Bilgisayarım açılmıyor yardımcı olurmusunuz ¿

HIZLI VE ÇARPIK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekranda cmos checksum error yazıyor tüm donanımları okuyor ve değişiklikleri algılıyor mesela ramları değiştiriyorum 2 kanala çekiyorum o yazıyor fakat f1 e basın devam edin diyor ama klavyeyi algılamıyor pci klavyeyi de algılamıyor Ram,ekran kartı,harddisk,işlemci, hepsi çalışıyor bios pilini çıkartıp tekrar taktım başka pil taktım ama nafile hiçbir değişiklik yok attığım foto gibi kalıyor bu konu hakkında bilgisi olanlar yazabilirse sevinirim

(fotoğraf koyamıyorum sunucu işleyemiyecek kadar büyük diyor)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Önerisi olan varsa yazabilirim ne yapabileceğimi söyleyebilecek olan
Birşey daha eklemek istiyorum akşam telefonumu bilgisayara taktım pc kapalıydı şarj ettim sonra açtım pc yi bu hata ile karşılaştım

Birde aynı bu şekilde ses portu da bozulmuştu ama bir sıkıntı olmuyordu

Şuanda pci klavye ile denedim oraya da enerji gitmiyor ışıkları yanmıyor

Dün sıkıntısız kullanıyordum bugün böyle açılmadı anakartın heryerine enerji gidiyor fakat aynalı olan yer varya usb girişleri ve pci klavye mouse yerine enerji gitmiyor

Sistemde sadece usb portları ve onboard tarafı çalışmıyor yardımcı olurmusunuz?

Usb portları çalışmadığı için f1 e basıp devam edemiyorum normalde f1 e basıp açıyorum ama klavye mouse hatta tel taktığımda bile enerji gitmiyor

Son düzenleme:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
biosa girebiliyormusun.

semihcam744

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Bilgisayarının güç kaynağında sıkıntı olabilir güç kaynağının pinlerini kontrol etmeyi dener misin

HIZLI VE ÇARPIK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarının güç kaynağında sıkıntı olabilir güç kaynağının pinlerini kontrol etmeyi dener misin
Anakart girişlerini mi?

Anakart 24 +4 pin fakat power 20 +4 pin bu sıkıntı yapıyor olabilir mi?
Ve pinler sağlam

<a href="İndir VID 20190728 222002 3gp" target=_blank>VID_20190728_222002.3gp - 50.8 MB</a>

Bu videoda göründüğü gibi pc yi fişe takıyorum ve fanlar yarım tur dönüyor neden?

Son düzenleme:

semihcam744

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Bence Anakart veya PSU arızalı olabilir. Bilgisayarı bağlayabileğin bir hoparlör var mı? Hoparlöre bağlıyken anakarttan herhangi bir ses geliyormu deneyebilir misin

HIZLI VE ÇARPIK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence Anakart veya PSU arızalı olabilir. Bilgisayarı bağlayabileğin bir hoparlör var mı? Hoparlöre bağlıyken anakarttan herhangi bir ses geliyormu deneyebilir misin
Video attim bağlayabiliceğim yerlere yani USP portlarına elenktrlk gltmediğini belirttim anakart bozuk zaten ama anakartı değiştirirsem aynı sorun yine olucak haparlörü takamıyorum çünkü ses kartı da yanmış