Bilgisayar resetlemeden açılmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan han838
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

han838

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşlar bilgisayarı açtığımda en sol üstte - imleci çıkıyor bilgisayar açılmıyor bir kaç defa resetlersem ancak açılıyor yardım edin sorun ne olabilir korkuyorum bi daha ki açtığımda hiç açılmayacak...!!!:blushing:

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Birçok şey olabilir
sabit disk i tanımakta zorluk çekiyor
bellek testini geçemiyor
işlemci overclock'lu ise o zamanda aynı sorunu verebiliyor

han838

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Birçok şey olabilir
sabit disk i tanımakta zorluk çekiyor
bellek testini geçemiyor
işlemci overclock'lu ise o zamanda aynı sorunu verebiliyor
Açıldıktan sonra bi sorun yaşamıyorum ama kapattıktan sonra reset üstüne reset atıyorum ram artırımı yaptım 1 hafta önce 3gb oldu o zorluyor olabilirmi

arif 34

Asistan
Reaksiyon puanı
4
arkadaşım donanımsal olabilir ya hdd sorun var ya da ram dam olabilir.garantisi varsa servise baktırmanda yarar var.

han838

Asistan
Reaksiyon puanı
20
daha önce buna benzer bir sorun olmuştu ama resetle falan da açılmıyordu bilgisayarcıya götürdüm sorun ram dedi garantiliydi değiştirildi bende 1 gb lık sıfır ram i takviye yaptım kendim taktım 3gb oldu..

emre_30

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı sorun bende oluyo asus m2a mx pc bios diyo üstte kaç defa restliyom ondan sonra geliyo açıldımı hiç sorun olmuyo gece kapanana kadar sorunsuz ama sabah açtıgımda yine aynı sorun neyapmam lazım arkadaşlar
arkadaş konu açmış iyiki inş fazla büyük degildir sorunum

saygılar

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Arkadaşlar bilgisayarı açtığımda en sol üstte - imleci çıkıyor bilgisayar açılmıyor bir kaç defa resetlersem ancak açılıyor yardım edin sorun ne olabilir korkuyorum bi daha ki açtığımda hiç açılmayacak...!!!:blushing:

İmleç yanıp sönüyorsa RAM de problem yok. Ecevit abinin de dediği gibi donanım taramasını geçemiyor sistem. Daha doğrusu başlayamıyor.

Bunun bios la alakası olabileceğini düşünüyorum. Bios'a girip ayarları default yapar mısın? Tabi kaydedip çıkmayı unutma. Olmadı bios güncellemesi yapabilirsin. Ram artışı yapmışsın belki gerekiyor olabilir.

Ancak bios güncellerken dikkat et servislik olabilir makine. Elektrik kesilirse ya da başka sebeple yarıda kalırsa güncelleme kötü olur. Genelde kısa sürer işlem zaten.

Kolay gelsin.

emre_30

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki neyapmak lazım arkadaşlar kendim halledememmi bu sorunu acaba

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Benzer sorunlar, benzer çözümler. Yukarıda yazdım bişiler :/

s7v7n

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Ram'lerin Mhz leri tutuyor değilmi? Bazen bellek boyutu farkından bile olabiliyor.

emre_30

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
önceden hiç yoktu bir aydır sorun var
pc alalı ikisene sorunsuzdu son bir aydır sorunlu arkadaşlar

han838

Asistan
Reaksiyon puanı
20
ram'lerin mhz leri aynı zaten aynı olmasa çakışma yapar zırt pırt kapanır sorun uyumsuzluk değil gibi..