• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Bilgisayarım Çoğu Programda Donuyor

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Bilgisayarda eğer mesela bir oyun olsun,Windows Media player gibi programlar olsun açınca ekran donuyor.
Ben bu bilgisayara daha ne yapabilirim?
Ramları kontrol ettim. Sorun yok.

UnFrGvnG

Profesör
Reaksiyon puanı
989
Şuan yapıyor.
Eğer SSD kronik sorunlu ise antivirüste gösterir herhalde.
Eğer öyleyse ne kadar daha yaşayabilir doktor bey :?
Daha yeni oldu diyosun, önceki kullanımından memnusun galiba şuan ki haline göre, yavaşlamadan önce bişe indirdinmi pcye

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Daha yeni oldu diyosun, önceki kullanımından memnusun galiba şuan ki haline göre, yavaşlamadan önce bişe indirdinmi pcye
Steam ve dıscord indirdiydim.
Donmalar olmadan önce dıscordu sildim.Tarayıcıdan girmeye başladım.
Donma olmaya başladığında Steam'ı da sildim.
Şuan Bir şey kalmadı pc de.

UnFrGvnG

Profesör
Reaksiyon puanı
989
Steam ve dıscord indirdiydim.
Donmalar olmadan önce dıscordu sildim.Tarayıcıdan girmeye başladım.
Donma olmaya başladığında Steam'ı da sildim.
Şuan Bir şey kalmadı pc de.
Web de geciyosunuz ya ordan bile virüs giriyo biliyomusun, ben aldım Kaspersky i, çok memnun kaldım,. 2 kere engelledi web virüsünü, dosyalarda nekadar virüs varmış onlarida buldu :)

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Web de geciyosunuz ya ordan bile virüs giriyo biliyomusun, ben aldım Kaspersky i, çok memnun kaldım,. 2 kere engelledi web virüsünü, dosyalarda nekadar virüs varmış onlarida buldu :)
Dıscord'da da Steam'ın iki katı ram yiyordu.
3GB ramim var.Napsın bu ramcik.
Güvenlik açığı taraması bitti.Güvenlik açığı yok.

oGShan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Bilgisayarda eğer mesela bir oyun olsun,Windows Media player gibi programlar olsun açınca ekran donuyor.
Ben bu bilgisayara daha ne yapabilirim?
Ramları kontrol ettim. Sorun yok.
Depolamayı kontrol ettikten sonra eğer sorun hala devam ediyorsa chipsette sıkıntı olabilir.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Arka plan uygulamalarınızı ve başlangıç programlarını gözden geçirin. Gerekiyorsa Kapalı / Devre Dışı konuma alınız.
Eski veya hasarlı sürücüler donmaya sebep olabilir. Aygıt Yöneticisi'ni kontrol ediniz.
Aşırı ısı bilgisayarı yavaşlatabilir ve sonunda bilgisayarın donmasına neden olabilir. Sıcaklık değerlerini kontrol ediniz.
Bilgisayarınız sık sık ve düzenli olarak donuyorsa, yetersiz RAM'iniz olabilir. RAM'inizi yükseltmeyi düşünebilirsiniz.
Arızalı USB veya fare ve klavye gibi diğer harici aygıtlar bilgisayarın donmasına neden olabilir. Tüm aygıtların bağlantısını çıkararak bilgisayarınızı çalıştırınız ve gözlemleyiniz. Temel nedeni araştırmak için her seferinde bir cihaz bağlamayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, bilgisayarın donma sorununu gidermek için USB aygıt sürücülerini güncellemeyi deneyiniz.
Zararlı yazılımlar, virüsler bilgisayarın donmasının ana nedeni olabilir. Bilinen bir antivirüs yazılımı ile sistemi tam tarama yapınız (Malwarebytes, Emsisoft Emergency Kit önerebilirim.)
Bozuk veya eksik sistem dosyaları Windows'un donmasına neden olabilir. Bu noktada Sistem Dosyası Denetleyicisi aracını kullanmak bir çözüm olabilir.
Tüm bunlardan bağımsız olarak, herhangi bir üçüncü taraf yazılım bilgisayarınızın donmasına neden olabilir. En son kurduğunuz yazılımı kaldırmayı veya güncellemeyi düşünebilirsiniz.
*Yukarıda sayılanlar dışında olası başka bir neden varsa ekleyebilirsiniz.
Kolay gelsin.