Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar bilgisayarın saati kendiliğinden geride kalıyor pili bitik deil ama ayarlıyorum çalışıyorda 1-2 gün sonra saat geride kalıyor ama çalışıyor neden böle yapıyodur bios pili zayıflamış olabilirmi.....
Kesinlikle bios pili zayıflamış.
benim eski bilgisayarımda pil zayıflayınca başlangıçta hata veriyordu F12 ye basınca normal açılmaya geçiyordu
Not:Bu tuş her pc'de aynı olmaz
Bir kaç gün bilgisayarını sıklıklı aç; hatta yapabiliyorsan açık bırak. Bios pilleri lityum pillerdir ve genellikle bu süre onların yeteri kadar şarj olmasına yeter. Eğer bir kaç gün uzunca süreler çalışan makine halen aynı şeyi yapıyorsa artık ısrar etme pili değiştir.
Ama şunu da belirteyim, bu pilin ömrü sonlarına geldiğinde yapar ancak bunu, ya da makineyi çok uzun süre hiç kullanmadıysan. Benim uzun süre kullanmadığım bir makinem vardı, makineyi kullanmaya başlayınca her açılışta cmos hatası veriyordu ve bios ayarları (saat dahil) fabrika ayarlarına dönüyordu. Makineyi bir-iki gün açık bıraktım ve pil şarj oldu, şu anda bu sorunu vermiyor. Ama bir iki hafta kullanmasam yine aynı sorunu verir diye tahmin ediyorum. (Çünkü bu da oldu daha önce.)
Yine aynı sorunu iş yerimde eski bir bilgisayarla yaşadım, aynı şekilde onu da bir iki gün açık bıraktım ve o da düzeldi.