Bilgisayarı açarken hata alıyorum.

dendre093

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim bilgisayarı açarken 2 tane hata alıyorum;
1. Flopy disk fail(s)
2.Warning! Cpu has been changed.

Bu hataları alıyorum. Flopy disk fail hatası için araştırma yaptım biosdan cd yerini none yapınca bilgisayar açılıyor ancak bu sefer bilgisayarda bir yavaşlama oldu. Facebook vs. girerken bile bir kasma oluyor anlayamıyorum. Metin2 oyuncusuyum eskiden 3 - 4 tane oyun açtıktan sonra kasardı şimdi 1 tanede kasıyor.

2 gb Ram
2.40 Ghz işlemci
1gb ekran kartı
Windows 7
Sistemimde bunlar bulunmaktadır. Bilgisayardan çok anlamam. Bazı forumlarda Bios'u sıfırla falan diyorlar nasıl sıfırlayacağımı ve sıfırladıktan sonra o ayarları tekrar nası yapacağımı bilmiyorum. Yardım ederseniz çok iyi olacaktır teşekkürler

Robinson Crusoe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bios pilini çıkart 1 dakika bekle sonra tak düzelmesi lazım.

Bios pili şudur :
jsh3r.jpg

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Bios pilini çıkar tak kablo bağlantılarını kontrol et biostan ayarla çalışıyor mu kontrol et.
Warning! Cpu has been changed. Dikkat işlemciniz değişmiştir diyor bios sürümünü güncelle.

dendre093

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bios pilini çıkar tak kablo bağlantılarını kontrol et biostan ayarla çalışıyor mu kontrol et.
Warning! Cpu has been changed. Dikkat işlemciniz değişmiştir diyor bios sürümünü güncelle.
Nasıl güncelleyeceğim ?

WinDPzero

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Nasıl güncelleyeceğim ?

Anakartın sitesinden size uygun modelin son sürümünü indirin ve içindeki dosyaları boş ve FAT32 ile biçimlendirilmiş flaş belleğe atın. BIOS'a girin. Güncelleme bölümünden flaş belleği seçin. Bir süre işlem sürecek. Bilgisayarının kapanmamasına dikkat edin. Eğer kapanırsa anakarta elveda diyebilirsiniz. Bu arada Windows'u yedeklemeyi unutmayın. Sizde nasıl olur bilmem ama benim Gigabyte B75M-D3H anakartımda Windows bozulmuştu. Aklınızda bulunsun. Eğer başınıza bir şey gelirse, sorumluluk kabul etmem.

um34ka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
BIOS pilini çıkardığınızda tüm ayarlar sıfırlanacaktır.

BIOS pili üzerinde yaptığınız değişikliklerin silinmemesi için sürekli CMOS'u besler.

Yanlış bilgi vermeyelim!

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
BIOS pilini çıkardığınızda tüm ayarlar sıfırlanacaktır.

BIOS pili üzerinde yaptığınız değişikliklerin silinmemesi için sürekli CMOS'u besler.

Yanlış bilgi vermeyelim!
Biosu tamamen sıfırla demiyorum sadece değiştirilmiş ayarları sıfırlamadan bahsediyorum.

um34ka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bende ondan bahsediyorum, sadece değiştirilmiş ayarlar silinir. Fabrika ayarlarına geri döner.

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Bende ondan bahsediyorum, sadece değiştirilmiş ayarlar silinir.
Hayır biosu tamamen sıfırlamak farklı birşey benim dediğim yolla bios tamamen formatlanmıyor bios, flash gibi özellikler fabrika ayarına dönüyor bios sürümü güncel kalıyor.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Floppy disk fail hatasını gelişmiş seçeneklerden haddisk ve dvdrom ayarının altında floppy disk bölümünde none seçeneği ile biostan kapatabilirsin o kolay. (biosu sıfırlasan bile işe yaramaz elle kapatmak zorundasın)
Cpu has been changed uyasınıda biosu sıfırlayarak çözebilirsin.

um34ka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hayır biosu tamamen sıfırlamak farklı birşey benim dediğim yolla bios tamamen formatlanmıyor bios, flash gibi özellikler fabrika ayarına dönüyor bios sürümü güncel kalıyor.
Ne yazdığının farkında değilsin sanırım, BIOS pilini çıkar tak demişsin. Benim dediğimle aynı şey.

dendre093

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar kafamda soru işaretleri hayla var. Herkes farklı şeyler söylüyor. Bir sorun var yeni farkettim. İşlemci tam güç çalışmıyor hızı yarıya düşmüş şekilde gösteriyor. 2.40ghzlık işlemci 1.20ghz gözüküyor. Biri forumda böyle bir şey yazmış 3.0lık işlemci 0.83 çalısıyormus biosu default ederek çözmüş. Bende öylemi yapmalıyım? Bios default edilince yapılacak ayar varmı? Sıfırlanınca ne olacak?

Floppy disk fail hatasını gelişmiş seçeneklerden haddisk ve dvdrom ayarının altında floppy disk bölümünde none seçeneği ile biostan kapatabilirsin o kolay. (biosu sıfırlasan bile işe yaramaz elle kapatmak zorundasın)
Cpu has been changed uyasınıda biosu sıfırlayarak çözebilirsin.

Flopy disk fail hatasını öyle çözmüştüm önceden bir kaç kere tekrarlayınca buraya yazdım. O sorunu çözdüm çıkmıyor. İşlemci sorunuda çıkmıyor başlarda yazıyordu şimdi açarken sorun yok ancak işlemci bu defa tam güç çalışmıyor. Hızı yarıya düştü.Biosu sıfırlayınca ayar yapmak gerecekmi format vs?

WinDPzero

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar kafamda soru işaretleri hayla var. Herkes farklı şeyler söylüyor. Bir sorun var yeni farkettim. İşlemci tam güç çalışmıyor hızı yarıya düşmüş şekilde gösteriyor. 2.40ghzlık işlemci 1.20ghz gözüküyor. Biri forumda böyle bir şey yazmış 3.0lık işlemci 0.83 çalısıyormus biosu default ederek çözmüş. Bende öylemi yapmalıyım? Bios default edilince yapılacak ayar varmı? Sıfırlanınca ne olacak?

Flopy disk fail hatasını öyle çözmüştüm önceden bir kaç kere tekrarlayınca buraya yazdım. O sorunu çözdüm çıkmıyor. İşlemci sorunuda çıkmıyor başlarda yazıyordu şimdi açarken sorun yok ancak işlemci bu defa tam güç çalışmıyor. Hızı yarıya düştü.Biosu sıfırlayınca ayar yapmak gerecekmi format vs?

Bilgisayar boşta iken işlemci hızı düşüyorsa normal. Benim O.C. ile 3.6 GHz olan işlemcim bazen boşta iken 0.83 GHz'e düştüğü oluyor. Fakat tam yükte böyle ise onu bilemem.

um34ka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sıfırla BIOS'u bir şey olmaz, zaten daha önce hiç ayarlarla oynamadıysan fabrika ayarlarındadır. Eğer bir ayar yapmak gerekecekse Boot sırasını değiştirmen gerekebilir.

Örneğin birinci sırada DVD sürücüsü varsa buna Boot edilebilir disk takmadıkça sorun çıkmaz direkt olarak Boot edilebilit disk üzerinden açılır.

Benim tavsiyem ilk sıraya DVD sürücüsünü koyun, ikinci sıraya ise HDD sürücünüzü koyun.
Çünkü yukarıda dediğim gibi boot edilebilir DVD takarsan ondan başlar ama eğer istemiyorsan HDD'yi birinci sıraya alabilirsin.

BIOS güncellemen varsa mutlaka yap, her zaman güncel kalmak iyidir.

dendre093

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar tüm sorunları çözdüm hepinize teşekkür ederim. Nasıl çözdüklerimide yazayım eğer aynı hatayı alan olursa bakıp yardım alsın :)

Flopy disk fail hatasında biosdan 1.yerdeki yere gidip diski none yapmıştım öylelikle çözüldü.
İşlemci hızım tam çalışmıyordu yarıya düşmüştü. Tavsiyeleriniz üzerine biosu sıfırladım. Biosa girip optimized default diyerek sıfırladım ve 2.40ghz olarak çalışmaya devam etti. Bios pilini çıkar diyerek tavsiye verenler oldu ilk onu deneyecektim ekran kartı takılı olunca onun altında kaldı sökmek istemedim böyle yaptım hata çözüldü bilgisayar artık 2.4ghz ile devam ediyor.
Hepinize teşekkür ederim modum konu kilit :)