Bilgisayardan Ses Gelmiyor

Turansmsk10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Her şeyi yaptım sürücüleri güncelledim devre dışı aygıt, her şeyi yaptım ama kulaklıktan ses gelmiyor başa kulaklık hopörler de denedim olmuyor. Bilgisayarın hem ön hem arka girişlerini denedim olmuyor. Harici ses kartı alayım diyorum USB nasıl olur?
Ayrıca format ile düzelir mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Format ile düzelir derseniz format atacağım beyler

Son düzenleme:

_erdmyree_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Ses Gelmiyorsa

1. Windows Ses Hizmetini Yeniden Başlatın

Bunun için öncelikle Çalıştır uygulamasını açalım. Nerede olduğunu bilmiyorsanız arama kutusuna Çalıştır yazabilirsiniz. Açılan pencereye services.msc yazıp enter tuluna basalım. Açılan menüde aşağıya inelim ve Windows Ses ve Windows Ses Bitiş Noktası'na tıkladıktan sonra solda bulunan Yeniden Başlat seçeneği ile Driver Servis Uygulaması'nı tekrar başlatalım. PC'yi de tekrar başlattıktan sonra sorun çözülebilir.

2. Sürücüyü Kaldırma

Bilgisayarınızın Aygıt Yöneticisinden Ses Sürücüsünü Silin ve Bilgisayarı Yeniden Başlatın. Ardından Windows Update ile Eksik Sürücüleri Tarayın ve Yükleyin.

3. Aygıtı Etkinleştirme

Bağladığınız Aygıt Etkin Olmayabilir. Denetim Masasından Ses Öğesine Gelip Kullanacağınız Ses Aygıtını Atayın ve Özellikler'e Girdikten Sonra Bu Aygıtı Kullan (Etkinleştir) Seçin

Bunlar İşe Yaramazsa

4. Sistem Geri Yükleme

Sesi Eğer Daha Önceden Duyabiliyorsanız Ama Sonrasında Ses Çalışmıyorsa Önceden Çalıştığı Zamana Dönebilirsiniz.

5. Sıfırlama (Format)

Windows'un Kurulu Olduğu Diski veya Birimi Biçimlendirin. Ses Sürücü Dosyaları Genellikle Orada Bulunur. Ama Öncesinde Windows Kurulum Diski Hazırlayın. İnternetten Windows İmajı İndirin. 7 / 8.1 /10. Genellikle 3 veya 4 GB Boyutundadır. İndirme Tamamlandıktan Sonra;

Eğer ZİP veya RAR İle Geldiyse Arşivden Çıkarın ve Masaüstüne Bırakın. Arşive Sıkıştırılmadan Geldiyse Sadece Masaüstüne Bırakmak Yeterli. ZİP veya RAR Programları ISO Uzantısıyla İlişkiliyse Kaldırın (Eğer Kurulumu USB'ye Aktarmadan Yapacaksanız Kaldırın.)

İmaj Dosyasını Masaüstüne Bıraktıktan Sonra Rufus Gibi Programlarla En Az 8 GB Belleğe Yansımasını Ekleyin.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Başka Yollar Aramak İçin İnternette Bol Bol Araştırın. Olmadı Bilgisayarcıya Götürün.

HADİ KOLAY GELSİN

Son düzenleme: