Bilgisayarım çok donuyor ne yapmam lazım?

ADN4N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bilgisayarımı yaklaşık olarak 3 yıl önce 2015 yaz aylarında almıştım. Çok güzel açıyordu her oyunu çok iyidi fakat ne olduysa bu sene içerisinde oldu. Artık bırakın oyunu bir program dahi açtığımda çok anlamsızca donuyor. Şöyleki atıyorum bir program veya bir oyun açıyorum ilk açışımda çok güzel açıyor hiçbir sıkıntı yok fakat oyunu kapattıktan sonra onun ardından artık hiçbirşey açamıyorum taki PC'yi resetleyene kadar. Diyelim resetlemeden açtım ozaman PC feci birşekilde donuyor sanki 10 tane oyunu aynı anda açıyormuşum gibi. Ayrıca steamden oyun indirirken bile pc donuyor. Ve bu 1 aydır kendi kendine kapanmaya başladı.Format felan diyeceksiniz ama onu denedim yine aynı durum bu.Ben şahsen işlemciden kaynaklandığını düşünüyorum.. bu durumda benim ne yapmam lazım ?
1529258068975.png
1529257139546.png

Son düzenleyen moderatör:

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Merhaba,
Kullandığınız programlar sorun yaratabilir. Crack vs. yapıyorsanız bilgisayarınıza virüs bulaştırmış olabilirsiniz. Ayrıca format atarken temiz kurulum mu yaptınız?

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Donduğu zaman imleç sorunsuzca hareket ediyorsa, harddisk de bad sektör oluşmuş olabilir.

ADN4N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Crack felan yapmadım. Biligsayarım format atarken temiz kurulum yaptım. Sorunun işlemciden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Crack felan yapmadım. Biligsayarım format atarken temiz kurulum yaptım. Sorunun işlemciden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Denemeden direk sorun bundan diyemeyiz. HDD Tune ile ve Memtest ile ram ve HDD'ni test eder misin?

ADN4N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Donduğu zaman imleç sorunsuzca hareket ediyorsa, harddisk de bad sektör oluşmuş olabilir.
Evet imleci gayet rahat hareket ettirebiliyorum fakat bilgisayar kontrolünü kaybediyorum.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Denemeden direk sorun bundan diyemeyiz. HDD Tune ile ve Memtest ile ram ve HDD'ni test eder misin?
Hocam daha önce kullanmadım bu programı ondan dolayı sanırım bitti fotorafını çektim umarım yanlış yapmamışımdır.
1529259580395.png

Son düzenleme:

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Evet imleci gayet rahat hareket ettirebiliyorum fakat bilgisayar kontrolünü kaybediyorum.

Hocam daha önce kullanmadım bu programı ondan dolayı sanırım bitti fotorafını çektim umarım yanlış yapmamışımdır.
Ekli dosyayı görüntüle 42962
Error scan yazan yeri slow hızında test et. Tüm kutuların yeşil çıkması lazım. Hdd sıkıntısı ihtimali çok yüksek donma sebebi bu bence

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Bir de health bölümünün ekran görüntüsünü paylaşır mısınız? Bu kısımda bir sorun görünmüyor.

Cruslan

Asistan
Reaksiyon puanı
91
görev yöneticisinde system yada başka program işlemciyi yiyorsa sorun windowstandır hiçbir program boşta 50% kullanım ve üstüne çıkmaz

Reaksiyon puanı
40
dostum şimdi throttlestop programını indir ThrottleStop pc nin sıcaklığına bi bak .sonra görev yöneticisini aç performansa gir sonra CPU yazana gir oradaki hız bak.Sonra dediğin gibi bir oyun aç kapat bilgisayar bir kassın bakalım.BU arada sen sıcaklığa ve görev yöneticisindeki hıza bak sonucu bana söyle

benim aklımda bi çözüm var ama önce bana sıcaklığın öncesi ve sonrası işlemci hıznın öncesi ve sonrasını vermen lazım.

Son düzenleme:

ADN4N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostum şimdi throttlestop programını indir ThrottleStop pc nin sıcaklığına bi bak .sonra görev yöneticisini aç performansa gir sonra CPU yazana gir oradaki hız bak.Sonra dediğin gibi bir oyun aç kapat bilgisayar bir kassın bakalım.BU arada sen sıcaklığa ve görev yöneticisindeki hıza bak sonucu bana söyle

Hocma programı açtığım zaman böyle bir sorunla karşılaşıyorum.
1529262978678.png

Son düzenleme:

ADN4N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar elinize emeginize sağlık söylediğiniz şeyleri yapacam.Ben dün son olarak bi Format atmak istedim bilgisayarıma.Format attım ama Şimdi ise sürekli olarak Mavi ekran hatasını alıyorum.

Hatalar;
system_thread_exception_not_handled
kmode_exception_not_handled

aliihsanozlemis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2015 te aldım demişsin . Daha önce temizlemediysen kasanın içini açıp detaylı bir temizlik yapmanı öneririm . Sorunun işlemci ısındığından kaynaklanıyor olabilir . Ramlarde sıkıntı olması da olası .

Axe42

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Arkadaşlar elinize emeginize sağlık söylediğiniz şeyleri yapacam.Ben dün son olarak bi Format atmak istedim bilgisayarıma.Format attım ama Şimdi ise sürekli olarak Mavi ekran hatasını alıyorum.

Hatalar;
system_thread_exception_not_handled
kmode_exception_not_handled
işlemcin ısınıyor olabilir.
*hard diskinde bad sector taraması yap ve sonuçları at buraya.

* sonrasında işlemcinin termal macununu falan bi değiştir ve kasanın temizliğini yap. işlemcin fazla elektrik yiyor aynı oranda fazla ısınacaktır yani kaliteli bir termal macun kullanman daha faydalı olacaktır.

*sonrasında bilgisayarına format at ve sistem kaynaklarını fazla yemeyecek bir virüs programı falan kur.

windows kurarken windows u UEFI olarak kur ve mümkün ise bios tan sata controller IDE deilde AHCI olsun.
(tabi destekliyorsa.)

Not: bad sector taramasında hard diskinde bad sector çıkarsa hard diskini değiştirmende fayda var