Bilgisayarı açtıktan 2-3 saniye sonra kapanıp, tekrar açılıyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben de de şu an aynı sorun var 60 lira anakart ı tamire verdim. adam tamir etti ve anakart serviste çalıştı. ancak eve geldiğmde yeniden resetleme oldu adam geri götürdüğümde adamda tıkır tıkır çalışan anakart ben eve getirince evde çalışmıyor.

M

madurum :)

SDN Okuru
Bilgisayar internete girmede sorun yapıyordu dell i5 format attık 2012 ayarlarına geri döndü şimdi ise PC açılıyor 1 dakika geçmeden bilgisayarınız 1 kapatılmadan kurtarıldı diyo ve kapanıyor tekrar açılıyor tekrar aynı şeyi yapıyor defalarca ne yapmak lazım :/ yardim

Y

Yuşa

SDN Okuru
Benim bilgisayarım diz üstü toshiba marka yeni bilgisayarım 2 3 yıl oldu alalı bilgisayarı açıyorum 30 dk kadar oynuyorum bilgisayarım ekran kapanıyo sonra açma tuşuna basıyom tekrar geliyo bunu şarz olırken yapmıyo oysa şarzıda var acil sebebini ögremmmem lazım ltfn yardım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar pc bizi karıştırmayın en iyisi pc tamirini ne götürün o halleder sorunu maalesef benimde sizin gibi sorunum var 30 Ağustos 2015 pcnin sorunu çözülünce buraya yazı yazıcam

S

SDN Den bir

SDN Okuru
Yorumlara baklırsa benim bilgisayarın her yeri değişmesi lazım içini açtım açmasaymışım keşke

Berkayomani

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dün (10.11.2015) de Vatan Bilgisayar Balıkesir Şubesinden aldığım g1.sniper b5 model gigabyte anakartımı(GIGABYTE - Motherboard - Socket 1150 - G1.Sniper B5 (rev. 1.x)) kasama taktım işlemci olarak da yeni i5 4460 aldım 2 sini kasama monte edip çalıştırdım fakat açılmadı aynı problem bilgisayar tam açılırken fan biraz dönüp duruyor sonra tekrar devam ederken birden tık sesiyle kapanıyor ve o yöntemlerin hepsini denedim fakat yine çare yok kendim devre elemanlarını kontrol ettim bir sıkıntısı yok ram çıkardım farklı ram harddisk değiştim işlemci soğutucu değiştim stok du zalman slient taktım nafile e tabi bugün (11.11.2015) sabah 10.00 da vatan bilgisayara damladım adama öyle dedim böyle dedim bi takıp deniyelim dedi taktık pc açıldı ben söverken adam bios güncellemesi yaptı kapattı daha sonra aynı hatayı verdi power dan olabilir gibi gelsede önce sistemimde bir sıkıntı olmadan çalısıyordu cooler master 750 wt 80 plus gold bi power arkadaşımdaki onlıne ups ve 750 vt sıfır corsair power ödünç aldım bakalım bu gece neler olacak benim 3 tane çözüm yolum olucak ;
1-Onlıne UPS
2-Sıfır Power
3-Kasadaki Statik enerjiden kurtulmak için Dışarıda 2 şıkla birlikte denemek Statik olabilir!!!
Bunlara nihayen eklemek istedklerim şunlar Ben bu sorunu çözücem takipte kalın ben bu statik veya her ne oldugu belirsiz arızadan ud7 kartımı i7 işlemcimi kaybettim çözücem !!!

Berkayomani

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler Bayanlar sorunu çözdüm 😊 Sorunu hep tek kaynaklı düşünmüştüm ama yanilmisim sorun ram ve statik miş
Çözüm;
1-Kasa elemanlarını dışarı çıkarıp 10 dk bekleyin
2-Ramlerden çakışan var mı kontrol edin bozuk olan da olabilir
3-Power supply inizi kasaya temas eden kısmını elektrik bandıyla muhafaza edin
4-kasanın içine hava tutun ve kartı aldığınızda içinden çıkan statik geçirmeyen poşetin üstünde bekletin bios falan sifirlamayin
5-şimdi Marine kurulumu yapın anakarta kasa aşı boşluk kalmasın aradaki vidalar princ gibi sarı parçalar yeterli boşluğu ayarlar
Benim sorunum bu şekilde çözüldü ne ups nede power bozukmus sadece kasada statik enerji birikmiş ve ram lerindem biri arizalanmis
İnsallah bir fayda olur Saygılar. ..

M

Mackolkk

SDN Okuru
Ramlardan birini cikardim duzeldi islemci faninin demirine degiyordu rami bozarmi arkadaslar

ugurturhal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar,

Yaklaşık 1 ay önce bilgisayar açıkken internette gezinti yapıyordum. Bir anda ekran kartı fanı %100 yani full hız çalışmaya başladı ben herhangi bir ayar yapmadan. Kontrol panelinden kontrol ettiğimde hızı %20-30 gösteriyordu, düşürmeye çalıştığımda düşmüyordu. Kısacası hızının yükselişi yazılım kaynaklı değildi. Ne olduğunu anlayamadım o anda ve bilgisayarı yeniden başlattım. Bilgisayara restart attıktan sonra daha bios bile açılmadan fan yine tam hız çalışıyordu ama sistem düzgünce açıldı. Acaba kablolarda mı bir sıkıntı var diye bilgisayarı kapatıp, kasanın kapağını açıp kabloları kontrol edeyim dedim. Herşey yerinde görünüyordu, kapağı kapatıp bilgisayarı tekrar açtığımda daha anakart reklamı gelmeden (bios bile aktifleşmeden) yine fan tam hız çalışmaya başlayıp bu sefer 2-3 saniye içerisinde bilgisayar kendini kapatıp tekrar açmaya başladı. Kapanıp açılma dediğim yani restart durumu değil, bilgidiğiniz fişini çeker gibi kapanıp tekrar açılıyordu. Sorunun güç kaynağından kaynaklandığını düşünüp 750W bir PSU aldım fakat değişen hiç birşey olmadı sorun devam etti. Daha sonra anakartı servise verdim, servisten arayıp anakartı denediklerini, hiç bir sorunu olmadığını söylediler. Bugün anakart elime ulaştı fakat sorun aynen devam etmekte. Diğer parça veya kablolardan kaynaklandığını düşünerek bütün parçaları ve kabloları çıkardım (anakart 24 pin bağlantısı ve power sw kablosu hariç) yine aynı şekilde devam etti sorun. Priz değiştirdim, power sw kablosunu değiştirdim, farklı psu takıp denedim yine değişen hiç bir şey olmadı. Kısacası şuan sadece anakart kablosu ve power sw kablosu takılı olduğu halde sorun devam ediyor. Sorunun işlemciden kaynaklandığını sanmıyorum çünkü anakarttaki çekirdek ledleri yanıyor. RAM dende kaynaklanıyor olamaz, ondan olsa en kötü ihtimal bilgisayar açılır bios dahil hiç bir şeyi yüklemez fakat yinede açık kalır kendimiz kapatmadığımız sürece. Eğer sorun Windows da olsaydı Windowsun yükleme ekranında restart atardı, böyle sorunları format atarak çözebiliriz. Fakat bu sorun hakkında ne yaptıysam düzeltemedim, yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.
Bu soruna bir cozum bulundu mu acaba?

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
İşlemcide ki termal macunda sorun yaşnıyor olabilir sorun çözülmediyse termal macun sürülebilir,

ugurturhal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İşlemcide ki termal macunda sorun yaşnıyor olabilir sorun çözülmediyse termal macun sürülebilir,
Cevabınız icin teşekkür ederim hocam. Benim cihaz notebook olduğu icin macun sürme işlemi de biraz zahmetli. Henüz deneme imkanım olmadı bu çözümü ancak deneyince geri dönüş yapacağım.

Bu süreçte ekstra önerisi olan varsa dinlemeye hazırım...

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
Cevabınız icin teşekkür ederim hocam. Benim cihaz notebook olduğu icin macun sürme işlemi de biraz zahmetli. Henüz deneme imkanım olmadı bu çözümü ancak deneyince geri dönüş yapacağım.

Bu süreçte ekstra önerisi olan varsa dinlemeye hazırım...

Umarım sorunun kısa zamanda giderilir

ugurturhal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Umarım sorunun kısa zamanda giderilir

Sayın Fragger,

Ancak fırsat bulabildiğimden ancak yazıyorum. Termal macun yenilendi, RAMler denendi. Herhangi bir problem yok. BIOS resetlenmiyor ancak pili çıkarıp baya bir beklediğim oldu. Denenecekler arasında adaptör, işlemci ve anakart kaldı. İşin en kötü yanı bunların hiçbiri bende yok.

Başka önerileriniz varsa dinlemeye hazırım.

Selamlar.

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
Sayın Fragger,

Ancak fırsat bulabildiğimden ancak yazıyorum. Termal macun yenilendi, RAMler denendi. Herhangi bir problem yok. BIOS resetlenmiyor ancak pili çıkarıp baya bir beklediğim oldu. Denenecekler arasında adaptör, işlemci ve anakart kaldı. İşin en kötü yanı bunların hiçbiri bende yok.

Başka önerileriniz varsa dinlemeye hazırım.

Selamlar.

Power Supply'i değiştirmiş miydin? eğer değiştirdiysen anakartın kondansatörü yanmış olabilir veya PSU'da sorun olabilir

ugurturhal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hocam pc laptop. Dolayısıyla yapabileceklerim de sınırlı oluyor.

Ebeninkininki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benimde laptopum bu arızaya maruz kaldı ve 5-6 sen içinde kapanıyor ve tekrar başlıyor bu olay hep devam ediyor. Ben bundan öncede böyle bir olay yaşadım ama onda 1 gün içinde düzeldi şuan açılıp kapanıyor ve ben laptopun yanındaki küçük priz yerini çıkarıyorum kapatırken bunun bir çözümü varmı?