Bilgisayarım Flash Oyunlarda Kasıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ast
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ast

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ASUS EeePC 1201N kullanıyorum.
Özellikleri:
Windows Xp Sp3
Intel Atom D330 1.6Ghz(2Cores, 4Threads)
2Gb Ddr2 Ram
Nvidia ION (Yaklaşık 512Mb diyor; 256Ramden yiyor galiba)

Güncellemeleri devamlı alıyorum. AVG 2013, Advanced System Care 6, CCleaner kurulu düzenli olarak bakım yapıyorum bunlarla. Notebook soğutucu var takılı çalışıyor. Fakat buna rağmen Pcyi açtığımda işlemci sıcaklığı minimum 70 oluyor 90a kadar çıkıyor.

Şimdi bu bilgilendirmeler ışığında sorunuma gelelim:
Bilgisayarımla GTA San Andreas oynamışlığım var. Akıcı oynanılıyordu.(Özellikler max değildi ama olsun) Fakat miniclipten oyun oynamak isteyeyim, web tabanlı oyunlara girmek isteyeyim bunlarda kasmayla karşılaşıyorum. (Warpfire, Tiberium Wars, 8Ball Pool vs.) Bilgisayarımın bu flash tabanlı oyunlarda böylesine kasmasını anlamıyorum. Arada ufak da olsa kendine geliyor akıcı oluyor fakat sonra yine kasıyor.(Burdan o oyunları akıcı oynatabildiğini anladım) Tahmin edebileceğiniz gibi özellikle karambol durumlarında oluyor veya savaş anlarında falan. Bu kadar zorlanmasının nedenini anlamıyorum GTA daha yorucu onda bir şey olmuyor ama Flashlarda çok yoruluyor 1080p çıkışı var ama 1080pleri izleyemiyorum görüntü durdur-başlatta donabiliyor ses geç geliyor vs. Youtubedan video izlerken durdurunca 2sn falan devam ettiği de oluyor. Baya yerde bu sorunumun nedenin araştırdım güncelleme yapın diyordu güncellemem tam, driverlar doğru, flash güncel, bunları oyun modunda açmayı denedim yine kastı, farklı tarayıcı denedim olmadı. Fakat kafam şu işlemci sıcaklığına takıldı çok yüksek seviyelerde bununla ilgili olabilir büyük ihtimal ama bunu nasıl düzeltirim bilmiyorum. (Kış günü balkonda da denedim) Bir de bu oyunları açınca flash çok ram yemeye başlıyor boş ram 300mb falan oluyor daha da zorlarsam 1mb olabiliyor ama 300de iken de 1de iken de kasıyor bunu da belirtmek istedim. Sizden ricam söylediklerimden yapabileceğiniz çıkarımlarla bana yardımcı olmanız eğer bu sorunu çözersem çok memnun olurum. Elimden gelenleri denedim size de açıkladım cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Hicr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle şöyle söyliyeyim;

• Sürekli güncelleme almanız veya optimasyon programları ile taratma temizlemes vs vs yapmanız sisteminizin hızlanacağı veya bakımlı olacağı anlamına gelmez.
Bu söylediklerimi sadece Donanımdan anlıyor iseniz uygulayınız anlamıyorsanız bir teknik servisten destek alın.

• Ram soketlerini temizleyip ram yuvasına tekrar takın.
  • Ekran kartını çıkartıp işlemc i kısmındaki termal macununu silip yeni termal macunu sürün ve yerine takın eğer fanıda düzenli dönmüyor ise etiket bulunan kısmını kaldırıp maximum 2 damla miktarda makina yağı dökün,
  • İşlemciyi çıkartıp eski termal macunu sürülebilen yerini temizleyip yeniden termal macunu sürün ve yerine takın,
  • Bunları yaptınız sizin isteğiniz dahilinde sistemini geliştirebilirsiniz (Ram, Ekran kartı vs değiştirebilirsiniz.)

Donanım bölümü bakımı kısmen tamam . Gözle görülür miktarda değişim mutlaka olur hızlamna ısınması fln.
Bunları bitirdiniz.
Yazılım bölümüne geldik.
  • Yedeklerinizi falan alıp yeniden sistem kurun.
  • Sistem kurduktan sonra sadece ihtiyacınız olan programları yükleyinç(Office,virüs prog, vs.)
  • Ve sürekli üst üste optimasyon programları yüklemeyin. Yani her program kendine ait dosyaları yüklüyor ve kaldırırkende tam olarak kalkmıyor ve bilgisayarı yoruyor.
  • Bunlarda tamamlandıktan sonra yinede ısınma,kasma vs olursa teknik servislerden destek alın.

Tüm bunları bilginiz dahilinde yapın. Bilmediğinizi uygular isen sisteminin zarar görme olasılığı yüksek olacaktır ve bilgisayardan anlayan birisinden destek alırsan iyi olacaktır.

ast

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlginiz için çok teşekkür ederim. Öncelikle güncelleme vs. kısmını olası çözüm önerilerinden dolayı yazdım çünkü gelen cevaplar arasında güncellemeler tam mı, düzgün yüklü mü vb gibi şeyler olabiliyordu. Sizin çözüm yönteminize gelirsek:
Sistemim (bana göre) şu an optimize durumda formatı en son yazın attım ama gereksiz bütün uygulamalardan arındım işe yarayanlar kaldı sadece sistemde. (Fakat sizi dinleyip asc yi kaldıracağım sadece CCleaner kalacak.) Donanım bölümüne gelirsek sadece ramlere ulaşabiliyorum bunları da geçen gün temizleyip yerine koymuştum zaten fakat elimden diğerlerini yapmak gelmiyor ana kapağı kaldıramadığım için ama en yakın zamanda teknik destekten yardım alarak dediklerinizi uygulayacağım. Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler yardımı olacağına inanıyorum ama bir sorum daha olacaktı: Kullandığım bilgisayar oyun bilgisayarı değil bunu biliyorum fakat (bilgisayarın kararlı şekilde çalıştığını düşünürsek) flash oyunlarda da kasması doğal mıdır? Yani oyun bilgisayarı değil derken miniclipden oynanan flash oyunları da kapsıyor mudur bu yoksa benim bilgisayarım sadece şu an sorunlu olduğu için mi öyle? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Hicr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Söylediğin oyunları oynatmayacak kadar düşük değil.
Tarayıcını da değiştirip güncel java ve flash ayarlarını yükle.
Hangi tarayıcıyı kullanıyorsun?

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
ınternet hızın yavaş bu kadar basit kac megabit kullanıyosun şu anda

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Hicr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Lütfen yüzeysel yorum yapmayınız.Yani sorunu anlamadan çözüm üretmeyin.
İnternetin yavaş olması ne zamandan beri bilgisayarı ısındırıyor?
Veya TTnet ısıtıcı işine girdi de benim mi haberim yok?

ast

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
16Mbit internet var eve yaklaşık 14Mbit geliyor bu konuyla uzaktan yakından ilgili olduğunu düşünmüyorum.
Tarayıcım Chrome ve Yandex ama öncesinde Opera ve Firefoxta da denemiştim. Cevap verdiğiniz için teşekkürler eğer kasma bilgisayarın kendi gücüyle alakalıysa elden çıkarmayı düşünüyordum. Pazartesi günü de serviste dediklerinizin halledeceğim.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Lütfen yüzeysel yorum yapmayınız.Yani sorunu anlamadan çözüm üretmeyin.
İnternetin yavaş olması ne zamandan beri bilgisayarı ısındırıyor?
Veya TTnet ısıtıcı işine girdi de benim mi haberim yok?
ne dıosun ya adam demışkı flash oyunlarda kasma yaşıyorum demış , ınternet baglantısı gerektırmeyen gta yı rahatlıkla oynadım dıyor, demekki çok basit bi command and conquer tıberıum oyununda kasma yaşıyorsa ınternet hızı yavaş ki kasıyor bağlantı geç gelıyor duzgun yorum at

Hicr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
16Mbit internet var eve yaklaşık 14Mbit geliyor bu konuyla uzaktan yakından ilgili olduğunu düşünmüyorum.
Tarayıcım Chrome ve Yandex ama öncesinde Opera ve Firefoxta da denemiştim. Cevap verdiğiniz için teşekkürler eğer kasma bilgisayarın kendi gücüyle alakalıysa elden çıkarmayı düşünüyordum. Pazartesi günü de serviste dediklerinizin halledeceğim.

ne dıosun ya adam demışkı flash oyunlarda kasma yaşıyorum demış , ınternet baglantısı gerektırmeyen gta yı rahatlıkla oynadım dıyor, demekki çok basit bi command and conquer tıberıum oyununda kasma yaşıyorsa ınternet hızı yavaş ki kasıyor bağlantı geç gelıyor duzgun yorum at

:cool:

Qbilay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Merhaba.

Yuklemis oldugun guncellemelerin, optimizasyon programinin, internet hizinin bu anlattiklarinla hicbir alakasi yok. Yavaslik tamamen ekran karti performansi ve islemci performansi ile alakali. Sana onerebilecegim ekran cozunurlugunu ayarladigin yerde renk kalitesini 32 bitten 16 bite dusurerek bir nebze olsun flash oyunlarda takilmalari azaltacaktir. Daha iyisinin olabilecegini zannetmiyorum

ast

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlginiz için teşekkür ederim