Bilgisayarım açılmıyor düzgün başlatılamadı hatası

anilozdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle merhaba, lütfen beni bu durumdan kurtarın kafayı yiyecem.
Bilgisayarımı alalı 2 3 ay olmadı daha 4 - 5 gün önce bir kaç kere düzgün başlatılamadı hatası alıyordum ara ara önemsemedim pek en son 2 - 3 gün önce hiç açılmamaya başladı bilgisayar. Gittim format attım en az 10 kere ekran kartı driver yüklerken bilgisayar kapanıyor tekrardan aynı hatayı veriyor karşıma kurtarma seçenekleri yeniden başlat gibi şeyler çıkıyor düzgün başlatılamadı diyor. Sinirden deli olacam sorunun ne olduğunu nasıl yol izlemem gerektiği konusunda yardımcı olabilecek bir arkadaşım varsa Allah razı olsun şimdiden 3 gündür kafayı yiyecem artık.
Not: Ekran kartının doğru driverını indirdiğimden eminim ve kendi orjinal sitesinden indiriyorum.
Ekran kartı modelim: XFX RX 5500 XT 8 GB

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Güvenli modda açabiliyor musun?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Formatı temiz mi attın yoksa işletim sistemini mi güncelledin?

anilozdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güvenli modda açabiliyor musun?
Bazen açabiliyorum ama bir süre sonra artık o da açılmıyor hiçbir şey yapamıyorum. Ekran kartı driverını şu an yüklemedim yüklemeyince sıkıntı olmuyor ama indiriyorum sürücü yüklenirken bilgisayar bir anda siyah ekran oluyor 20-30 saniye ardından kapanıyor dediğim gibi düzgün başlatılamadı diyor. Sorun yazılımsal mı donanımsal mı ne yapmam gerekiyor çözemedim bir türlü kafayı yiyecem.
Windows'u en baştan sitesinden indirip tekrardan kurdum direk yine olmadı

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Bazen açabiliyorum ama bir süre sonra artık o da açılmıyor hiçbir şey yapamıyorum. Ekran kartı driverını şu an yüklemedim yüklemeyince sıkıntı olmuyor ama indiriyorum sürücü yüklenirken bilgisayar bir anda siyah ekran oluyor 20-30 saniye ardından kapanıyor dediğim gibi düzgün başlatılamadı diyor. Sorun yazılımsal mı donanımsal mı ne yapmam gerekiyor çözemedim bir türlü kafayı yiyecem.
Windows'u en baştan sitesinden indirip tekrardan kurdum direk yine olmadı
Temiz format mı attın? Bu soruyu bilerek cevaplamalısın...

anilozdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Temiz format mı attın? Bu soruyu bilerek cevaplamalısın
Temiz format attım hatta bilgisayarcı bir tanıdık var onuda çağırdım o da attı olmadı. Yetmedi tekrar windows kurdum yine aynı

Hatta şu an yeniden kurdum win 10 pro aygıt yöneticisinde ekran kartımın modeli çıkıyor ama ünlem işareti var düzgün yüklenemedi şeklinde korkuyorum tekrar kendi sitesinden driver indirip yüklemeye

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Bilgisayarın özelliklerini tam yazabilir misin? Garantisi var mı parçaların veya tüm kasanın?

anilozdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarın özelliklerini tam yazabilir misin? Garantisi var mı parçaların veya tüm kasanın?
R5 3600x
XFX RX 5500XT 8 GB
480 GB JAMES DONKEY SSD
8 GB RAM
GIGABYTE B450M S2H ANAKART
Bu arada temiz formattan kastını çok anlamadım ama biçimlendirerek attım sürücüleri sildim tekrar yükledim vs.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550

Eğer temiz format atmana rağmen yine düzelmez ise ilk başta kalitesiz ssd almışsın ona bakmak gerekir...

Böyle bir sisteme böyle ssd almak bilgisayara haksızlık olur.

Psu gücü ve modeli nedir bir de?

anilozdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Eğer temiz format atmana rağmen yine düzelmez ise ilk başta kalitesiz ssd almışsın ona bakmak gerekir...

Böyle bir sisteme böyle ssd almak bilgisayara haksızlık olur.

Psu gücü ve modeli nedir bir de?
Aynen bu kasayı buradan aldım psu içindeydi 600w 80+ ayrıca şimdi attığın videoda tekrar deneyecem umarım düzeli

bang1

Profesör
Reaksiyon puanı
1,758
Ekran kartı driverlarından olduğunu sanmıyorum ama yinede bir önce ki driverı kurup deneyebilir misiniz?

anilozdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartı driverlarından olduğunu sanmıyorum ama yinede bir önce ki driverı kurup deneyebilir misiniz?
onuda denedim ama olmadı şimdi tekrardan deneyecem

Ne yapsamda olmuyor, videoda ki gibi format attım yetmedi eski sürümlü driver yükledim aynı hatayı aldım. Hatta driver indirmedim updatedan inmiş haldeyken bile ünlem var üzerinde ekran kartının düzgün yüklenemedi diyor. Sorun nedir gerçekten anlamıyorum

Son düzenleme:

anilozdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorunum hala çözülmedi yardımcı olabilecek var mı ?