ybaskin
Öğrenci
Bilgisayardan iyi anlamak için , bilgisayar bilgilerini tazelemek ve yeni bilgiler öğrenmek için , bilgisayar alanında uzman sayılacak ( iyi anlayan biri olmak ) için nerden başlamalıyım ve ne yapmalıyım ?
Forumlardan başlayıp sonra videolar izleyebilirsin, eğer gerçekten bilgisayar işinde bilgi sahibi olmak istiyorsan bunlardan başlarsın 1 ay boyunca izlemediğin video okumadığın yorum bırakmazsın. Sonra ki süreç de gidip bir bilgisayarcıya abi ben öğrenmek istiyorum para verme bana yanında ne yaptığını göreyim diyerek kendince bir staj yaparsın.Bilgisayardan iyi anlamak için , bilgisayar bilgilerini tazelemek ve yeni bilgiler öğrenmek için , bilgisayar alanında uzman sayılacak ( iyi anlayan biri olmak ) için nerden başlamalıyım ve ne yapmalıyım ?
Aynen öyle uğrastıkca öğreniyorsun ne kadar hızlı öğrenmeye çalısırsan öğrendiklerin o kadar gecici olur bence .Bilgisayarı çok sık kullanırsan bir şeyler öğreniyorsun. Ben mesela 17 yaşındayım 5-6 yaşımdan beri bilgisayara ilgiliydim. (Tabi o zamanlar çok sık oyun oynardım) Yeni oyun indirme, oyun kurma , oyunlara hile yapma bunlarla geçirdim. Daha sonra bilgisayar programlarıyla uğraştım. Antivirüs, temizlik ve bakım programları falan. Yani senin uzmanlıktan kastettiğin neyse o yönde daha çok uğraşman lazım. Telefon rootlama, sıfırlama, rom atma bunlar hep uğraştıkça öğrenilir. Yeni bir kasaya sistem kurma, var olan sisteme format atma bunlara dahil.
forumlardan başlayıp videolar olsun incelemeler olsun başlayabilirsin yani internetten yeterince ögrenebilirsin çok daha ileri gidersen yazılım programları var ögreten yazılımcı olursun...Bilgisayardan iyi anlamak için , bilgisayar bilgilerini tazelemek ve yeni bilgiler öğrenmek için , bilgisayar alanında uzman sayılacak ( iyi anlayan biri olmak ) için nerden başlamalıyım ve ne yapmalıyım ?
Benim yaptığımı yap. Hiç durma. Sürekli araştır kendi sorunlarına çıkış bulduğun an iş bitmiştir. Artık pc toplayabilir önerebilir sorun çözebilirsin...
Bu işer öyle ol deyince olmuyor arkadaşım. Zamanla olur böyle işler. Karşına sorun çıktıkça kendin halletmeye çalış. Mahalledeki bilgisayarcıyı unutup formatını kendin at. Tamamen ilgi, alaka ve ciddiyete bağlı bir durum bu. Mesela ben pc toplamasını internetten öğrendim. Sonra kendi masaüstümü dağıtıp dağıtıp topladım. 3 sene sonra 0 bir pc topladım. Bak 3 sene sonra. Dediğim gibi bunlar ol deyince olmaz. Zamanla. Sen dediklerimi yap. Durmadan araştır. İlgini kısma yoğunlaştır. Tabi derslerin yoksa. Eğer benim gibi öğrenciysen sınavlardan bazen düşük alabilirsin. Şimdiden uyarayımda. İlgi ve alaka en önemlisi bunu sakın unutma.
sadece temel+donanım bile yeter![]()
Technopat PC toplama videoları
Bilgisayarda uzman olmakla Windows veya MacOs'ta uzman olmayı karıştırmayalım. Okulunu okumak lazım.
Kurcalayarak ve teknoloji forumu okuyarak.Peki atıyorum sıfırdan başladım pc'ye öncelikle nereden ve nasıl başlayıp devam etmeliyim ? ( okulu olsun olmasın her türlü durum içerisinde )
Kurcalayarak ve teknoloji forumu okuyarak.
Aynı.tamamda.. kaynakları ve aşamalar nasıl olmalı ? nereden başlayıp nasıl devam etmeliyim ? ( örneğin bi iş yaparken önce temelden sonra yavaş yavaş yapılır peki pc konusunda adımlar nasıl olmalı)
Benimki pek öyle olmadı ama. Çoğu şeyi birden öğrendim.
Benimki pek öyle olmadı ama. Çoğu şeyi birden öğrendim.
O dönemler yeni alacağım bilgisayar için araştırma yaptığımdan dolayı öyle oldu. Ve merakım da var tabii. Mesela bir yandan ekran kartı performansını öğrenirken diğer yandan bilgisayar kalitesi, temizliği vb. başka bir yandan telefon bileşenlerinin özellikler diğer yandan kod yazma.nasıl yani ? öğrenme aşamaların nasıldı ki ?)