Bilgisayar Mühendisliği tam olarak nedir ?

inteResTing61

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ben aslında bu işlerle uğraşanları mesela google'ın sahibi youtube'un sahibi hatta oyunları yapan herkes bilgisayar mühendisi zannediyodum. Ama çoğuna baktım öyle değilmiş bu bilgisayar mühendisleri ne ile uğraşır ?

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
türk telekomda çalışıyorum ve şunu söyleyebilirim, türktelekom başta olamk üzere telekom sektörü bilgisayar mühendisi almıyor. elektronik mühendisleri her sektörde havada kapılıyor.

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Bilgisayar daha çok donanımla ilgilenir tabi dınanımla ilgili bilgisayar tamirciai dışında pek yapılcak bişey olmadığı için(iyi biyeri kazanamassan) bide yazılım nüh.ligi var buda işte yazılım yazar.(yine ii biyeri kazanamazsan bi işe yaramaz)

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Bilgisayar daha çok donanımla ilgilenir tabi dınanımla ilgili bilgisayar tamirciai dışında pek yapılcak bişey olmadığı için(iyi biyeri kazanamassan) bide yazılım nüh.ligi var buda işte yazılım yazar.(yine ii biyeri kazanamazsan bi işe yaramaz)
Bilgisayar mühendisleri daha çok donanımla ilgilenmez hocam, yazılım ve donanımı bir bütün olarak ele alır, yazılım oluşturulurken arkada ne olup bittiğini de bilir, yazılım mühendisleri ise donanıma o kadar hakim değiller bu yüzden donanımın ön plânda olduğu projelerde eksik kalabilirler. Buna nazaran üst seviye dillerde daha şanslılar.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
türk telekomda çalışıyorum ve şunu söyleyebilirim, türktelekom başta olamk üzere telekom sektörü bilgisayar mühendisi almıyor. elektronik mühendisleri her sektörde havada kapılıyor.
Öyle deme hocam, telekomda ee veya ehm aranır çünkü onların işi o, web programcılığında ise ee veya ehm hiçbir şey yapamaz.
Kendini geliştirip yapar diyebilirsiniz tabii, ben de kendimi geliştirip telekoma girebilirim. Her sektör kısmına katılmadım ama diğer cümlelerinize sonuna kadar katılıyorum.

Türe

Asistan
Reaksiyon puanı
58
En garantisi Makina. Gelin makinaya. :D