Bilgisayarım açılmıyor...

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Merhaba,
Eşiniz bilgisayarı aniden kapattıysa Windows hasar görmüş olabilir. Bunun için bilgisayarı güvenli modda başlatıp sistemi geri yükleme yapmayı deneyin.

ycl.mrt.zkn

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Gelmiyor malesef baska bir ekran usb den nasil baslatabilirim acaba detayli anlatabilirmisin usb den baslatip format atmayi

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Gelmiyor malesef baska bir ekran usb den nasil baslatabilirim acaba detayli anlatabilirmisin usb den baslatip format atmayi
Biosa girin. Oradan Advanced Menüye, oradan Boot menüye girin. Sıralama şeklinde birşey göreceksiniz. USB'yi ilk sıraya alın. Ya da bunlar yerine F12'ye(genellikle bu tuş oluyor) basın bir defalık bilgisayarı USB'den başlatın.

ycl.mrt.zkn

Asistan
Reaksiyon puanı
38

Usb li baslatma yok bunlardan nasil yapabilirim cd ile baslattim ama baslamiyor cd den malesef

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629

Usb li baslatma yok bunlardan nasil yapabilirim cd ile baslattim ama baslamiyor cd den malesef
Boot menüye gelip oradan ayarlaman gerek. Elinde format için CD varsa CD'den başlatabilirsin.
Boot menüye gelin, oradan Boot Device Priority gelin. Buradan ilk sıraya CD ya da USB hangisini kullanacaksanız onu ilk sıraya alın.

ycl.mrt.zkn

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Olmadi ugrastim ugrastim yapamadim.baskan bilgisayrciya gotirdum caktirdim formati duzeldi sukur ya :)