Bilgisayar Mühendisliği Okumak İstiyorum

Reaksiyon puanı
120
Öncelikle merhaba, adım Abdullah. 14 yaşındayım. Bilgisayar, bilişim, teknoloji sistemlerine ilgim var. Fakat matematik ve fizikte kötüyüm. Durumumu özetlersek:
Matematikte zorlanıyorum
Fizikte zorlanıyorum
Sözelden anlıyorum
Biyoloji anlyorum
Kimya anlıyorum.
Her türlü öneriye açığım ( bırak gitsin demediğiniz sürece )

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Öncelikle merhaba, adım Abdullah. 14 yaşındayım. Bilgisayar, bilişim, teknoloji sistemlerine ilgim var. Fakat matematik ve fizikte kötüyüm. Durumumu özetlersek:
Matematikte zorlanıyorum
Fizikte zorlanıyorum
Sözelden anlıyorum
Biyoloji anlyorum
Kimya anlıyorum.
Her türlü öneriye açığım ( bırak gitsin demediğiniz sürece )
Benim de ne kötü dersim fizik :D
İşin kötü tarafı babam fizikçi :D
Şuan 10,sınıfa geçeceksin herhalde.
İlk yıl zaten fizik zor olur.Matematiği işe karıştırmıyorum bile(İnsanın iflahını keser.)
Lise 2(10) da işler hiçte beklenildiği gibi gitmiyor.Kimse sorsan 10.sınıf Lisenin en berbat yılıdır der.Ben buna katılmıyorum açıkçası.Ben bu tarz şeyleri duydukça 10,Sınıfa hazırlanmıştım.Lakin K*hpe çinlilerin virüsü yüzünden hazırlığım boşa gitti.10.sınıf bana girdi.
Bu senenin fiziği kolay mı dersen.Aynı 9. sınıf gibi ama daha basit gibi.
Matematik kolay gibi.
Kimya girer gibi.
Sözel lokum gibi.(Belki coğrafya zorlar.)
Sana tavsiyem çok kitap oku ki tüm derslerde bu okumanın faydasını göresin.
Matematikten eğer eksiğin varsa bitirmen gerek.
Fizikte aynı şekil.
Notlarını düzenli tut.(Bizim korona yüzünden 9, sınıf yok.)
En önemlisi OBP ni olabildiğince yüksek tut.Bu obp Üni sınav puanına ekleniyor.En fazla 60 puan eklenir ama sıralamada epey öne atabilir.

Irıs von Everec

Profesör
Reaksiyon puanı
1,472
Üniversite sınavındaki 200 sorunun 101i Matematik + Fizik. En önemli 2ders sayısal için. Kötü bi üniversiteye gidersen işsizlik şansı çok fazla. Doğru düzgün bi yer için de okul tek başına yeterli olmaz normal bi okulsa. Dershaneye gitmeni veya ders almanı öneririm en azından seçilmiş adamlar oluyor.

Reaksiyon puanı
120
Anladım
Üniversite sınavındaki 200 sorunun 101i Matematik + Fizik. En önemli 2ders sayısal için. Kötü bi üniversiteye gidersen işsizlik şansı çok fazla. Doğru düzgün bi yer için de okul tek başına yeterli olmaz normal bi okulsa. Dershaneye gitmeni veya ders almanı öneririm en azından seçilmiş adamlar oluyor.
Yanlız benim durumum krizlik değil, sadece temel sorunum var matematikte. Hiç yapamıyorum gibi değil de biraz destek gerekiyor gibi. 11 ve 12. sınıfta dershaneye gideceğim. 9. sınıf bitsin yazın çalışmaya devam aynı şekilde 10. sınıfın yazında da. Sonra dershane vs derken iyice boost alırız inşallah.