Bilgisayarda Uzman Olmak İçin Ne Yapmalıyım?

ybaskin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bilgisayardan iyi anlamak için , bilgisayar bilgilerini tazelemek ve yeni bilgiler öğrenmek için , bilgisayar alanında uzman sayılacak ( iyi anlayan biri olmak ) için nerden başlamalıyım ve ne yapmalıyım ?

jokerkuby

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Bilgisayardan iyi anlamak için , bilgisayar bilgilerini tazelemek ve yeni bilgiler öğrenmek için , bilgisayar alanında uzman sayılacak ( iyi anlayan biri olmak ) için nerden başlamalıyım ve ne yapmalıyım ?
Forumlardan başlayıp sonra videolar izleyebilirsin, eğer gerçekten bilgisayar işinde bilgi sahibi olmak istiyorsan bunlardan başlarsın 1 ay boyunca izlemediğin video okumadığın yorum bırakmazsın. Sonra ki süreç de gidip bir bilgisayarcıya abi ben öğrenmek istiyorum para verme bana yanında ne yaptığını göreyim diyerek kendince bir staj yaparsın.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Bilgisayarı çok sık kullanırsan bir şeyler öğreniyorsun. Ben mesela 17 yaşındayım 5-6 yaşımdan beri bilgisayara ilgiliydim. (Tabi o zamanlar çok sık oyun oynardım) Yeni oyun indirme, oyun kurma , oyunlara hile yapma bunlarla geçirdim. Daha sonra bilgisayar programlarıyla uğraştım. Antivirüs, temizlik ve bakım programları falan. Yani senin uzmanlıktan kastettiğin neyse o yönde daha çok uğraşman lazım. Telefon rootlama, sıfırlama, rom atma bunlar hep uğraştıkça öğrenilir. Yeni bir kasaya sistem kurma, var olan sisteme format atma bunlara dahil.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Üniversite'yi kazanıp, Bilgisayar Mihendisliği okursun. Gerisi hikâye.

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Bilgisayar çok geniş kapsamlı bir alan kendinize bir alan belirlemelisiniz yoksa uzmanlasmaniz da çok zor olacaktır, örneğin sadece donanım, oyun program kodlama web tasarım network endüstriyel programlama ve s gibi

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Git technopattaki tüm sistem videolarını izle zaten her şeyi anlatıyorlar. Bana sorarsan ben bir kaç yıl Tomshardware'da takıldım her şeyi öğrendim yani bu yolu da izleyebilirsin. Benim bir kaç yıl takıldığıma bakma 1 ayda sistem hakkında her şeyi öğrenirsin. Pratik bilginin de olması için arkadaşın dediği gibi bir bilgisayarcıda para almadan takılabilirsin

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Facebook gibi sosyal ağlardan kurtul, komik video, komik resim peşinde dolaşma, bilgisayarla geçirdiğin vakti bilgisayarı öğrenmeye ayır her şey yoluna girecektir. Bilgisayarı, photoshopu internetimin olmadığı zamanlarda öğrendim, internet bağlandıktan sonra sürekli geriledim çünkü artık donanıma yazılıma vakit ayırmak yerine forumlarda tartışmaya, sosyal ağlarda bir şeyler paylaşmaya ya da paylaşılanları takip etmeye başladım ve zamanım çoğunlukla öğrenmek yerine vakit geçirmekle geçmeye başladı.

Sylnty

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Öncelikle hangi alanda uzman olmak istediğini seç. Ardından internette videoları izlemeye başla. Yazılım dillerinin isimlerini öğren, programların isimlerini öğren. Seçtiğin alan ile ilgili birkaç kitap alabilirsin. Mesela en yazılım çok hoşuna gitti ve webtasarımı yapmak istiyorsun öğrenmek istiyorsun. Web tasarımına yoğunlaş internette araştır, makale oku, kodları öğrenip bir yerlere not al anlamaya çalış, belki bir kursa yazılabilirsin. İnternetteki kaynaklar dışında bu konuda iyi olan bir kaç kişiye danış, fikirlerini al. Sana yol göstereceklerdir.

Bu arada unutma bilgisayarın tamamı üzerinde uzman olamazsın. Nerede ne yapman gerektiği bilirsin, bilgi sahibi olursun ama uzmanlaşmak yoğun çalışma ister, tek konu üzerine odaklanman gerekir ve sınırları yoktur. Öğrendikçe öğrenirsin. 10 yıl boyu çabalayıp "Aha ben bu konuda uzmanım!" dersin sonra bir bakarsın değilmişsin :D:D

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Bilgisayarı çok sık kullanırsan bir şeyler öğreniyorsun. Ben mesela 17 yaşındayım 5-6 yaşımdan beri bilgisayara ilgiliydim. (Tabi o zamanlar çok sık oyun oynardım) Yeni oyun indirme, oyun kurma , oyunlara hile yapma bunlarla geçirdim. Daha sonra bilgisayar programlarıyla uğraştım. Antivirüs, temizlik ve bakım programları falan. Yani senin uzmanlıktan kastettiğin neyse o yönde daha çok uğraşman lazım. Telefon rootlama, sıfırlama, rom atma bunlar hep uğraştıkça öğrenilir. Yeni bir kasaya sistem kurma, var olan sisteme format atma bunlara dahil.
Aynen öyle uğrastıkca öğreniyorsun ne kadar hızlı öğrenmeye çalısırsan öğrendiklerin o kadar gecici olur bence .

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
forumlardan başlayıp videolar olsun incelemeler olsun başlayabilirsin yani internetten yeterince ögrenebilirsin çok daha ileri gidersen yazılım programları var ögreten yazılımcı olursun...

ybaskin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim..:)

Sizin yorumlarınıza göre benimde şöyle bi fikrim var acaba uygun mudur sizce ? Benim fikrim sırasıyla " temel bilgisayar bilgileri + donanım + yazılım "
olarak ilerlemek.. Bu yolda önce temel bilgileri alıp kurcalamak sonra pc parçaları detaylı olarak nedir nasıl çalışır parçlarda ne gibi problemler oluşura bakmak sonra yazılım olarak atıyorum programlama öğrenmek istedim oraya bakarım sonra biraz ilerledikten sonra sürekli forumlara bakarım yeni bilgiler öğrenmeye çalışırım..

Böyle yapsam olur mu pc'den iyi anlayan biri falan olur muyum ?

NOT : Pc ile ilgili dökümanlara nereden ulaşabilirim , elinizde döküman , video vs. var mı ?

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,239
Benim yaptığımı yap. Hiç durma. Sürekli araştır kendi sorunlarına çıkış bulduğun an iş bitmiştir. Artık pc toplayabilir önerebilir sorun çözebilirsin...

ybaskin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Benim yaptığımı yap. Hiç durma. Sürekli araştır kendi sorunlarına çıkış bulduğun an iş bitmiştir. Artık pc toplayabilir önerebilir sorun çözebilirsin...

kardeşim peki sırasıyla nasıl yapmam lazım . aşama ne olmalı ? :D :D kafam çok karıştı :D :D :D uzun süredir araştırıyorum bu konuyu tam netice alamadım.. pc için önce nereden başlamalıyım ve sonra nasıl bi yol takip etmeliyim ?

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,239
Bu işer öyle ol deyince olmuyor arkadaşım. Zamanla olur böyle işler. Karşına sorun çıktıkça kendin halletmeye çalış. Mahalledeki bilgisayarcıyı unutup formatını kendin at. Tamamen ilgi, alaka ve ciddiyete bağlı bir durum bu. Mesela ben pc toplamasını internetten öğrendim. Sonra kendi masaüstümü dağıtıp dağıtıp topladım. 3 sene sonra 0 bir pc topladım. Bak 3 sene sonra. Dediğim gibi bunlar ol deyince olmaz. Zamanla. Sen dediklerimi yap. Durmadan araştır. İlgini kısma yoğunlaştır. Tabi derslerin yoksa. Eğer benim gibi öğrenciysen sınavlardan bazen düşük alabilirsin. Şimdiden uyarayımda. İlgi ve alaka en önemlisi bunu sakın unutma.

ybaskin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bu işer öyle ol deyince olmuyor arkadaşım. Zamanla olur böyle işler. Karşına sorun çıktıkça kendin halletmeye çalış. Mahalledeki bilgisayarcıyı unutup formatını kendin at. Tamamen ilgi, alaka ve ciddiyete bağlı bir durum bu. Mesela ben pc toplamasını internetten öğrendim. Sonra kendi masaüstümü dağıtıp dağıtıp topladım. 3 sene sonra 0 bir pc topladım. Bak 3 sene sonra. Dediğim gibi bunlar ol deyince olmaz. Zamanla. Sen dediklerimi yap. Durmadan araştır. İlgini kısma yoğunlaştır. Tabi derslerin yoksa. Eğer benim gibi öğrenciysen sınavlardan bazen düşük alabilirsin. Şimdiden uyarayımda. İlgi ve alaka en önemlisi bunu sakın unutma.

Kardeşim cevabın için çok teşekkür ederim. :) Peki önce temel bilgisayar bilgilerina baksam sonra donanıma baksam sonra yazılıma baksam en son hepsinden ( temel + donanım + yazılım ) fikir sahibi olsam ve artık sürekli araştırma yapsam atıyorum pc sorunları ve çözümleri ya da ne bileyim mesela hatalar vs. falan baksam olur mu ?

Yani yazdığım gibi öğrenmeye çalışsam olur mu senin dediğin gibi verim alabilir miyim ?

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,239
sadece temel+donanım bile yeter :)

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,239
Technopat PC toplama videoları

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Bilgisayarda uzman olmakla Windows veya MacOs'ta uzman olmayı karıştırmayalım. Okulunu okumak lazım.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
İkinci el ve pek düzgün olmayan bir cihaz al ve gönül rahatlığı ile üzerinde denemeler yap. bozdıukça, internetten araştır, düzelt. Ödünç akıl ile uzman olunmaz. (bu şekilde de uzman olamazsın, ancak bir şeyler öğrenmiş olursun. Uzman olmak istiyorum diyorsan, adı şanı bilinen bir üniversitede okyacaksın.)

Barış Bayraktar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
628
Ben memnun kalmadığım Casper laptopum 6-7 ayda üç kere bozulunca iyi bir bilgisayar almak için çok araştırma yaptım ve teknoloji haberlerine olan merakım artı. Bilgisayar özelliklerine baka baka artık hangi bilgisayarın hangi özellikte olduğunu ezberledim hatta. 2 sene oldu ve bir şeyler bildiğime inanıyorum.

ybaskin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Peki atıyorum sıfırdan başladım pc'ye öncelikle nereden ve nasıl başlayıp devam etmeliyim ? ( okulu olsun olmasın her türlü durum içerisinde )

Barış Bayraktar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
628
nasıl yani ? öğrenme aşamaların nasıldı ki ? :))
O dönemler yeni alacağım bilgisayar için araştırma yaptığımdan dolayı öyle oldu. Ve merakım da var tabii. Mesela bir yandan ekran kartı performansını öğrenirken diğer yandan bilgisayar kalitesi, temizliği vb. başka bir yandan telefon bileşenlerinin özellikler diğer yandan kod yazma.