Bilgisayarım Güvende Mi?

serhatdundar

Asistan
Reaksiyon puanı
99
Merhaba arkadaşlar, bu konuda kullandığınız virüs programlarını yazarak bilgisayarım güvende mi diye sorabilir, program önerileri yapabilirsiniz.
Ben bilgisayarımda güvenlik için şu programları kullanıyorum;
AdwCleaner

Malwarebytes
Revo Uninstaller Pro (Temizlik için)
ve Windows Defender kullanıyorum, sizce bilgisyarım güvende mi?

Daha önce sadece McAfee ve Defender kullanırken bilgisayarıma Trojan girmiş ve bu yüzden format atmam gerekmişti.

HypeRocktiF

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
McAfee yetersiz ve başarısızdır. Windows Defender'dan pek koruma beklemeyin. Malwarebytes'ın Premium sürümünü mü kullanıyorsunuz bilmiyorum ama premium sürümü ise gerçek zamanlı koruma açık demektir, bu da bir nebze koruma sağlar. Ancak iyi bir koruma için kaliteli güvenlik yazılımı kullanmalısınız. Tavsiye ettiğim yazılımlar; BitDefender, Norton, Emsisoft belki F-Secure...

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Eset Smart Security 9 var. Lisanslı kullanıyorum. Gene işimi görmüyor. Webde falan gezerken koruması iyi. Ama bir dosya indirdiğimde güvenmiyorsam virüstotal e yüklüyorum.

serhatdundar

Asistan
Reaksiyon puanı
99
Bitfender'ı kuruyorum şuanda, Malwarebytes'ta gerçek zamanlı koruma açık. Bu arada AdwCleaner ile Malwarebytes'a aynı anda tarama yaptırıyorum, AdwCleaner tam taramayı 15-20 saniyede yapıp 7-8 tehdit algılarken Malwarebytes aynı anda başlayan taramayı 6-7 dakika geç bitiriyor ve tehdit bulamıyor.

serhatdundar

Asistan
Reaksiyon puanı
99
Hangisi açık kalmalı?
upload_2016-9-3_22-20-36.png

HypeRocktiF

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Malwarebytes'ın gerçek zamanlı korumasını kapatabilirsiniz, tarama amaçlı kullanın. Windows Defender'ı da ayarlardan kapatın. Bitdefender açık kalsa yeterlidir. Bitdefender'ın ücretli versiyonunun 6 aylık kampanyaları oluyor onlardan bulabilirseniz faydalanın. Bulamazsanız 10-15 liraya İnternet'den satın alabilirsiniz. Daha fazla koruma modülleri olur.

garmel.373

Asistan
Reaksiyon puanı
120
Kaspersky Internet Security yada Norton kullanırım genelde. Arada bir Malwarebytes'lada tararsın.

robb stark

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Ben bitdefender internet security kullanıyorum. Gayet memnunum sistemimi de yormuyor size de tavsiye ederim.

Eski hesap22

Profesör
Reaksiyon puanı
801
Benim pc windows 10 un hatalı yükseltilmesi sonucu çöktü ve 500gb dolu hdd format yedi :mad: (teşekkürler microsoft :mad:)
neyse soruna geleyim şu an içinde windows deffender + avast var ve eminim bir gram korumuyır pc yi ve yoruyordurda muhtemelen bana pc yi yormayacak ve cidden koruyabilecek ve hesaplı (3-5 aylık falaan değil ama sınırsız) antivirüs var mı ?

serhatdundar

Asistan
Reaksiyon puanı
99
Benim pc windows 10 un hatalı yükseltilmesi sonucu çöktü ve 500gb dolu hdd format yedi :mad: (teşekkürler microsoft :mad:)
neyse soruna geleyim şu an içinde windows deffender + avast var ve eminim bir gram korumuyır pc yi ve yoruyordurda muhtemelen bana pc yi yormayacak ve cidden koruyabilecek ve hesaplı (3-5 aylık falaan değil ama sınırsız) antivirüs var mı ?
Bende Bitfender Total de gerçek zamanlı koruma açık, defender ayarlardan kapalı, malwarebytes ve adwcleaner ile tarama yapıyorum, nedense malwarebytes 15 dakikada tarama yapıp tehdit bulamıyor ama adwcleaner ın 3-4 dakika süren taramasında 7-8 tane tehdir çıkıyor. Bunları da büyük küçük farketmez revo uninstaller ile temizliyorum.

Eski hesap22

Profesör
Reaksiyon puanı
801
Bende Bitfender Total de gerçek zamanlı koruma açık, defender ayarlardan kapalı, malwarebytes ve adwcleaner ile tarama yapıyorum, nedense malwarebytes 15 dakikada tarama yapıp tehdit bulamıyor ama adwcleaner ın 3-4 dakika süren taramasında 7-8 tane tehdir çıkıyor. Bunları da büyük küçük farketmez revo uninstaller ile temizliyorum.
O kadar şey pc yi yormuyor mu yav ?

master1354

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Uzun zamandır antivürüs kullanmıyorum. Pek eksikliğine hissetmiyorum. Yeterince tecrübeniz var ise zararlı bulaşma ihtimali çok az.