Bilgisayarım çalındı, hükümsüzdür!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bkrdrsn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bkrdrsn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
bu satirlari yazarken icim kan agliyor dostlarim :/ tamam biraz abartmis olabilirim ama bir bilgisayarcinin bilgisayarinin calinmasi ne kadar aci verici bir durum tahmin edersiniz.. bir kac gun once gunduz vakti eve hirsiz girmis ve bilgisayarimi calmis. parmak izi vs cikmayinca tabi bulunmasi da problem oluyor. ben umudu kestim cunku hicbir onlem almamistim. surekli yanimdan ayirmadigim icin oyle bir durumu aklimin ucundan bile gecirmemistim.

sanal guvenligin yaninda gercek hayattaki guvenlige de dikkat etmek gerekiyormus. herkesin basina gelebilecek bu durumu ben kendi adima onleyebilirdim, daha dogrusu calinan bilgisayarima ulasabilirdimama bu konuda hicbir onlem almamistim.

y560.jpg

peki neler yapabilirdim?..

- baskalarindan bilgi calmak icin kullandigimiz keylogger yazilimlarindan birini kendi bilgisayarima kurabilirdim. bu yolla acilan bilgisayarimin baglandigi internetin ip adresine ve bilgisayarda neler yapildigina ulasabilirdim.

- teamviewer’a uye olup, client turunu bilgisayarima kurabilir ve sabit bir user – password ile bilgisayarim acildiginda ona ulasabilirdim.

- bilgisayarim acildigi zaman herhangi bir yazilim araciligi ile bagli oldugu internetin ip’ini mail yada ftp’ye upload ettirebilirdim. bu yolla savciliga gider bilgisayarin acildigi gun ona ulasabilirdim.

- bios ve acilisa sifre koyabilirdim. en azindan dosyalarima ulasamazlardi. ahh sys-keyler ahhh.

fark etmissinizdir, bu yazi da turkce karakter kullanmadim. maalesef cep telefonumda bulunan uygulama ile yaziyorum. sonuc olarak; benim yapmadigimi siz yapin. bir gun bilgisayariniz calinirsa en azindan bulabilirsiniz.

http://www.bekirdursun.com.tr/blog/?p=215

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
geçmiş olsun. inşallah sorunu en kısa zamanda çözersin.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
geçmiş olsun , cana gelmemiş en azından.kötü olmuş kişisel tüm veriler uçmuştur yedeği yoksa.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Öncelikle Geçmiş olsun. :flowers:

İnşallah o ş**ef**z bulunur ve cezasını çeker :mad:

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Geçmiş olsun üzüldüm

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
arkadaşlar özellikle laptop kullanıcısı arkadaş cihazınızın mac adresini bir yere kaydederseniz çok faydasını görürsünüz :) ip adresi her ne kadar benzer olsa da mac adresi benzersiz denilebilecek düzeydedir. elinizde mac adresi varsa internet bağlantısı yaptığı an cihazın yeri hemen saptanabiliyor bilginize :)

bkrdrsn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
sağolun arkadaşlar. freewill, mac ile takip sistemi yok maalesef. mac ve seri numara ( kazınmışsa mac kullanılıyor ) olayları, çalındıktan sonra yetkili servise giderse el koyup polise haber veriyorlar. tabi firmaya da bildirmek gerekiyor.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
mac adresi için:
çalıştır>cmd
ipconfig /all yöntemini uyguladım, ancak fiziksel adresim0-0-0-0-0- olarak gözüküyor. :)

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
MAC adresi programlada değişiyor bildiğim kadarıyla :wink:

bkrdrsn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
programsız bile değişebiliyor. tam anlamıyla değişme denmese de maskeleme yapılabiliyor.

Reaksiyon puanı
189
Kalıcı olarak değiştirilemiyor (donanımda kayıtlı olan değiştirilemiyor) ama farklı görünmesi sağlanabiliyor tabi :)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
yaw sizde hırsızları hacker yaptınız ha :D kimin nereden aklına gelecek :D 2 müşterimin pc sini bu şekilde buldular o yüzden dedim mac diye :D

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Geçmiş olsun. Umarım bulunur

Silence

Dekan
Reaksiyon puanı
49
ay bizim evede girmeye çalışıyordu annem uyanınca giremedi .

Çok geçmiş olsun . :(

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
geçmiş olsun... bu arada neler yapmamız gerektiğinide anlattığın için teşekkürler...

ankarali_gnc"

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kardeş geçmiş olsun sen bildirdin mi distribütöre fatura mature birşeyler sonuçta artık online takip olayın var DELL kullanıyorum ben mesela girdigimde pc ile bilgileri goruyorum bence bi izleme noktası vardır diye düşünüyorum..
Allah göstermesınde çalınma felan bahane bilgisayar yeniden alınıyor aynısında modelındende içindeki bilgiler gitmesi koyuyor adama:(Benimde 1terabaytlık Maxor'un 3,5lik harici hdd bilgiler gitmişti...ne yanmıştım varya 100mılyarım gıtse oyle üzülmezdım:(

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Öncelikle geçmiş olsun.MAC adresini bulmanız durumda özellikle IPv6 ya geçince bulunması yüksek ihtimal olacaktır.Ayrıca çalıntı notebooklar öncelikle 2.el satışı yapılan web sitelerinde satılmaya çalışılıyor diye duymuştum.Böyle yerlere bakmanızda fayda var.

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
belki gittigidiyorda bulabilirsin

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Geçmiş olsun...
Valla hırsız masaüstümü götürene kadar g**ü çıkar:D

bkrdrsn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
pesimist; Kendi adıma açılan kişisel web sitesini yazmamda ve bunun içerisinde hiçbir gelir elde etmediğimi gördüğünüz halde böyle konuşmanız ve yazımı düzenlemeniz normal değil. Araştırmadan iş yapmayın arkadaşlar.

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
bu satirlari yazarken icim kan agliyor dostlarim :/ tamam biraz abartmis olabilirim ama bir bilgisayarcinin bilgisayarinin calinmasi ne kadar aci verici bir durum tahmin edersiniz.. bir kac gun once gunduz vakti eve hirsiz girmis ve bilgisayarimi calmis. parmak izi vs cikmayinca tabi bulunmasi da problem oluyor. ben umudu kestim cunku hicbir onlem almamistim. surekli yanimdan ayirmadigim icin oyle bir durumu aklimin ucundan bile gecirmemistim.

sanal guvenligin yaninda gercek hayattaki guvenlige de dikkat etmek gerekiyormus. herkesin basina gelebilecek bu durumu ben kendi adima onleyebilirdim, daha dogrusu calinan bilgisayarima ulasabilirdimama bu konuda hicbir onlem almamistim.

y560.jpg

peki neler yapabilirdim?..

- baskalarindan bilgi calmak icin kullandigimiz keylogger yazilimlarindan birini kendi bilgisayarima kurabilirdim. bu yolla acilan bilgisayarimin baglandigi internetin ip adresine ve bilgisayarda neler yapildigina ulasabilirdim.

- teamviewer’a uye olup, client turunu bilgisayarima kurabilir ve sabit bir user – password ile bilgisayarim acildiginda ona ulasabilirdim.

- bilgisayarim acildigi zaman herhangi bir yazilim araciligi ile bagli oldugu internetin ip’ini mail yada ftp’ye upload ettirebilirdim. bu yolla savciliga gider bilgisayarin acildigi gun ona ulasabilirdim.

- bios ve acilisa sifre koyabilirdim. en azindan dosyalarima ulasamazlardi. ahh sys-keyler ahhh.

fark etmissinizdir, bu yazi da turkce karakter kullanmadim. maalesef cep telefonumda bulunan uygulama ile yaziyorum. sonuc olarak; benim yapmadigimi siz yapin. bir gun bilgisayariniz calinirsa en azindan bulabilirsiniz.

-Bilgisayarına görünmez trojan enjekde edip bilgisayarın açıldığında camerayı aktif edip hırsızın eşgalini alabilirdin ;)

--- Mesaj Güncellendi ---

arkadas ya mac'i macintosh zannetti yada lenovo bilgisayardan bahsediyor.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Konunun düzenlenmiş olduğuna dikkat ediniz.

Konu pesimist tarafından (Bugün Saat 13:56 ) değiştirilmiştir.

Konunun düzenlenme nedeni de yazıyı kendi bloguna yönlendirmesidir.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
blog reklamı yaptıysa tamam o zaman pesimist reis haklı :)

ismo08

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Geçmiş olsun. Benim çalıştığım yerdede ustanın laptobunu çalmışlardı ama buldular. Sadece biraz fiziksel zarar görmüştü. İnşallah seninkinide bulunur.