Bilgisayara Yararlı Programlar ?

Oqunes

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayara Yararlı Programlar Olarak Ne Önerebilirsiniz?Bilgisayarın İçindeki Gereksiz Dosyaları Silen,Programların Hızlı Çalışmasını Sağlayan,İnterneti Hızlandıran Bir Program Yokmu :S

Reaksiyon puanı
189
Windows kullanıyorsan eğer, temizlik için CCleaner, defrag için ise Auslogics Disk Defrag yazılımını öneririm. Bunlar ücretsiz olanlar. Ücretli alternatifler de mevcut elbette...

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Windows kullanıyorsan eğer, temizlik için CCleaner, defrag için ise Auslogics Disk Defrag yazılımını öneririm. Bunlar ücretsiz olanlar. Ücretli alternatifler de mevcut elbette...

Ücretli veya ücretsiz fark etmez. Bir bilgisayarın performansı yada yararı için diyelim hangi yazılımların bulunması gerekir ? (en iyileri)

Oqunes

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler.
Evet Windows Xp Kullanıyorum.Temizleyici Olarak Ccleaner Kullanıyordum Zaten.Fakat Arkadaslar Advance System Care Önerdiler.O Nasıl Bir Program İyimi?

Reaksiyon puanı
189
Ücretli veya ücretsiz fark etmez. Bir bilgisayarın performansı yada yararı için diyelim hangi yazılımların bulunması gerekir ? (en iyileri)

Defrag için O&O Defrag güzeldir ama ücretlidir. Hepsi bir arada temizlik ve bakım ve ayar aracı için de Tune-Up utilities güzeldir. Ama yine de CCleaner ve Auslogics vazgeçilmezim oldular :)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Sistem bakım programı olarak kullanıcı bilinçlendirme programını öneriyorum. Örnek, Trafik kazalarını yüksek teknoloji ile azaltırınız. Ama Sürücüyü eğitirseniz kökten çözersiniz.

Neden böyle dedim çünkü bakım programları(defrag araçları hariç) sisteminizde kararızlığa sebep olabilir.

Çünkü gereksiz olarak gördüğü dosyalar sizin kritik dosyalar da olabiliyor :)

Benden uyarması :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
:P Bi kerede linux deme :D

Bu arada eğer Ubuntuysa ubucleaner scripti çok güzel işe yarıyo :D

O betik yüzünden çok sorun yaşayanları da biliyorum ama ben. :D

Kullanmayın öyle şeyler. Linux dağıtımlarında gerek yok zaten öyle temizlik araçlarına.

Reaksiyon puanı
189
Sistem bakım programı olarak kullanıcı bilinçlendirme programını öneriyorum. Örnek, Trafik kazalarını yüksek teknoloji ile azaltırınız. Ama Sürücüyü eğitirseniz kökten çözersiniz.

Neden böyle dedim çünkü bakım programları(defrag araçları hariç) sisteminizde kararızlığa sebep olabilir.

Çünkü gereksiz olarak gördüğü dosyalar sizin kritik dosyalar da olabiliyor :)

Benden uyarması :)

Temizliğin ben de el ile yapılmasından yanayım ama böyle programları güzel ayarlarsanız sorun olmuyor.

O betik yüzünden çok sorun yaşayanları da biliyorum ama ben. :D

Kullanmayın öyle şeyler. Linux dağıtımlarında gerek yok zaten öyle temizlik araçlarına.

O betik benim çok işime yaramıştı. Eşşek gibi atık temizledi sistemden :D Hiç de sorun çıkarmadı şimdiye kadar :) Fazlalık kernelleri güzel temizliyo :D

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Kardeşim ben de senin gibi aradım bir zamanlar. denemdiğim program kalmadı emin ol.

Kullandığım programlar(bana göre en iyileri)
1- Advanced System care: bu banko en baba programım. Açtığında göreceksin ki neler var neler içinde... Her pc de olması gerkir diye düşünüyorum.

2- Ccleaner: Aynı şekilde bu da kesin kez olması gerekiyor. İnternetteki çerezleri felan temizliyor.

3- Wise Registry Cleaner: Bu da kendi çapında en iyi program seçildi defalarca. İnanmıyorsan eğer bakabilrisin nette. Görevi ise kayıt defterini düzenler. Yukarıdakiler bu görevi yapar ama dediğim gibi: bunun gibi yapan yok. kesinlikle olmalı.

4- Driver Genius: Bu sana kalmış ister kullan ister kullanma... Görevi driverleri otomatik olarak netten arar ve yeni güncel driver sürümü varsa kurman için sana imkan verir.

Kaç yıldır kullanıyorum bu programları. en ufak bir şikayetim olmadı pc den. :)