Bilgisayar performansı neye dayalı ?

mege00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Benim sistemim; i5 7400 ve rx 570 4gb 256 bit - 8 gb ram

Bilgisayarı yaklaşık 1 yıl once topladım vatan pc den. Bilgisayara formatı mahalle bılgısyarcısında attırdım elımde orıjınal yazılım olmadıgı ıcın . ama yakın zamanda key kullandım.

bilgisayarım steam oyunlaırnı alta aldıgımda veya dıger oyunalrı alta aldıgımda takılıyor. ve bu parçların hakkını verdıgını dusuhnmuyorum.

mesela bu düşünceye şurdan vardım. youtubede ets 2 onlıne video çeken bır kanal var. "erdem akar tv" bu kardeşim işini güzel yapıyor.

bu arkadaşın sıstemı; i5 4. nesil ve gtx 960 128 bit 4 gb

bu arkadaş videoalrı full ayarda cekıyor 4k 60fps bende çekıyorum fakat bu arkadaş onlınede cekıyor.

onlınede trafıkde benım fps 50 55 yogunlukda oluyor ama bu arkadaş bu sıstemle hıc sıkıntı yaşamadım oynayabılıyor ustelık vıdeo cekıyor.

bilgisayarımın hakkını verdıgını düşünmüyorum bu parçalarla ınsnalar neler yapıyor ama ben zorlanıyoprum. Sony vegas pro 15 de edıt yaparken kasıyor mesela sıkıntı yaşıyorum. Bilgisayarın ısındıgı falanda yok kontrol edıyorum hepsını.

Yani bu yaşadıgım sorunlar yazılımsal veya donanılsalmı. Format atsam orıjınal yazılım atsam sıkıntım gecermı bılgısayar toplarmı. Bu yazılım buglarını yaşamak istemıyorum
sahte yazılımın boyle dezavantajları varmı ?

-Emirhan Türk-

Profesör
Reaksiyon puanı
376
Benim sistemim; i5 7400 ve rx 570 4gb 256 bit - 8 gb ram

Bilgisayarı yaklaşık 1 yıl once topladım vatan pc den. Bilgisayara formatı mahalle bılgısyarcısında attırdım elımde orıjınal yazılım olmadıgı ıcın . ama yakın zamanda key kullandım.

bilgisayarım steam oyunlaırnı alta aldıgımda veya dıger oyunalrı alta aldıgımda takılıyor. ve bu parçların hakkını verdıgını dusuhnmuyorum.

mesela bu düşünceye şurdan vardım. youtubede ets 2 onlıne video çeken bır kanal var. "erdem akar tv" bu kardeşim işini güzel yapıyor.

bu arkadaşın sıstemı; i5 4. nesil ve gtx 960 128 bit 4 gb

bu arkadaş videoalrı full ayarda cekıyor 4k 60fps bende çekıyorum fakat bu arkadaş onlınede cekıyor.

onlınede trafıkde benım fps 50 55 yogunlukda oluyor ama bu arkadaş bu sıstemle hıc sıkıntı yaşamadım oynayabılıyor ustelık vıdeo cekıyor.

bilgisayarımın hakkını verdıgını düşünmüyorum bu parçalarla ınsnalar neler yapıyor ama ben zorlanıyoprum. Sony vegas pro 15 de edıt yaparken kasıyor mesela sıkıntı yaşıyorum. Bilgisayarın ısındıgı falanda yok kontrol edıyorum hepsını.

Yani bu yaşadıgım sorunlar yazılımsal veya donanılsalmı. Format atsam orıjınal yazılım atsam sıkıntım gecermı bılgısayar toplarmı. Bu yazılım buglarını yaşamak istemıyorum
sahte yazılımın boyle dezavantajları varmı ?
Korsan windows herzaman kötüdür.N11'den 10'tlye bir key alıp temiz format yap,tüm driverları manuel olarak güncelle,bilgisayarının termal macununu yenileyip temizle.Elindeki sistemi hızlandırmak,performans artışı sağlamak için bunları yapabilirsin.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
Sürücülerini nasıl güncelliyorsun? Herhangi bir program ile güncelleme yaptın mı?

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Nvidia 960, amd 570den daha iyi ekran karti 2 yil once çıkmasına rağmen
Ayni sekilde islemci de daha eski nesil olmasina rağmen arkadasininki daha güçlü olabilir

mege00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Sürücülerini nasıl güncelliyorsun? Herhangi bir program ile güncelleme yaptın mı?
ZATEN Bİ EKRAN KARTI GUNCELLEMESI GELIYOR ONEMLI OLARAK ONLARI YAPIYORUM

---- Mesajlar birleştirildi ----

Nvidia 960, amd 570den daha iyi ekran karti 2 yil once çıkmasına rağmen
Ayni sekilde islemci de daha eski nesil olmasina rağmen arkadasininki daha güçlü olabilir
incelemere baktım rx 570 geçiyor. 960 bi harıkaz aten bunun farkındayım ama ıncelemelerde oyle gorunce bi şaşırdım

Son düzenleme:

mege00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Evet şimdi ben de detaylıca baktım bütün puanlarda ve genel sıralamada daha iyi rx570 lakin nedense puanı daha düşük vermişler o yüzden öyle düşündüm.
UserBenchmark: AMD RX 570 vs Nvidia GTX 960
uğraşın için teşekkür ederim. Sebebi sahte yazılım olabilirmi mesela bu sistem ile csgo alta alınca oyun takılıyor sizdede böyle mi nasıl ahllederım yayıncılarda olmuyor mesela benim bilgisayarım butun oyunları full ayarda oynamama ızın verıyor vıdeo bıle cekıyorum yanı şimdi yayıncılarla senın pc aynımı dıyeceksınızde onlarda takılma vb yaşanmıyor yazılımdanmıdır acaba ?

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
Bence temiz kurulum yaparsan sorun hallolur.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Tabi birkaç nedeni olabilir.

Korsan yazılım veya virüsler
Temiz kurulum format yapmama
Eski sürücüler ve|veya gereksiz tonlarca yüklü programlar
Arkadaşınınki Windows 7 ve seninkinin Windows 10 olması, (tabi eğer öyleyse)
C diskinin partitionda son kısma denk gelmesi veya defragmantasyon ile ilgili bir sıkıntı (standart hdd ise)
Güç kaynağının(PSU) yetersiz kalması
Soğutma sisteminin yetersiz kalması

BestLegend

Doçent
Reaksiyon puanı
205
Oyun oynuyorsan ekran kartına dayalı.
Render yapıyorsan işlemciye dayalı.
İş bilgisayarıysa yine işlemciye dayalı.
Yayın yapıyorsan hepsine dayalı (RAM, işlemci, ekran kartı)

Ne yaptığına bağlı. :)
Tabi tüm bileşenlerin orantılı olması gerekiyor yine de.