Bilgisayarda donma..Acill Yardımmm..!!!!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LaWa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Arkadaşlar dizüstü bilgisayarımda yaklaşık bir haftadır şöyle bir sorun yaşıyorum.Bilgisayar durup dururken donuyor.Mesela internetteyken,Film izlerken hatta bazen hiçbir şey yapmazken aniden donuyor.Düğmesinden kapatıp tekrar açıyorum ve bilgisayar baya geriliyo..Artık kapatıp açmaktan da bıktım.Bu konuda bildiğiniz ne varsa veya nedeni hakkında fikrinizi paylaşırsanız sevinirim

Ram:2 Gb İşlemci :Core 2 Duo 2.00 Ghz.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşım sorunun diz üstü olduğu için sadece yazılım geliyor aklıma,ama yeni almadın umarım.yeni almadıysan sadece bir haftadır donuyorsa kesinlikle yazılımsal aynı sorun bende vardı.masaüstü kullanıyorum ben donanım dedim donanımları gönderdim garantiye sağlam diyerek geriye gönderdiler.sonra yazılımları kontrol ettim.en sonunda ekran kartının driverini CD'den yükledim.dondu ne zaman donacağı belli olmuyordu.Sonra ekran kartının driverini kaldırdım elimle yükledim.sorun çözüldü yazılımlara odaklan bence çok gıcık edici bir sorundur donma sorunu.

DorukC

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba.
CPUID

burdan hwmonitor u indirerek bilgisayarinin sicaklik degerlerini olc derim. Faninda eger bir ariza varsa asiri isinip da bu sorunu yasatiyor olabilir.

CAMBAZ

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Valla aynı sorun bende de var benimki masaüstü...bende donmalar pc deki işimin en önemli yerinde donmalar oluyor ve bazen kasayı kirasim geliyor yaklaşık 6 aydır böyle hani alışmadım da değil .eskisi kadar sinir olmuyorum.:)sorunu çözemedim. donmadan önce kasılmalar pek olmuyor işlemcinin macunu bitti macunsuz kullanıyorum ama yinede sıcaklık değerleri taş çatlasa 40 oluyor hard disk inki 30 35 arası gidip geliyor.driverlarımin hiçbiri güncel değil belki bundan olabilir ama güncellemeyi sırf ekran kartına yapsam sorun kalkar mi acep?

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşım sen zaten yanlış yolda gidiyorsun.bence sen sistemi terar kur ve en son dirverlerini indir ve kur başıma geldi donma olayı oradan biliyorum yani kafadan atmıyorum.en son donma sorunu driverlerden olur denemekte fayda var baktın driver olayı değil donanımlara yönelirsin kolay gelsin.

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
captaingreen senin anlattığın gibi bir sorun yaşıyorum.Acaba format çekip driverlarını hepsini tekrar mı yüklesem mantıklı?
DorukC söylediğin gibi sıcaklık değerlerini ölçtüm hepsi normal görünüyodu.

f-r-o-z-e-n

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkaşlar sıcaklık ile donmasının ne alakası var harddisk de bad sactor veya ram de bir arıza olabilir ilk baştan format at eğer sorun düzelmez ise bana ulaş ben sana h.d.d. ve ram test programlar atıcam ona bakarsın eğer onlarda herhangi bir sorun çıkmaz ise anakarta kadar iner arıza tozlan filan alakası yok eğer markasını söylersen belki teknik desteğini benım verdiğim cihazdır teknisyenlik yapıyorum yardımcı olmaya çalışırım

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
captaingreen senin anlattığın gibi bir sorun yaşıyorum.Acaba format çekip driverlarını hepsini tekrar mı yüklesem mantıklı?
DorukC söylediğin gibi sıcaklık değerlerini ölçtüm hepsi normal görünüyodu.

Bak arkadaşım donma gibi bir sorunun var önce yapman gereken donanımları sök güzelce bir temizle acele etmeden,ama thermal macunsuz yola çıkma derim ben Macun herşeydir.en son driverleri indir anakart,ekran kartı,ses kartı vs.bunları bir CD yap sonra sistemi yeniden kur.güncellemeleri yükle.Driverleri yükle sırasıyla Chipset,ses,lan,ekran kartı vs.sonra programlarını kur ve bitti.şimdi normal kullan bakalım sorunlar ne durumda kolay gelsin.

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Frozen su an packard Bell MB 65 modelini kullanıyorum.Galiba bu konuda daha biligilisin.

f-r-o-z-e-n

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
anldım size bu konu hakkında yardımcı olabilrim cihazı garantisine gönderin ve bana bilgi verin

Reflex

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar dizüstü bilgisayarımda yaklaşık bir haftadır şöyle bir sorun yaşıyorum.Bilgisayar durup dururken donuyor.Mesela internetteyken,Film izlerken hatta bazen hiçbir şey yapmazken aniden donuyor.Düğmesinden kapatıp tekrar açıyorum ve bilgisayar baya geriliyo..Artık kapatıp açmaktan da bıktım.Bu konuda bildiğiniz ne varsa veya nedeni hakkında fikrinizi paylaşırsanız sevinirim

Ram:2 Gb İşlemci :Core 2 Duo 2.00 Ghz.

Hard diskten ses geliyo mu?

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
erenua78 donarken herhangi bir ses yok yok sadece fan çalışmaya devam ediyor..

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
captaingreen ilgilendiğin için tşkler. Yarın bilgisayarcıya veya bir bilgisayar öğretmeni arkadaşıma götürecem . Bu konuda cok profsyonel değilim.Ama inş. donanımla ilgili bir sorun değildir.Bakalım onlar ne diyecek..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar benim bilgisayarda bilgisayara kayıtlı filmleri izlerken kısa süreli donmalar oluyor yardımcı olur musunuz?
sistem bilgileri;
intel i7 3632
8gb ddr3 ram
2gb nvidıa ekran kartı
750 gb hdd (600 gb dolu)