Bilgisayarım açılmıyor

LilithSama

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba herkese masaüstü bilgisayarım açılmıyor. Olayı anlatayım dün akşam pcde dizi izlemiştim normal her gün ki gibi pc yi kapattım 30 dk sonra tekrar açmam gerekince kasasının tuşuna bastım ne power tuşunun ışığı yandı nede pc den herhangi bir çalışma sesi çıktı elektrik mi gelmiyor prizmi çıktı acaba diye gittm kontrol ettim ama 3 lü prizde olduğu için monitörde takılı tuşuna bastıgımda çalışıyordu ama kasa çalışmıyor neden olmuştur yardım edin lütfen çıldırıcam

LilithSama

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Neyden kaynaklı olduğunu söyleyecek birileri yok mu

Toxifera

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Genel olarak her şeyden olabilir.Powersupply, işlemci, ram, anakart gibi bileşenler temel bileşenlerdir.Muhtemelen bunlarda bir sorun vardır prizde yoksa.

LilithSama

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tesekkur ederim cevabin icin Pc yi kapanırken o seylerde nasıl sorun oluyor anlamiyorum önceleri kendi kendine 1 kez bile kapanıp acilmamis pc

LilithSama

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yeni konu acamadigim icin buraya yazicam arkadaslar benim eski bir bilgisayarim var bazen kasa calisiyor duzguncene aclyor pc tabi kasayi acmak icinde power tusuna 30 kez felan basiyorum kisacasi 1 kez tusa basinca 1 tur fanlar donuyor duruyor acik oldugunda altinda mavi ışik yaniyordu kasanin hayliyle oda yanip sonuyor sonra motora guc verir gibi 20 kez felan ust uste araliksiz basiyorum bazen aciliyor pc bazende acilmayip ekrana no signal geliyor bazende kapandiginda tusa basiyorum fan donmuyor kablo cikartip degistirdim tusa sertce bastim 1 tur yine dondu 20 kez yapip actim ama ekrana goruntu gelmedi bazende sorunsuzca ekrana goruntu gelip miss gibi calisiyor pc allah aşkina yardim edin cildiricam

LilithSama

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bazende bi tıklayişta duzgun aclyor sans eseri

sifirbakiye

Profesör
Reaksiyon puanı
436
Masa üstü açılırken kasadan ses gelir bu ses bir keremi geliyor yoksa ses uzun süre devam ediyor mu veya ses gelmiyor mu

LilithSama

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Masa üstü açılırken kasadan ses gelir bu ses bir keremi geliyor yoksa ses uzun süre devam ediyor mu veya ses gelmiyor mu
Gelirken viiiinn diye makine calisma sesi geliyor sonra normal fan sesine devam ediyor bip bip gibi yada birbirini tekrarlayan sesler gelmiyor

LilithSama

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Suan calisir vaziyette bas bas yapa yapa actim ama ekranda goruntu yok bazen hic bir sey olmamis gibi calisiyor

anystopmr

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Bu kasaya güç veren power kablosunda temanssızlık olabilir ya da senin fanları çalıştıran kabloda sıkıntı olabilir

LilithSama

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu kasaya güç veren power kablosunda temanssızlık olabilir ya da senin fanları çalıştıran kabloda sıkıntı olabilir
Fanlarda sıkınti olsa donmezler diye dusunuyorum yine cok bilgili degilim ama psunun fanida dahilinde diger fanda donuyor duzgunce

Reaksiyon puanı
2
Merhaba herkese masaüstü bilgisayarım açılmıyor. Olayı anlatayım dün akşam pcde dizi izlemiştim normal her gün ki gibi pc yi kapattım 30 dk sonra tekrar açmam gerekince kasasının tuşuna bastım ne power tuşunun ışığı yandı nede pc den herhangi bir çalışma sesi çıktı elektrik mi gelmiyor prizmi çıktı acaba diye gittm kontrol ettim ama 3 lü prizde olduğu için monitörde takılı tuşuna bastıgımda çalışıyordu ama kasa çalışmıyor neden olmuştur yardım edin lütfen çıldırıcam
Kasanın arkasındakı kablolara bı konrtolet mavi kablo monıtor kablosu ona ıyı bak cıkıkmı dıye oluyorsa format attır gene olmuyorsa parca felan yanmıstır belkı