Bilgisayar siyah ekran ama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Parzy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Parzy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bilgisayari açıyorum samsung logosu beliriyor sonra siyah ekran tekrar başlatıyorum f10 a basıp boot menü den hdd seçince açılıyor ama hiç bir şekilde format atamıyorum format esnasinda restart atıyor ve yine siyah ekran f10 dan hdd secsemde eski işletim sistemine dönüyor formatı tamamlamiyor bide bios ta HDD pasword frozen diyor

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Biosdan hdd boot un first ilk sırada olduğuna bakın. Olmadı biosu default hale getirin.

Parzy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Hdd ilk sırada ama biosu default yapinca boot propoties gidiyor pc boot seçeneklerini görmüyor ve direk bios a giriyor

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Tek hdd mi var. Öyle ise default dan sonra ellemeyin ayarları öyle deneyin. Birde anakart modeli nedir ?

Parzy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Tek hdd mi var. Öyle ise default dan sonra ellemeyin ayarları öyle deneyin. Birde anakart modeli nedir ?
Deafult yaptıktan sonra direk biosa giriyor anakart modelim samsung np355v5c
Mesaj otomatik birleştirildi:

Samsung np355v5c s0atr

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Deafult yaptıktan sonra direk biosa giriyor anakart modelim samsung np355v5c

Samsung np355v5c s0atr
Biosa girmesi normal save yapıp çıkın.

Parzy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Biosa girmesi normal save yapıp çıkın.
F9 yapıp defaulta aliyorim save alip cikiyorum sonra sürekli biosa giriyor f10 a basip boot menüden baktığımda hdd ve cd rom gözükmüyor sadece enter bios var

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Ben legacy olarak düşündüm boot kısmını uefi varsa etkinleştirebilir misiniz ?

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Diğer türlü boot edip bios güncellemesi yapabilir misiniz anakart sitesinden.

İlk format atılırken nasıl atıldı. Legacy mi uefi mi o da belli değil. Büyük ihtimal legacy görünüyor.

Parzy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Diğer türlü boot edip bios güncellemesi yapabilir misiniz anakart sitesinden.
Wireless driveri i olmadığından boot edince açılıyor ama internete bağlanmıyor pc ilk açıldığında bios update etmeye çalıştım ama olmadı driverlar yüklü değil telefondan da gönderemiyorum

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Wireless driveri i olmadığından boot edince açılıyor ama internete bağlanmıyor pc ilk açıldığında bios update etmeye çalıştım ama olmadı driverlar yüklü değil telefondan da gönderemiyorum
Hangi işletim sistemi yüklü ?

Parzy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Windows 8 ile gelen laptoba 7 mi kuruldu. Yoksa yeni mi format atıldı ? Kullandığınız telefon android mi ?
Hayir aslında windows 10 du ama logo ekraninda kaldığı için önceki konum bu zaten kaldığı için format attim elimde win 7 cd si vardi telefonum android

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Başka windows cihaz varsa en güncel 10 indirip imajdan kurulabilir. Yoksa telefondan linux indirip imajı usb ye basmanız lazım. Onun içinde dönüştürücü gerekli.

Parzy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Başka windows cihaz varsa en güncel 10 indirip imajdan kurulabilir. Yoksa telefondan linux indirip imajı usb ye basmanız lazım. Onun içinde dönüştürücü gerekli.
Başka türlü çözümü yok mu

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Başka türlü çözümü yok mu
Çözümü şöyle ki biosdaki boot menüsünden legacy modu aktive etmeniz lazım. Diyelim ki ettiniz ve windows 7 açıldı. Uefili cihazda legacy işletim sistemli windows kullanmak doğru mu sizce ? Ek olarak söylüyorum bazıları ekleme çıkarma yapabiliyor imaja. Tamamen anlamsız driverları tanıtabileceğiniz bile belli olmayan durum çıkıyor. Benim önerim en mantıklı olanı bir şekilde windows 10 en günceli indirilir. Ardından uefi modda kurulur. Sonrasında bios güncellemesi ile bilgisayar kendine gelir.

Parzy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Çözümü şöyle ki biosdaki boot menüsünden legacy modu aktive etmeniz lazım. Diyelim ki ettiniz ve windows 7 açıldı. Uefili cihazda legacy işletim sistemli windows kullanmak doğru mu sizce ? Ek olarak söylüyorum bazıları ekleme çıkarma yapabiliyor imaja. Tamamen anlamsız driverları tanıtabileceğiniz bile belli olmayan durum çıkıyor. Benim önerim en mantıklı olanı bir şekilde windows 10 en günceli indirilir. Ardından uefi modda kurulur. Sonrasında bios güncellemesi ile bilgisayar kendine gelir.
Windows 10 cd si alsam direk öyle kursam olur mu başka Windows cihazım yok çünkü

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Windows 10 cd si alsam direk öyle kursam olur mu başka Windows cihazım yok çünkü
Usb flash varsa ona rufusdan yazdırabilirsiniz. Microsoft sitesinden indirip. Cd dvd devri kapandı çoktan.

Parzy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Şuan bios uefi de Windows 10 kurduktan sonra bakalım açılacak mı teşekkürler yardımların için

Büyük oranda evet. Öncelikle bios uefiye çekip kaydetmeniz lazım. Sonrası format.