HIZLI VE ÇARPIK
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Ekranda cmos checksum error yazıyor tüm donanımları okuyor ve değişiklikleri algılıyor mesela ramları değiştiriyorum 2 kanala çekiyorum o yazıyor fakat f1 e basın devam edin diyor ama klavyeyi algılamıyor pci klavyeyi de algılamıyor Ram,ekran kartı,harddisk,işlemci, hepsi çalışıyor bios pilini çıkartıp tekrar taktım başka pil taktım ama nafile hiçbir değişiklik yok attığım foto gibi kalıyor bu konu hakkında bilgisi olanlar yazabilirse sevinirim
(fotoğraf koyamıyorum sunucu işleyemiyecek kadar büyük diyor)
Önerisi olan varsa yazabilirim ne yapabileceğimi söyleyebilecek olan
Birşey daha eklemek istiyorum akşam telefonumu bilgisayara taktım pc kapalıydı şarj ettim sonra açtım pc yi bu hata ile karşılaştım
Birde aynı bu şekilde ses portu da bozulmuştu ama bir sıkıntı olmuyordu
Şuanda pci klavye ile denedim oraya da enerji gitmiyor ışıkları yanmıyor
Dün sıkıntısız kullanıyordum bugün böyle açılmadı anakartın heryerine enerji gidiyor fakat aynalı olan yer varya usb girişleri ve pci klavye mouse yerine enerji gitmiyor
Sistemde sadece usb portları ve onboard tarafı çalışmıyor yardımcı olurmusunuz?
Usb portları çalışmadığı için f1 e basıp devam edemiyorum normalde f1 e basıp açıyorum ama klavye mouse hatta tel taktığımda bile enerji gitmiyor
(fotoğraf koyamıyorum sunucu işleyemiyecek kadar büyük diyor)
Mesaj otomatik birleştirildi:
Önerisi olan varsa yazabilirim ne yapabileceğimi söyleyebilecek olan
Birşey daha eklemek istiyorum akşam telefonumu bilgisayara taktım pc kapalıydı şarj ettim sonra açtım pc yi bu hata ile karşılaştım
Birde aynı bu şekilde ses portu da bozulmuştu ama bir sıkıntı olmuyordu
Şuanda pci klavye ile denedim oraya da enerji gitmiyor ışıkları yanmıyor
Dün sıkıntısız kullanıyordum bugün böyle açılmadı anakartın heryerine enerji gidiyor fakat aynalı olan yer varya usb girişleri ve pci klavye mouse yerine enerji gitmiyor
Sistemde sadece usb portları ve onboard tarafı çalışmıyor yardımcı olurmusunuz?
Usb portları çalışmadığı için f1 e basıp devam edemiyorum normalde f1 e basıp açıyorum ama klavye mouse hatta tel taktığımda bile enerji gitmiyor
Son düzenleme: