Bilgisayar Patlayacak CPU Yardım

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
P4 3.06 Ghz HT

Windows 7 7201 i kurdum fakat CPU 100 lere çıkıyor acayip bi ses geliyor bilgisayardan sanki Birazdan patlayacakmış gibi:D

özelikle il açılışta ve prgram yüklerken veya prgram çalıştırıken

ram 1.5gb ram yeterli

ama bu cpu niye böyle yapıyor?

buradan indirdiğim 7201 sürümü virüste yok

ayrıca firefox u filan açtığımda donarak çalışıyor tüm uygulamalar yavaşlama oluyor takıla takıla açılıyor pencereler

Bu windows 7 en az 1 ghz ram lazım diyolardı 3 ghz de yetmiyo buna bu nasdıl iş

Yardımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm:crying:

cpuu.jpg

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
başlanğıçta oluyo diyosan bu normal çünkü tüm sistem dosyalrının açılması böyle olmasına yol açıyo

ki bu 7201 sürümü hem ram hemde işlemci olarak diğer sürümlere göre daha fazla kullanıyo

konu alt başlık windows 7 ye taşındı

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
dostum zaten en çok ısınan işlemciye sahipsin fanda çok yüksek devirde döndüğü için o patlayacak olan ses çıkar normaldir ara sıra temizlemekte fayda var. eğer görev yöneticisinden bakarsan hangi işlem daha fazla cpu kullanıyor ona göre yorum yapabilelim :)

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
freewill o işlemcinin bi üstü bende var köküne kadar zorlasan 62 dereceyi geçmiyo

tmpuser ilgiç bi yaklaşım olucak ama kasa fanın şuan aktif mi
geçen birinde kasadan ses geliyodu, açtım kasayı kasa fanının kablosunu sökmüşler, taktım hem soğudu hem ses çıkmadı

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
eğer ilk açılıştan bahsediyorsan o şekilde çalışması normal. ama yok açılıp kendine geldikten sonra bile halen %100 civarında diyosan kesin virüs yemişsindir. benimde başıma geldi. ne yaptıysam çözüm bulamadım. hani donanımsal bir hata değil ki pc meraklısı iyi bilir :D ondna yardım istemiştim.. :P dedim gibiyse tek çaren format!

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bence Win7 yi Kurduktan Sonra Olduysa bu ya Xp ye Geç yada Win 7 RC 7100 ü yükle