Bilgisayara ne zamandan ne zamana format atmak gerekir?

pcyardım

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar konuyu yanlış yere açtıysam çok özür dilerim

bilgisayarım xp sp2 ne zamandan ne zamana format atmalıyım?

ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER

S

SDN Okuru

SDN Okuru
birde bu çıktı konuyu yanlış yee açtıysam özür dilerim :) amma yağmur başladı ha

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Baktın ki yavaşlamış,eski performansı yok ise at formatı.
Yoksa bunun süresi zamanı olmaz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İşletim sistemlerinin kullanım süresi yoktur, ne kadar iyi ve temiz kullanırsan ve bakımını yaparsan o kadar uzun süre format atmadan kullanabilirsin. Gerekli bakımları (temizleme işlemleri, defrag, virüs) yaptığın sürece sorun olmayacaktır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Zamani olmaz, baktin herseye ragmen calismiyor format gerekir. Baktin cok kotu virus bulasti temizlenmiyor temizlense bile eskisi gibi olmuyor basarsin formati kendine gelir.

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Her ay format atanlar var. Yıllık format atanlar var. Kafasına göre format atanlarda var. Bilgisayar ağırlaşmaya başladıysa, geç açılıyorsa, kendi kendine reset atıyorsa filan format atabilirsin. Belli aralıklarla atmana gerek yok. Ha ama bazı programcılar bilgisayara ara sıra format atılmasını tavsiye ederler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ssd ye geçeli yukarıdakilerin hiçbiri olmadığından formatı unuttum yıllık oldu...

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
İşletim sistemi değiştirmek istediğimde atarım. Bir de çökerse. :) Bu soru kişiye göre değişir kendin gerek duyarsan format atabilirsin.

pcyardım

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben daha yeni attım çünkü wireless adapteri çıkardığımda mavi ekran verdi resetledi bende format attım şimdi problem yok teşekkürler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
format attıktan sonra ilk olarak ne yapılmalı yani hangi programlar ve drıverler kurulmalı