Bilgisayara Trojan Bulaştı Dosyalar Bozuldu

BySelim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
dediğim gibi,bilgisayarıma ios emulator kurdum cracklerken virüs bulaştı şimdi bilgisayar temiz ama dosyalarım bozuldu bende çözüm yolu arıyorum
1620899393314.png
bu şekilde dosyalar ppcq uzantısı oldu ve düzeltme yolunu bulamıyorum lütfen yardım edin

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
PCQQ virüsü bulaşmış. Genelde dosyalar için fidye isterler. Fotoğraflarınız, videolarınız ve belgeleriniz ".pcqq" uzantısına sahip olur ve dosyaları açamasınız.

Dosyaların şifresini almadığınız sürece dosyaları açamazsınız çünkü dosya her baytına denk gelecek şekilde şifrelenir. Yani açılması çok zor. Ücret ile şifrenin paylaşılacağı yazılsa da o parayı da aldıktan sonra firari oluyorlar.

Eğer diskiniz mekanik ise belki bir şekilde kurtarılabilir. Çıkan dosyaları USB'ye atarsınız ve bilgisayarı virüsten arındırdıktan sonra USB'deki kurtardığınız dosyaları taratırsınız.

Ayrıca temiz bir kurulum yapmanızda fayda var.

Dosyaları taratmadan niye kurulum yaptınız ki? İşte korsan kullanmanın zararları...

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
dediğim gibi,bilgisayarıma ios emulator kurdum cracklerken virüs bulaştı şimdi bilgisayar temiz ama dosyalarım bozuldu bende çözüm yolu arıyorumEkli dosyayı görüntüle 151669bu şekilde dosyalar ppcq uzantısı oldu ve düzeltme yolunu bulamıyorum lütfen yardım edin
Kaspersky'ın decrypter uygulaması var lakin çok pahalı. Tıpkı WannaCry gibi, şifrelemeye dayanan bir virüs türü. Fidye karşılığında verilerinizi açacaklarını iddia ediyorlar. Tabi bunlara güvenmemek lazım, şifreyi vermenize rağmen açılmama ihtimali var.

Bunu bir denemenizi öneririm. Bir ihtimal dosyaların şifresi çözülebilir.