aygıtlar kısmında 3d video denetleyicisi diye bir aygıt var. Sarı ikonlu bu aygıtı güncelleyemiyorum. Denediğim pek çok metod işe yaramadı. Bilgileri paylaşıyorum sizlerle. Nvidia destek sitesine mesaj attım, biraz uğraştılar sonra da donanımsal bir problem olabileceğini söyleyip bilgisayar üreticisine başvurmamı söylediler. Burdan da sonuç çıkmazsa öyle yapacağım.
Bu 3d video denetleyicisinin hardware id si:
PCI\VEN_10DE&DEV_1141&SUBSYS_21091B0A
Bios resetledim, windows u baştan yükledim, intel ve nvidia ekran kartlarını ddu ile kaldırıp tekrar yükledim, nonpresent_devices:1 şeyini denedim, aygıt yöneticisinde gizli aygıtları göster sekmesi aktif, windows güncel, diğer tüm driverlar güncel, bios sürümü güncel.
Laptop marka ve model: Casper Nirvana CN TKI 4200D
Tekrar teşekkürler.
Bu 3d video denetleyicisinin hardware id si:
PCI\VEN_10DE&DEV_1141&SUBSYS_21091B0A
Bios resetledim, windows u baştan yükledim, intel ve nvidia ekran kartlarını ddu ile kaldırıp tekrar yükledim, nonpresent_devices:1 şeyini denedim, aygıt yöneticisinde gizli aygıtları göster sekmesi aktif, windows güncel, diğer tüm driverlar güncel, bios sürümü güncel.
Laptop marka ve model: Casper Nirvana CN TKI 4200D
Tekrar teşekkürler.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: