• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Bilgisayar ve Iman

Zamanında kıssadan hisse alırdık, zaman ilerledikçe bunlar da uyduruklaşmaya başlamış.

Güzel günler dilerim.

Böyle güzel bir yazı paylaşyığın için teşekürler

Fukurokuju razı olsun...

Ne de olsa bilgisayar işinde Japonlar lider.

Madem imanla bilgisayarı harmanladık,

Bari onların tanrılarına şükredelim di mi?

Şeytan denilen melun HACKER, benim sistemimde ki NEFS virusunu aktif hale getiriyor.
Üstesinden gelebilene aşk olsun. Etkili bir antivirus programı bulmam lazım belki de..

- Ben biliyorum, dedi Abdullah Hoca ve ekledi: NAMAZ
- Eveeet amca, NAMAZ anti-virus programlarından birisidir. Hayat sistemine kurup, gunde beş kere da bağlanırız
Böylece sürekli güncellenir.

en güzeli burasıydı tek kelimeyle süper teşekkürler seyf kardeşim

BİLGİSAYAR VE İMAN
Cami imamı Abdullah hoca , resmi işlerini yaptırmak için nufus müdürlüğüne gider.
Kendisinden TC kimlik numarası istenince, en yakıninternet- cafenin yolunu tutmak zorunda kalır.

TC kimlik numarasını veren bir kurumun. git internetten al bu numarayı demesi. biraz tuhaf değilmi?

önmli olan bu deql ki..eqer almamz istenen dersi aldysan srn yok demktir;)

we SEYF..çok qüzel bi yazı arkadaşım eline koluna emeqine saqlık.

TC kimlik numarasını veren bir kurumun. git internetten al bu numarayı demesi. biraz tuhaf değilmi?

Bizim ülkemizde nüfus müdürlükleri ilk zamanlarda bu tür şeyleri yaparlardı.. Tc kimlik numaralarını veren kurumlar olmalarına rağmen; ekstra iş çıkmasın diye insanları yönlendirebiliyorlardı.. Buna çok şaşırmamak gerek..

abi o kafeyi bana gösterin bende orada takılacam.... :)

Modernize edilmiş süper bir yazı. Gerçekten çok hoş benzetmeler var.

Arkadaslar bu yaziyi sizinle paylasmak istedim cunku, ilk okudugumda benimde cok hosuma gitti ve ne kadar okunursa ne kadar daha fazla kitleye ulastirabilirsek bizim icin o kadar iyi. Allah (c.c.) hepimizden razi olsun guclu iman nasip etsin. "Namaza gelince; Namaz insanin miracidir, Allah (c.c.)'a en yakin olan andir. Namaz kilmayanlar eger namaza baslarlarsa kisa bir sure icinde alisacaklar ve kilmadiklari zamanlar kendilerinde bir eksiklik hissedecekler. Buna kefil olurum.

Allah razı olsun kardeşim çok faydalı bir yazıyı bizlerle paylaştın
teşekkürler :)

Çok güzel bir yazı... Bazı arkadaşlara ağır gelmiş. Kaldıramamışlar.

Ben böyle geyik görmedim, canı sıkılmış ikisinin de
bence sonuç olarak imam hatiplerde bilgisayar dersi bulunmalı

haddimi bilirim.
DOSYA klasörü.
üzerine gelip biraz durunca içeriği hakkında bilgi verir(şeriat)
tıklamak istersen(tarikat)
makinan tek tıklamaya ayarlamışsın(nefsini terketde gel)
çift tıklamaya ayarlamışsan(bineğine bin gel)
tıklayabilirsen cesaret edip(şeytan vesvese)
klasörün açılır (hakikat)
bu ne ya (sarhoşluk)
takılıp kalırsan ne kadar çok dosya ve bilinmeyen uygulama( mecnun)
dönmek lazım geriye(marifet)

oofffffff offfffff.tıklamaya itiraz eden NEFS dir.tıklayınca bir uyarı yazısı çıkar SİSTEM gizlidir geri dön diye(şeytan)altında bir tıklama işareti var gir.girebilirsen.

oraya girmek için yönetici grubundan olmanız gerekiyor.(ŞEYH)veya grup ilkesinde sizi engelleyici (MEZHEP)olmamalı.eğer varsa benim bilgisarayda ve dinde bilgimde ilmimde yetmez.ALLAH c.c. kolaylık versin.

....o arkadaşın anlattıkların hepsi yalnıştır.düğmenin birini yalnış iliklemiş hepsi yalnış gitmiş.o dünyadan yüz çeviren ve para vermeyenler müslümanlardır.baştakide ilah değil şeytandır.

yalnız kıssadan hisse antivirüs yükleyin arkadaşlar, Allaha şükür ben 1-2 sene önce kurdum...
teşekkürler paylaşım için...

daha önce bunun kısasını okumuştum tam olanını yayınladıgın için ALLAH senden razı olsun kardeş..

-Ben Allah'ı hiçbir şeye benz etmeden bilirim amca.

- Bunun böyle olacağını nasıl bildin evlâdım? Delikanlı eliyle bilgisayarları işaret etti:
- Yine bunlar sağ olsun. Bu bilgisayarları yapan mühendisler başka, bilgisayarlar başkadır. Birbirlerine benzemezler.
Programı yazan insan başkadır, ortaya konulan program ise bambaşka.
Bilgisayarda yüklenmiş bilgiler vardır, fakat benim bilmem yine başkadır.
Kamerası vardır, ses düzeni vardiır, ama benim gözlerim ve duyup konuşmam farklıdır.

çok güzel. benim nerdeyse imanını kaybetmek üzere olan bir arkadaşıma anlatmaya çalıştığım şeyi çok güzel tasvir etmiş.
paylaşan arkadaştan Allah razı olsun.

katılamamk elde değil safmıyız biz ne zannediyo bunlar bizi. o yüzden yazının alayına kayarım hehe

tövbe tövebe

Eline sağlık güzel yazı

ve iso81tr,

Birçok internet kafe camına "tc kimlik numarası çıakartılır" diye yazı asar. Nüfus müdürlükleri ise asmaz. Ayrıca internet kafe sayısı daha çoktur, nufus müdürlükleri sayısından. Yine ayrıca, kafe daha yakınmış ki oraya geçmiş.
Yazıp sonra tövbe demekle olmuyor bu işler.

Yazı için Allah razı olsun. Çok güzel bir yazı.