Bilgisayarım Hacklendi mi?

tutarhalil6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba bilgisayarımı açtım internet'e bağladım sonra ekran 2 kez siyah olup düzeldi sizce hacklendimmi? Ve bu olay ilk defa oluyor.

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,852
Windows'u yeni mi format attınız?

macindows

Asistan
Reaksiyon puanı
56
bende de bilgisiyara açılırken kendi kendine cmd ekranı açılıp yazılar çıkınca hacklendim sandım ama malwarebyte kurulu eset ve kaspersky ile taradım herhangi hack izine rastlamadım.. bazen oluyor öyle bir takm güncellemeler yüzünsen sanırım.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Adamların işi gücü yok senin pc'yi hackliyecekler :)

tutarhalil6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Windows'u yeni mi format attınız?
Mesaj otomatik birleştirildi:

bende de bilgisiyara açılırken kendi kendine cmd ekranı açılıp yazılar çıkınca hacklendim sandım ama malwarebyte kurulu eset ve kaspersky ile taradım herhangi hack izine rastlamadım.. bazen oluyor öyle bir takm güncellemeler yüzünsen sanırım.
Bilgisayararıma iki tane önem derecesi şiddetli virüs bulaştı sonra oldu.

Windows driver yüklemesi yapmıştır sorun olmaz.
Bilgisayarıma bu olay olmadan önce önem derecesi şiddetli 2 tane virüs bulaştı.

Son düzenleme:

macindows

Asistan
Reaksiyon puanı
56
bazen çinli hackerler rondom olarak ele geçirdikleri bilgisayarları ddos saldırısı yapmak için kullanıyorlar... benim başıma gelmez demeyin... her an trafiğinizi kullanabilirler. sonra fbi kapınızı çalarsa ben böyle birşey yapmadım dersiniz... ama çinliler sizin bilgisayar üstünden bu saldırıyı çoktan gerçekleştirmiş olur..

Merhaba bilgisayarımı açtım internet'e bağladım sonra ekran 2 kez siyah olup düzeldi sizce hacklendimmi? Ve bu olay ilk defa oluyor.
[/QUO iyi bi elden geçmesi gerekli

eğer virus şüphesi taşıyorsanız computurun iyi bi elden geçmesi gerekli..

tutarhalil6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
bazen çinli hackerler rondom olarak ele geçirdikleri bilgisayarları ddos saldırısı yapmak için kullanıyorlar... benim başıma gelmez demeyin... her an trafiğinizi kullanabilirler. sonra fbi kapınızı çalarsa ben böyle birşey yapmadım dersiniz... ama çinliler sizin bilgisayar üstünden bu saldırıyı çoktan gerçekleştirmiş olur..

eğer virus şüphesi taşıyorsanız computurun iyi bi elden geçmesi gerekli..
Şimdi ne yapmam gerekiyor virüs programı olarak pcnin kendi virüs programı kullanıyorum ve virüs programı 1 tanesini temizledi dedi sonra virüs programını. Açtım karantinaya alınanlara baktım hiç birşey yoktu.

Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Şimdi ne yapmam gerekiyor virüs programı olarak pcnin kendi virüs programı kullanıyorum ve virüs programı 1 tanesini temizledi dedi sonra virüs programını. Açtım karantinaya alınanlara baktım hiç birşey yoktu.
Defender silmiş olabilir. Malwarebytes ile de sistemi (kontrol amaçlı) tam tarama yapabilirsin. Şurada forum için hazırlanan bir rehberimiz mevcut nitekim yüklenen resimler dosya barındırma sitesince kaldırılmış. Buna rağmen Malwarebytes'ın ara yüzü ve kullanımı basittir.

Bu arada kullandığın işletim sistemi hangi Windows sürümü: 7, 8.1, 10?

drocco

Profesör
Reaksiyon puanı
991
Elin kolun kabloya değmiş olabilir. Temassızlık falan

tutarhalil6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Defender silmiş olabilir. Malwarebytes ile de sistemi (kontrol amaçlı) tam tarama yapabilirsin. Şurada forum için hazırlanan bir rehberimiz mevcut nitekim yüklenen resimler dosya barındırma sitesince kaldırılmış. Buna rağmen Malwarebytes'ın ara yüzü ve kullanımı basittir.

Bu arada kullandığın işletim sistemi hangi Windows sürümü: 7, 8.1, 10?
WİNDOWS 10 diz üstü