Bilgisayar mühendisliği için lisede İngilizce mi yoksa Almanca dilimini öğrenmeliyim?

Darkness03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
ben bilgisayar okuyorum şu an sakarya ünide 60k sıralama ile girdim. teorik matematik, teorik fizik ve ingilizceye ağırlık ver almanca ile sadece uluslararası şirket işlerinde işe yarar. nerden baksan bilgisayara ait tüm kaynaklar ingilizce :D
12. sınıfta göreceğiniz türev integral ünide 2-3 boyunca tekrar görüceksin. fizikde aynı şekilde. bazı dersler bunların bileşiminden oluşucak hatta. bölümleri %100 ingilizce okuyabilirsen oku. faydası daha çok olur. hocaların söylediği bazı terimleri anlamak cidden zor olabilir bazen bu konuda :D
bilgisayar mühendisliği nasıl tavsiye edermisiniz ?
--- Gönderi Güncellendi ---
Hiçbirşey bilmesen dahi, matematiğin tüm konularını su gibi içmek, insanı her zaman başarıya götürür bak.HER ZAMAN.

Fakat;
Okuyacağın bölüm ile ilgili, 2 yıllık deseydin tamam ama mühendislik diyorsan matematiğe zaten ihtiyacın olacak.
Programlama yaparken algoritma bilgisine ihtiyacın olacak.
Yapman gereken, ingilizce ile matematiğe yüklenmendir.Yazılım ile ilgili kaynakların çoğu ingilizcedir.
Üniversiteye geçince zaten, ingilizceyi biliyorsan Almancayı öğrenmen daha kolay olur.

Burdaki yazılanları da bi oku derim.
Yazılımcı Olmak İçin Matematik Şart mı?
anladım sağolun teşekkürler

afatsumlug97

Asistan
Reaksiyon puanı
103
bilgisayar mühendisliği nasıl tavsiye edermisiniz ?
Yapmak istediğin şeyi yap, sadece bilgisayara merakın varsa gel mesela. öğrenme açlığını bastır. hayalini gerçekleştir ama sadece bi işim olsun diye geliceksen gelme eziyet olur sadece