Bilgisayarım hacklenmiş olabilir mi

aydiner

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yurt interneti kullanıyorum.. bugun görüntülü konuşma esnasında suan hatırlamadığım bir ıp li bir cihazın bilgisayarıma bağlandığı bildirimi geldi.. bana bağlantı onayı için hiç bir soru sorulmadı.. benim onayım olmadan bilgisayarıma girmeleri mümkünmüdür acaba?? w8 kullanıyorum..

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,918
Bilgisayarını arkadaşlarına da kullandırıyorsan, birisi önceden kendi cihazını güvenli olarak tanıtmış ve bağlanmış olabilir.

markoi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu konuda benim de bir sorum olacak. Site yöneticisi hatta dahası sahibi, bilgisayar hareketlerimi takip edebilir mi?

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,918
İnternet tarayıcın güncel değilde, evet. Noscript kullan.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
yurt interneti kullanıyorum.. bugun görüntülü konuşma esnasında suan hatırlamadığım bir ıp li bir cihazın bilgisayarıma bağlandığı bildirimi geldi.. bana bağlantı onayı için hiç bir soru sorulmadı.. benim onayım olmadan bilgisayarıma girmeleri mümkünmüdür acaba?? w8 kullanıyorum..

O uyarıyı eset verdiyse aldırma

markoi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Üye girişi yaptığımız site diyelim. Mesela sözlük, adamlara cep numaramıza kadar veriyoruz, sitelerinde vakit geçiriyoruz, bu kişi eğer kötü bir niyeti olsa veya ulaşmak istese netteki hareketlerimize ulaşabilir mi? Geçmişe yönelik atıyorum şu saatte şuraya girdi bu saatte buraya girdi, facebook'una girdi falan gibi... Bu bilgilere ulaşırsa ve anlarsak yasal olarak hakkımızı nasıl arayabiliriz. Bir de nasıl anlayabiliriz sormuşken onu da sorayım :) çalıştır-cmd-net share ile görülür mü?

ankaf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarın izlenebilir ama bunun site yöneticileriyle bi alakası yok uzman ve çok iyi bilen(hacker) tarafından izlenebilirsin..tabi seninde payın büyük..güvenlik duvarını kontrol et vs vs..

markoi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sağolun yardımlar için. En kesin çözüm yine yasal süreç. Benim arkadaşa mecburcu olmayayım diyordum fakat bu şüpheyle yaşamaktan iyidir. Ne varsa çıksın ortaya herkes ödemesi gereken bedeli ödesin. Yok öyle milletin özeline yürümek. İleri derece hackerları diz üstü oturtan bir dosta sahibim çok şükür. Bu da hayatın getirdiği bazı avantajlar diyelim. Kendisi zaten devlet için bu işleri yüklenen biri. Bir de benim için asılsın bakayım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
madem sahipsin burda gelip yana döne cevap arayacağına ona sorsaydın ya.

ALıntı
(Sağolun yardımlar için. En kesin çözüm yine yasal süreç. Benim arkadaşa mecburcu olmayayım diyordum fakat bu şüpheyle yaşamaktan iyidir. Ne varsa çıksın ortaya herkes ödemesi gereken bedeli ödesin. Yok öyle milletin özeline yürümek. İleri derece hackerları diz üstü oturtan bir dosta sahibim çok şükür. Bu da hayatın getirdiği bazı avantajlar diyelim. Kendisi zaten devlet için bu işleri yüklenen biri. Bir de benim için asılsın bakayım.)

markoi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
son çare olmadıkça kimseyi şahsi meselelerim yüzünden rahatsız edemem. bu yüzden bu amaçla açılmış bir siteye gelip sordum. Bu seni ne için rahatsız etti güzel kardeşim. Hatta şimdi yardım sever arkadaşlarıma bir soru daha yönelteceğim. cmd user cmd net file aratmasında kullanıcı adı yok denmesine rağmen izlenebiliyor olabilir miyiz? Bu mümkün müdür? Yoksa her halükarda çıkar mı cmd file yazınca?