Bilgisayarım Gereksiz Kasıyor

iornmadien

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle iyi günler dilerim. Konuyu uzatmadan anlatayım. Leptop'um Asus K555L.
Özellikleri ise
12 Gb Ram
940m Yak Top. Bellek 6205 Mb.
İntel i5-5200 CPU 2.20 ghz.
Özellikleri olan dizüstü bilgisayarım oyunlarda kasıyor. Örnek oyunları da söyleyim. Nba 2k18 ve Nba 2k17 de kasıyrodu. Pubg aldım 15 fps üstünü alamıyorum. Csgo da bile smoke atınca biri en düşük ayarlarda yine kasıyor. Bu arada hepsini en düşük ayarlara aldım bir türlü çözemedim hepsinde düşük fps alıyorum. Nvidia seçenekleri performansa ayarlı güç ayarları da performansa ayarlı. Öyle aşırı çok anladığım söylenemez bilgisayardan. Bana biraz daha basit bir dille anlatırsanız çok mutlu olurum. Çözümü varmıdır veya sebeni nedir veya neden kaynaklanır rica etsem anlayan varmı ? Bu arada bilgisayarı kastıracak gereksiz bir uygulama falan çalışmıyor arka planda.

bumblebee8

Asistan
Reaksiyon puanı
35
Sebebi ekran kartın. 940m oyun için üretilmiş bir kart değil. Daha çok fotoğraf düzenleyen vs insanların işini görmek amacıyla üretilmiş, işlemcinin kendi görüntü biriminden biraz daha performanslı çalışan bir kart. Hal böyle olunca RAM, işlemci ne kadar düzgün olursa olsun makine kasıyor. Makineyi değiştirmekten başka yapacak bir şeyin yok maalesef.

iornmadien

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Malesefki ben alırken orada ki çalışana dedim ki ben oyun oynuyorum tavsiye edebileceğin bişey varmı o zaman 2.500 tl param vardı bunu tavsiye etti bende aldım demek ki yanlış yapmışız desene

bumblebee8

Asistan
Reaksiyon puanı
35
Olsun hocam. Ben de elektronik aletler alırken çok yanlışlar yaptım. Deneyim zamanla kazanılıyor. Artık forumlarda herkes birbirine yardım ediyor. Bir dahakine sıkıntı duyduğunuz zaman forumlara danışırsınız, netice daha iyi olur.

doormatchests

Profesör
Reaksiyon puanı
320
Malesefki ben alırken orada ki çalışana dedim ki ben oyun oynuyorum tavsiye edebileceğin bişey varmı o zaman 2.500 tl param vardı bunu tavsiye etti bende aldım demek ki yanlış yapmışız desene

Açıkçası çalışanların %95’i sattıkları şeyden zerre bir şey anlamıyor. O yüzden çalışanlar yerine böyle forumlarda bilgisi olan, kullanan kişilere sormak daha mantıklı olur. Ya da internette kendin araştırabilirsin. Youtube’ta oyun bilgisayarı incelemeleriyle dolu. Veya bir model beğenirsin modelin adını yazıp yanına game test yazarsan illa ki çıkar yabancı bir video olsa bile.

iornmadien

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aslında bu bahsettiğim oyunların sistem gereksinimlerini özellikle NBA nın fazla fazla karşılıyor ama bir türlü çözemedim. Geçen sene Gta 5 i kasmadan oynamıştım mesela

bumblebee8

Asistan
Reaksiyon puanı
35
Aslında bu bahsettiğim oyunların sistem gereksinimlerini özellikle NBA nın fazla fazla karşılıyor ama bir türlü çözemedim. Geçen sene Gta 5 i kasmadan oynamıştım mesela
İşlemci ve RAM’de sıkıntı yok zaten. Özelliklere bakarken ekran kartı belleğine bakıyorsundur sen. Çoğu insan aynı yanlışı yapar. Ekran kartı belleğin de paylaşımlıdır zaten. RAM’den kullanıyordur o, bu yüzden 6 küsür GB bellek vardır. Kaldı ki kart yavaş olduktan sonra isterse 20 GB belleği olsun makine yavaş çalışır.