Bilgisayar Reset Atıyor

kolonya80

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi günler, arkadaşlar bilgisayar açılmıyor, diyeceksiniz bumu hayat memat meselesi diye ama bi okuyun fikriniz varsa yazın lütfen, akrabanın bilgisayarı format atmak için getirdim eve az çok anlarım , şimdi bilgisayar Windows 7 açılış ekranı var hani bu renkli ışıkların dönerek geldiği yer heh işte oraya kadar geliyor o ışıklar dönerken reset atıyo ve sanki düğmeden falan kapatılmış gibi normal başlat güvenli modda başlat menüleri falan geliyor , hepsini denedim hiç birinde açılmıyor, neyse boot ekranında format atıyım dedim ama cdyi okumuyor , biostan ayarlıcaktım ama herhangi bir boot aygıtı bulunamadı diyor, başka harddisk taktım ondada aynısını yapıyor lütfen neden kaynaklanır belliki bi tarafına bişey olmuş tahminimce anakart sıkıntılı ama bilemiyorum anakartı denicek yeterli sistem elimde yok fırsatım olsa hepsini tek tek denicem ama maalesef, anlayanlar varsa lütfen yazsında şunu halledelim valla 1 haftadır yapamadınmı diyip duruyor sıkıldım artık :S

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Formatı atamamışşın konu bukadar basit. Boot aygıtı yok diyorsa dwd okuyucu değiştir ve dwd ni değiştir baska cd den yukle yani. Format atarken sistemin kurulu oldugu bölümü komple sil oyle yukle. Yapamıyorsan götür bi bilgisayarcıya 30 tl ye atsınlar versinler sana. Herkez her işi yapmaya çalışıyo o yüzden gelişemiyoruz. :)

kolonya80

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeşim ukalalık yapmak kolay 13 senedir bilgisayarla uğraşıyorum burda az çok anlıyorum dediysem mütevazi olmaya çalıştığım içindir , senin yaşın kadar format atmışımdır , bilgisayara hiç bir şey yapmadım daha açılmıyor sürekli reset atıyor biosa zaten girmiyor f12yle direk boot ekranına giriyorum ordada boot aygıtı bulunamadı diyor, ben bu bilgisayara daha öncede format attım ve boot ayarlarını zaten yapmıştım hadi yapılmadı harddiskte bi boot aygıtı ve onuda görmüyor ayrıca başka bir DVD okuyucu taktım rahat ol , ben deneyebileceğim tüm yolları denemeden konu açmam yardım edebileceksiniz lütfen yazın!!!

squidword

Doçent
Reaksiyon puanı
68
Windows 7 açılış ekranına kadar geliyorsa harddiski görüyor olmalı. Eğer imkanınız varsa windows kurulumunu bir flash belleğe atıp oradan boot edip formatlamayı deneyin.

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Ukalalık yapan yok kardeşim okadar biliosan aç bilgisayar dükkanı işlet. Biosa ulaşıp sıfırla ulaşamıyorsan internette bios sıfırlama yolları var onu dene. Biosa ulaşınca aschıı mode yi etkin yap. Oda olmuyosa ana kartın sitesinden sata driver indir Senin dwd den görmüyo olabilir usb ye sata sürücüsünü atıp önce onu seç sonra dwd yi seç. Ayrıca bu linkler yardıcı olabilir

http://www.sevenforums.com/tutorials/68505-sata-driver-load-windows-7-vista-setup.html
http://www.sevenforums.com/tutorials/74257-sata-drivers-load-using-shift-f10-open-cmd.html

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Sorun anakartta gibi gözükmüyor..
İşletim sistemi boot esnasında kapanıyormuş.
Anakartta bi sıkıntı olsa işletim sistemi boot ekranına gelmeden kapanır.
Senin sorun donanımlardan kaynaklanıyor muhtemelen. Bilgisayarda takılı başka bi aygıt (klavye, mouse, usb bellek, bluetooth) gibi aygıtlar varsa onları tamamen çıkarıp öyle açmayı dene.