Bilgisayarım 2Gb Ramimi 1.5 Gb Görüyor.

Tepelii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar Bilgisayarımda 2Gb Ddr2 Ram Var.Ancak Bilgisayar Ramimi 1.5 Gb'ye İndirip Ekran Kartına Takviye Yapıyor.Sizce Bu İyi Mi? İyi Değilse Bunu Nasıl Engelleyebilirim ? :confused1:

Şimdiden Teşekkürler :rolleyes:

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
normaldir bi bakıma iyi sistemin eski galiba ekran kartının ram inin yetmediği durumlarda takviye yapıyo

yok ekran kartımın üzerindeki ram yeter bana diyosan o zaman bios dan gir kapat paylaşımı paylaşımlı ekran kartlarında yapılıyomu tam emin değilim fakat oem ekran kartları kapatılabiliyo (normalde harici ekran kartı taktığında otomatik kapanması lazım fakat bazen kapanmayabiliyo nadirde olsa )

Tepelii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
normaldir bi bakıma iyi sistemin eski galiba ekran kartının ram inin yetmediği durumlarda takviye yapıyo

yok ekran kartımın üzerindeki ram yeter bana diyosan o zaman bios dan gir kapat paylaşımı paylaşımlı ekran kartlarında yapılıyomu tam emin değilim fakat oem ekran kartları kapatılabiliyo (normalde harici ekran kartı taktığında otomatik kapanması lazım fakat bazen kapanmayabiliyo nadirde olsa )
,

Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4500 @ 2.20GHz (2 CPUs), ~2.2GHz

Memory: 1536MB RAM

Ekran : 745 Mb Sistem Bu Hocam

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
ekran kartının ram değerin aşarsa paylaşıma gidiyor ve ondan kapatılması zor onboard olsa biosa girip değer verebiliyrosun..

biraz araştırdım da şuan müsait değilim herkes hemfikir gibi kapanmıyor...

cndmrl91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynı problemden dolayı çok sıkıntı yaşadım bende fakat kendi yöntemlerimle hallettim sorunu. Arkadaşım Bios la ve paylaşımlı/paylaşımsız ekran kartıyla alakadar olan kısım hakkında yazmış zaten ben diğer kısımlarla alakalı olabileceğini düşünerek yazayım dedim.

1. Yöntem: Öncelikle, Bilgisayar'a sağ tıklayıp özellikler ardından solda gelişmiş sistem ayarlarını açman gerek. Açılan pencerede Performans bölümünün Ayarlar kısmını aç. Sekmeler arasından gelişmiş'e gel. Orada Sanal bellek kısmı var değiştir e tıkladıktan sonra bir pencere daha açılacak. Orada aşağıda disk belleği yok olarak işaretleyip, tamam deyip kapatabilirsin. Ardından bilgisayarı yeniden başlatınca Ram i kontrol edebilirsin.

2. Yöntem: Başlat'a tıklayıp çalıştır kısmına msconfig yazıp enter a bas ve karşına gelen pencerede önyükleme sekmesini aç. Gelişmiş seçenekler kısmına tıklayıp açıksa bellek üst sınırı yazan kısmı kapatıp tamam de ve pencereleri kapat. PC yi yeniden başlat.

3. Yöntem: Ben bu şekilde çözmüştüm şahsen, diğerlerini yapar da çözüm bulamazsan deneyebilirsin. Bilgisayarını kapadıktan sonra anakarttaki slotlarda takılı olan RAM lerin yerini değiştirerek ya da teker teker takıp deneyerek açabilir ve sonrasında bilgisayar/sistem kısmından yüklü görünen RAM i kontrol edebilirsin.

Tepelii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Teşekkür Ederim Arkadaşlar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar benim bilgisayarımda 1.5 yazısı çıktı nasıl çözebilirim