Bilgisayarım açılmıyor yardım

atiba haçinsın

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
2008 model masaüstü pc'ım açılmıyor bugün açmadan önce yaklaşık 1 hafta önce açmıştım kontrol amaçlı genellikle dizüstüyle işlerimi görüyorum. Aletin tüm kabloları takılı fakat monütöre görüntü gitmiyor,monütör kablosunu kasadan çıkarınca sinyal yok diyor takınca o yazı gidiyor siyah ekran kalıyor.Bence ya monütörde,ekran kartında yada kasada bir problem var.Sizce ne olabilir lütfen yardım...

atiba haçinsın

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Geçtiğimiz yaz ayında format atmıştım ne kadar hızlı olabilirse olmuştu.En son açtığımda pc normaldi bir sorunu yok gibiydi

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Yapılabilecekler şunlar:
1. Ekran kartın varsa çıkart onboard ekran kartını bağla monitöre
2. Takılı olan ilave tv kartı, pcı usb vb. kartları çıkart çalıştırmayı dene
3. Birden fazla slotta takılı ram var ise birer birer çıkartarak çalıştırmayı dene
4. anakartın hoparlör bağlantısı takılı değil ise tak ve hata kodu veriyor mu kontrol et (3 defa bip sesi veya bes defa bip sesi vb..)

atiba haçinsın

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Yapılabilecekler şunlar:
1. Ekran kartın varsa çıkart onboard ekran kartını bağla monitöre
2. Takılı olan ilave tv kartı, pcı usb vb. kartları çıkart çalıştırmayı dene
3. Birden fazla slotta takılı ram var ise birer birer çıkartarak çalıştırmayı dene
4. anakartın hoparlör bağlantısı takılı değil ise tak ve hata kodu veriyor mu kontrol et (3 defa bip sesi veya bes defa bip sesi vb..)

Hocam öncelikle ekran kartım yok usb ile takılı olan klavye,mouse yi tanımıyor yani takınca hiçbirisinin ışıkları yanmıyor.Denediklerim kasanın kablosunu,diğer prize bağlı kabloları çıkarıp taktım hiç değişiklik olmadı.Ram i çıkart derken çıkarıp taktıktan sonra mı çalıştırmayı deneyeyim

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Evet. Belki ram yerinden oynamıştır temassızlık vardır.

atiba haçinsın

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Evet. Belki ram yerinden oynamıştır temassızlık vardır.

Hocam dediğini yaptım rami çıkarıp taktım ilk windows başlatılıyor yazdı sonrası yok. Dediğin işlemi 2 defa yaptım.Acaba başka mönütöre takıp formatlasak düzelirmi?

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Aynen ram den başka takılı bişey yok.bide yanında içinde 15-20 ince kablolu birşey daha var onu çözemedim
O anakartın güç kablosu muhtemelen. Ramöi tekrar çıkartıp başka bir slota tak ve iyice oturduğundan emin ol. Hala windows açılmıyorsa format atmayı dene.