Yardım Bilgisayardaki tarayıcılar çalışmıyor ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xyper
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xyper

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Herkese iyi günler. Bugün Windows 10 bilgisayarımda bir güncelleme yaptım ve ondan sonra Microsoft Edge dahil hiçbir tarayıcı çalışmamaya başladı. Örneğin Chrome a giriyorum, yeni sekme sayfası 2 saniye yükleniyor, sonrasında donuyor ve kapanıyor. Tüm tarayıcılar aynı. Bazı güncelleştirmeleri kaldırmayı denedim kaldırdım düzelmedi, sistem geri yükleme yaptım düzelmedi. İnternete girmediği için farklı bir program da indiremiyorum. Nasıl çözebilirim lütfen yardım eder misiniz?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,479
Sistem geri yüklemesi aslında işe yaramalıydı.
Eğer düzelmiyorsa telefonda en güncel Windows iso'su indir birde Rufus programı.
Bilgisayara at bunları Rufusu çalıştır İso'yu boş 8gb usb belleğe yazdır.

Sonra bilgisayarı yeniden başlat usb üzerinden.
Sıfırdan temiz format çek Windows kurulu olduğu bölüme.

Ama önceden yedeğini al önemli dosyalarının.

xyper

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Sistem geri yüklemesi aslında işe yaramalıydı.
Eğer düzelmiyorsa telefonda en güncel Windows iso'su indir birde Rufus programı.
Bilgisayara at bunları Rufusu çalıştır İso'yu boş 8gb usb belleğe yazdır.

Sonra bilgisayarı yeniden başlat usb üzerinden.
Sıfırdan temiz format çek Windows kurulu olduğu bölüme.

Ama önceden yedeğini al önemli dosyalarının.
Fabrika ayarlarına döndürsem, önemli dosyaları d diskine atsam dosyalar silinir mi hocam? Bide bu yöntem işe yarar mı acaba

xyper

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Dene ama Dosyalar fazla yer tutmuyorsa at bir usb ye kafan ağrımasın sonra.
Usb yok hocam yanımda sıkıntı orda
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dene ama Dosyalar fazla yer tutmuyorsa at bir usb ye kafan ağrımasın sonra.
Hocam şöyle bişey var. Şuan ekstra bir pc var bnde. İkisi de aynı ağa bağlılar. Diğerinden bişey indirip buna atabilirim. Windowsu ordan indirip buna atsam o şekilde olur mu

Son düzenleme:

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,479
Usb yok hocam yanımda sıkıntı orda

Hocam şöyle bişey var. Şuan ekstra bir pc var bnde. İkisi de aynı ağa bağlılar. Diğerinden bişey indirip buna atabilirim. Windowsu ordan indirip buna atsam o şekilde olur mu
Usb ye kurulum yapmalısın windowsu sonra temiz formatlamalısın.

Windowsu bilgisayarından başlatıp Üzerine yazarsan disk şiştikçe şişicek performans sıkıntıları yaşarsın temiz format atmazsan.

salimakar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
win10 kurarsan tekrar günceleme ile yine eski haline gelebilir, onun için win 8.1 pro kur bence :) Güncelleme ile kafan ağrımaz, yüklerken güncelleştirmeleri kapatmalısın ama. temiz kurulum yap.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,479
win 8.1 pro yükleyeceksen orjinalini yani kendi sitesinden yükle. win 10 da güncelleme kapatılıyor mu bilmiyorum.
Ama bişey var. İşlemci 7 nesil üzeri İntel`se yada Amd Ryzen serisiyse win8.1 kurulumu yapamaz.

Zaten Win 8.1 kurulmuş USB belleği görmüyor yeni sistemler. Sadece 10`u görüyor.

salimakar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Ama bişey var. İşlemci 7 nesil üzeri İntel`se yada Amd Ryzen serisiyse win8.1 kurulumu yapamaz.

Zaten Win 8.1 kurulmuş USB belleği görmüyor yeni sistemler. Sadece 10`u görüyor.
Nasıl yani, ben win 8.1 den başkasını yüklemek istemiyorsam bile mi? kapitalist düzen herhalde buna deniyor. :( neyseki benim bilgisayarım eski :D

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,479
Nasıl yani, ben win 8.1 den başkasını yüklemek istemiyorsam bile mi? kapitalist düzen herhalde buna deniyor. :( neyseki benim bilgisayarım eski :D
Adamlar da ekmeğin arasına sosis koyup yemek istiyor tabi. Onlarda kazanmalı ?

Edit- Bende sistem topladığımda Eski 4 nesil intel İ5 topladım. Sırf her işletim sistemini kullanabileyim diye.

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
944
Sistem geri yüklemesi işe yaramadığında @_Zaur_ kardeşimin dediği gibi windows İSO ve rufus programını indirip bilgisayara atıp rufus'u çalıştırıp windows iso'yu usb'de depolayarak bilgisayarı usb üzerinden yeniden başlatıp format atmak...

İşe yaramazsa servise gitmek orada yaparlar.Tarayıcı kimin saçını tarıyorsa ?

Şaka bir yana zaur kardeşim söyleneceği söylemiş...

xyper

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Güncelleme: dediğim şekilde yapıp bilgisayarı formatladım arkadaşlar ve hata düzeldi.

win 8.1 pro yükleyeceksen orjinalini yani kendi sitesinden yükle. win 10 da güncelleme kapatılıyor mu bilmiyorum.
Duraklattım şimdilik. Burdan bi geri yükleme noktası oluştururum. Sonra güncellemek zorunda kalınca güncellerim